След кариера в ОАЕ и САЩ: Българка се завърна в родния Гоце Делчев

Николая е лайф коуч и водеща на собствено онлайн предаване
23 май 2019 12:45,
151

Българка се завръща в родината след живот в Обединените арабски емирства и Съединените щати, където остава близо 15 години. Нейната история можем да проследим в рубриката "Завърналите се" с Петя Кертикова.

Николая Кръстева е лайф коуч или ментор, издала е книга, има и собствено онлайн предаване, в което преподава уроци по английски език. Днес тя иска просто да живее спокойно в родния Гоце Делчев и да помага в града си.

Българката заминава през 1999 г. за ОАЕ при свои братовчеди, за да опознае друга култура.

"Това беше първият шанс, който се откри пред мен, и аз го грабнах", споделя тя за зрителите на Bulgaria ON AIR. "Там започнах да опознавам света, но основната ми цел беше да живея в Америка", разказва тя.

Николая живее и работи в САЩ като стюаредеса в продължение на близо 9 години. Но преди да стигне дотам... чисти самолети.

"Започнах да чистя самолети. Това беше единственото възможно към онзи момент. 10 месеца по-късно се отвориха нови позиции. Кандидатствах. След това помня, че работех през нощта, спях през деня - къде спиш, къде не... Това не беше точно мечтата ми, но ми помогна да стигна до нея", спомня си Николая.

След това тя започва да води собствено предаване, в което преподава уроци по английски език на хора от цял свят. От това се издържа и днес. Освен преподавател, Николая е и лайф коуч. Иска да помага на хората в Гоце Делчев - да намерят пътя си и да са щастливи.

Казва, че на българина му липсва самочувствие.

"Ние имаме потенциал. Родили сме се българи, трябва да се гордеем с произхода си! Ние имаме много добри сърца и сме много топли хора", убедена е Николая. Тя смята, че е видяла много по света и според нея няма причина хората в България да се оплакват, че не живеят добре.

"Българинът не искам да ми казва, че е зле. Той е зле, защото иска много повече от това, което има и не оценява това, което има. 80% от българите имаме къде да живеем, какво да ядем, имаме собствени жилища... Колко американци имат собствени жилища?! Не е задължително да ти е писано да си богат. Трябва да имаш това, което ти е нужно", казва още сънародничката ни пред Петя Кертикова.

Засега Николая има всичко необходимо, за да бъде щастлива в Гоце Делчев. 

"Имам правилния човек до себе си, имам планини, Бяло море на 100 км. Какво мога повече да искам? Това са основните неща, малките неща ме правят щастлива. Излизам на улицата, съседката е отсреща... Питам как си днес - да, битовизъм, но в Америка можеш километри да изминеш и да не срещнеш никого, камо ли да ме познава.

Аз съм спокойна тук, харесва ми, имам всичко тук", категорична е Николая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Бяло море на 100 км" сте пропуснали да го подчертаете, както сте подчертали "любопитните" факти от кариерата й.
51
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само едно не разбрахте - НЯМА да се върнем:) Моето лично наказане за държавата българия и моята вечна обичк към РОДИНАТА БЪЛГАРИЯ! Сто "успели" българи да се завърнат, ние по-малко успелите ще си останем навън
50
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България мъжете нямаме стимул да просперираме защото жените не стават. Един мъж за да е мотивириан да печели пари трябва това да идва от долната му глaва - от там идва най-големия стимул, а тук в БГ селските пиkли с какво да ни стимулират - те дори не знаят как да се обличат сеkcи, как да се държат, как да говорят, как да се гримират, какви прически да си направят. Да не говорим че са много дребни по 1.40см което е трагедия. Къси крака, кpиви нocoве, сплескан зле оформен зaдник - това виждам
49
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оценявам усилита на жената,извървяла е труден път.Но,за лайф коуча не мога да приема.Някой който не е създал семейство не е дал живот да учи другите хора на щасти е е все едно 3 седмично бебе да учи майка си да сучи.Ако имаше наистина правилния човек до себе си,да му е родила дете.Като и гледам магическата шапка ,си мисля,че е от школата на небеизсвестния Деси от Пелово
48
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой плаща за подобно малоумие?! Някаква патица ще пръса мозък и ще я гледат точно 5 .....на 15 години? Дядото Сорос ли?
47
3
 
