"Карай колело, подари добро" събира средства за майки в затруднение

Кампанията е на Костадин Николов и SOS детски селища
Обновена: 23 май 2019 12:29 | 23 май 2019 10:30,
3

Статистиката сочи, че България е на първо място в Европа по брой изоставени деца до 3-годишна възраст.
Още по темата

Да напуснеш SOS селището: Историята на Симеон и как го приема обществото

"Карай колело, подари добро“ е кампания на Костадин Николов и SOS детски селища, която цели събиране на средства за ремонта на центъра "Майка и бебе" в Габрово. За тази цел колоездачът Костадин Николов ще направи цяла обиколна на Северна Македония, карайки колело, а в сайта на кампанията Podaridobro.org всеки, който желае да се включи, може да дари средства.

"Идеята се роди съвсем случайно. Това е пътешествие с велосипед, а целта е да съберем достатъчно средства за "Майка и бебе". Там се настаняват майки и бебета, които са останали без дом поради една или друга причина", обясни Николов в "България сутрин".

И добави, че тръгва на обиколката сам, но всеки, който сметне, че каузата си заслужава, може да се включи в колоезденето заедно с него във всяка една отсечка.

"Съществена част от дейността ни е да работим по предотвратяване на изоставянето. Звено "Майка и бебе" е един център, който работи в тази посока. Все още в сградата няма добри условия, но тук идват добри идеи, инициативи и хора като Костадин", каза пред Bulgaria ON AIR Мирела Ерменкова от SOS детски селища.

Тя сподели още, че Центърът предлага шест стаи, в които майките да се чувстват добре и за тях се грижат три акушерки, осигурени са също психолог и социални работници.

Между 10 и 15 хиляди лева са нужни за започването на ремонта на сградата. Костадин се надява до края на юни те да бъдат събрани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари