Спират камионите още по обяд на 26 май

Ограничение се въвежда и в четвъртък, 23 май
22 май 2019 18:00, Павел Гълъбов
6
Спират камионите още по обяд на 26 май
Снимка: архив "Булфото"

В неделя спират камионите по магистралите още от обяд, каза Мария Ботева от Пътна полиция. Ограничение ще има и в четвъртък, но не в такъв мащаб.

За голямото прибиране: Утре спират камионите

От Пътна полиция призоваха абитуриентите да мислят за безопасност, защото в моменти на еуфория редовно се показвали през прозорци и люкове на автомобилите, посочва БТА.

Тези, които ще возят абитуриенти също, да се съобразяват с правилника за движение, защото чрез видеокамерите КАТ ще състави актове на нарушителите, препоръчват от полицията. Това може да се случи дори една година след нарушението.

В София ще има и моторизирани пътни полицаи
, които ще помагат на всички колони с коли с абитуриенти, за да не се получават задръствания. Освен това още от обяд в събота ще има затворени, заради изборите, места в София.

През 2018 г. са засечени над 400 нарушения по абитуриентски балове. Повече от половината са за непоставени колани или неправилно превозване на пътници.

От Охранителна полиция обясниха, че ще бъде засилена охраната по изборите, пикът на баловете ще е точно между 24 и 26 май.


6
Още от Общество
"Изкуство с кауза" - в помощ на деца със специални потребности
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 седмици
До до 1

Може да е пришълец от някъде,защо непременно да е шоп?
5
0
 
3
 
! Отговори
Варна-наводнена преди 3 седмици
А за наводнението във Варна, на прочутата Елипса и голямата дупка - нито ред?!
4
2
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 3 седмици
По леко ,шопеее!Стига ся пеняви :-) :-)Панелен таласъм!Бахта у гражданина!Хаха
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Жътварски, София

С тая фамилия, ти къф си? Същия ...
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Чакай, чакйа ? Какво? Затваряме пътища, спираме икономиката за да може, някакви абитуриенти да минат за 10 минути с някакви коли... Вай вай ...
1
8
 
5
 
! Отговори
Жътварски, София преди 3 седмици
Вън провинционалистите, които паразитират на гърба на ГРАД София - балканският Ню Йорк! Не сте желани тук, нямате работа в столицата, ненужни сте, некадърници! Армия от неквалифицирани козари, вмирисани на пържен кромид, заработващи насъщния като шофьори, дистрибутори, общаци, чистачи, градинари, гримьори, телефонисти, бояджии, дограмаджии, бетоножъркачи, продавачи, келнери, сервитьори и прочие да се депортират в конски вагони обратно в керпичените коптори, от които са допълзяли!