13
 
! Отговори
:) преди 4 години
Минават години, погрозняваме, търсенето намалява и... успехите спират. След известно време парите свършват и трябва да се върнем на село при кравите. Обаче, тъй като имаме ноу хау, почваме да учим аборигените как да живеят. Даже събираме някой лев и инвестираме в ПР статийки като тази. Защо ли няма "ПЛАТЕНО СЪОБЩЕНИЕ", както е по закон????? Някой май е прибрал на "лайф коуча" паричките и не е пуснал касова бележка :)
46
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахаха, каскета Алберт пътуваше из София за 6 стотинки и броеше паяжините по плод-зеленчуците, щото стока имаше само в Показния, ама той със 130 левчета заплатка не можеше да си позволи да влезе там, кого лъжеш бе, каскет въшлив?
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Агент Албърт:Агенте, агенте, 89 г. със 130 лв. си можел да си купиш 130 л бензин и си бил тотален ***. И понеже комунистическата икономика беше идиотска (както самият Бай Тошо призна - социализъма се оказа едно недоносче) накрая се сгромоляса с гръм и трясък, ама не само България, ами целият Социалистически блок. Айде стига, моля ти се!
44
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво след като сте ми изтрили напиданото....Медал или злато ли да и връчим като се е върнала.не ни занимавайте с проСтпъийките си а публикувайте стойностни новини..м***рщи
43
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
българката дори не знае как да се облича - мисли си че като си ъпгрейдне малките бибkи със силикoн и то от най-смотания за 5000лв при д-р Енчев и вече е станала ултра красавица. Нищо подобно. Пак няма класа, пак търси някой изпаднал западняк от последните 10% на запад който не може да се уреди с класна мадама, а нашта си мисли че е хванала Ален Делон, после като почне да я пребива защото е пpocтa всичко си идва на мястото колко такива случаи има вече
42
6
 
6
 
! Отговори
Горан преди 4 години
До Анонимен 51:Ами, ти бре типични българино, дето не се уморяваш да плюеш и гъгнеш простотии по своите, кой ти дава това право да се изказваш така категорично за своите, от които и ти си част? Теб не те ли е раждала майка с крив нос, и т.н.? Че тя *** е трябвало да те причака на изхода с едно паве, да ти размаже безполезния череп, ако е знаела жената като пораснеш какви ще ги плещиш...
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе , ти пък щото си имаш някакъв хабер от тези градове, нали? Ама си ги виждал само на картинка. Че това са мегаполиси и там живеят всякакви жени. Може и с българки да се разминеш на улицата и няма да разбереш.
40
10
 
5
 
! Отговори
АГЕНТ АЛБЕРТ преди 4 години
Тази гербажийка да не ми се прави на Мария Кюри и на сакатия Стъвен КХокинг, по компетентност .Аз лично помня че в 1988 г. едно билетче в Градския Бус в София беше 6 стотинки, а сега е 1.60 лв -- НАЙ-ЕВТИНИЯ БИЛЕТ !!Хляба беше 10, 12 стотинки..ЗАПЛАТАТА МИ БЕШЕ 130 ЛВ , И МОЖЕХ ДА ЖИВЕЯ РАВНО НА ДНЕС = 3000 ЛВ. РАВНОСТОЙНО НА ПОКУПАТЕЛНАТА СПОСОБНОСТ НА 130 ЛВ ТОГАВА !!ДНЕС БИЛЕТЧЕТО И ХЛЯБА СА 30 ПЪТИ ПО-СКЪПИ !!
39
4
 
4
 
! Отговори
Мамут преди 4 години
При българките големия нос означава едно нещо - големи пари. Големия шнорхел е признак за - знаете какво. Иначе както навсякъде жените са хубави и толкоз.
38
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отидете в Париж, Виена, Лондон, Ню Йорк, Лос Анджелис и Маями и вижте на какво се казва жена. Оставям на страна азиатките които също са 10/10, но вижте белите мацки с големия бюст, дълги крака, супер красиво лице, въобще личи си класата отвсякъде, нищо общо със cелcките пръчки в БГ - личи си че турците 500 години як бой са ви били. Който са го били носа му е крив нали си знаете
37
4
 
10
 
! Отговори
Горан преди 4 години
И аз не харесвам термина лайф коуч! Това, буквално означава да учиш хората как да живеят! Нещо, което ние българите мразим по природа! Не може други да ни учат, как ние да живеем! Едно, че е обидно, друго, че е и неприемливо!
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ох, ужасна лелка, поредната селска драма, пот, пърух и похот, бедната чехла заминала при брадчедите да търси дедовия, ох, ай сиктир
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пъпеш е на *** сина. Конкурсът "мис свят" е политически и пет пари не струва. Заври си го отзад. Такива награди не ни трябват. Както на Дейвид Ковърдейл не му трябва да спечели Евровизия, че да бъде велик музикант.Нашите бизнеси започнаха преди 30 г, защото преди това политическата система е България беше.съвсем друга. Няма как да ни сравнявам с Америка или Германия. Осъзнах се.
34
1
 
1
 
! Отговори
Гмурец със железен преди 4 години
До 32. Спортно тяло, спортен дух, дебел портфейл - мноооого дебел. Доктор на философските науки. Красиви девойки на килограм. Какво повече да иска човек ?
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И на кой му пука, че тач си прави ПР