След кариера в ОАЕ и САЩ: Българка се завърна в родния Гоце Делчев

Николая е лайф коуч и водеща на собствено онлайн предаване
23 май 2019 12:45,
151

Българка се завръща в родината след живот в Обединените арабски емирства и Съединените щати, където остава близо 15 години. Нейната история можем да проследим в рубриката "Завърналите се" с Петя Кертикова.

Николая Кръстева е лайф коуч или ментор, издала е книга, има и собствено онлайн предаване, в което преподава уроци по английски език. Днес тя иска просто да живее спокойно в родния Гоце Делчев и да помага в града си.

Българката заминава през 1999 г. за ОАЕ при свои братовчеди, за да опознае друга култура.

"Това беше първият шанс, който се откри пред мен, и аз го грабнах", споделя тя за зрителите на Bulgaria ON AIR. "Там започнах да опознавам света, но основната ми цел беше да живея в Америка", разказва тя.

Николая живее и работи в САЩ като стюаредеса в продължение на близо 9 години. Но преди да стигне дотам... чисти самолети.

"Започнах да чистя самолети. Това беше единственото възможно към онзи момент. 10 месеца по-късно се отвориха нови позиции. Кандидатствах. След това помня, че работех през нощта, спях през деня - къде спиш, къде не... Това не беше точно мечтата ми, но ми помогна да стигна до нея", спомня си Николая.

След това тя започва да води собствено предаване, в което преподава уроци по английски език на хора от цял свят. От това се издържа и днес. Освен преподавател, Николая е и лайф коуч. Иска да помага на хората в Гоце Делчев - да намерят пътя си и да са щастливи.

Казва, че на българина му липсва самочувствие.

"Ние имаме потенциал. Родили сме се българи, трябва да се гордеем с произхода си! Ние имаме много добри сърца и сме много топли хора", убедена е Николая. Тя смята, че е видяла много по света и според нея няма причина хората в България да се оплакват, че не живеят добре.

"Българинът не искам да ми казва, че е зле. Той е зле, защото иска много повече от това, което има и не оценява това, което има. 80% от българите имаме къде да живеем, какво да ядем, имаме собствени жилища... Колко американци имат собствени жилища?! Не е задължително да ти е писано да си богат. Трябва да имаш това, което ти е нужно", казва още сънародничката ни пред Петя Кертикова.

Засега Николая има всичко необходимо, за да бъде щастлива в Гоце Делчев. 

"Имам правилния човек до себе си, имам планини, Бяло море на 100 км. Какво мога повече да искам? Това са основните неща, малките неща ме правят щастлива. Излизам на улицата, съседката е отсреща... Питам как си днес - да, битовизъм, но в Америка можеш километри да изминеш и да не срещнеш никого, камо ли да ме познава.

Аз съм спокойна тук, харесва ми, имам всичко тук", категорична е Николая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
6
 
! Отговори
на коча мъ_дете преди 4 години
Кочовете да си ходят от където са изпълзяли ! На нас модерни дивотии е ни трябват. Разните му инфлуенсъри, влогъри, блогъри, шефове и кочове и други, подобни, безделници не са ни нужни. Имаме си достатъчно "калинки" и "гинки" и без тях.
31
1
 
9
 
! Отговори
до 27 преди 4 години
Платен репортаж. Симпатичната, но свръхамбициозна мадама със здрава захапка е решила да пробие по всякакъв начин.
30
7
 
4
 
! Отговори
nina преди 4 години
Евала на мадамата,моите уважения!
29
3
 
4
 
! Отговори
Дива Хоу преди 4 години
Вчера се върнахме от тримесечно мързелуване на Малдивите. Друго си е в Бг. Мъчно ни стана за родината.
28
8
 
10
 
! Отговори
до 29 преди 4 години
В България имаме голям проблем с мъжете. Не са възпитани в кавалерство, а вместо това мама им е внушила, че са най-умните и най-красивите, а жените са длъжни да приемат снизходително дефицитите им, интелектуални и финансови. Колкото повече им растат шкембетата с годините, толкова повече се заглеждат по стройни млади мацки и като не ги отразят ги наричат муpви. Търсят кусури, а не виждат своите собствени.
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 35:Не те разбирам, градски, наистина не те разбирам.Дали пък твоите критерии не са нереалистични? Да не прекаляваш с порното?85% от жените, които ежедневно срещам намирам за симпатични и чаровни. 75% са си мацки отвсякъде, а в 60% направо се влюбвам.P.S.1. Не съм Митьо Пищова2. Порно гледам и аз
26
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз съм така, мога и на Запад, мога и в София , мога и на Село
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Връща се от Америка защото си иска. Има повече възможности от теб.
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тази ни я давате за пример за какво?
23
5
 
6
 
! Отговори
Халф Лайф Коч преди 4 години
Чакайте малко да ви коучна. Първо, намерете си работа за поне 200к на година, работете здраво и сериозно. Второ, за да се справите със стреса ви трябват редони почивки на Сейшелите или Малдивите.Не можете да си го позволите? Еми...
22
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българина е създаден на този свят да му биеш каиша по гърба и да го обяздваш яко както подобава за един истински poб! Всички добре платени компании в България са или Западни или Руски!! Там плащат по 2-3-4-5 че даже и по 6-7 хиляди лв на месец, но това не са български бизнеси!! Български бизнеси няма - камо ли пък да действат в други държави и да наемат чужденци да работят за тях!
21
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-добре да живееш с две хиляди долара на месец и да нямаш собствено жилище, отколкото да живееш с 200 долара в собствен апартамент. И кво като е собствен? Не остават пари една марула да купиш на детето. Трагедия.
20
2
 
22
 
! Отговори
жива да не бях преди 4 години
Явно е от световноизвестната гоцеделчевска школа за лайф коучове.Абе, списвачите?!
19
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СТИГА С ТЕЯ КОЧОВЕ И КОЧОВКИ , ТЕ ТЕХНИЯ ЖИВОТ НЕМОГАТ ДА ОПРАВЯТ НАС ЩЕ НИ УЧАТ ЖОТ КАКВО ИМАМЕ ИЛИ НЕ НУЖДА! АМАН ОТ ШАРЛАТАНИ БЕ ЕЙЙЙ,,,,,,,,,,,,,
18
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, щом е лайф коуч - добре. То тука живот няма, ама нищо. Поне да се научим.
17
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това което върши, може да го прави и от България. Гледала съм уроците и "Уча английски с Николая". Който иска да научи езика ще му помогнат. Желая и успех! И да не обръща внимание на всичките мрънкачи които чакат наготово.
16
18
 
4
 
! Отговори
Иванова преди 4 години
Да се махат които искат от България. Които искат да се връщат. Камъкът си тежи на мястото. И без това не може човек да се размине от коли и пенсионери . България ще си внесе хора от черна Африка и пак ще има население - шарено при това.
15
2
 
17
 
! Отговори
Всъщност... преди 4 години
...ако се вярва на видеото, дамата така и не е успяла да стане стюардеса, чистила е самолети....Както и да е, желая й успех в родината!
14
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цялата държава е едно голямо гето. Незнам къде го откри това спокойствие. Голяма част от българите се смятат за мутри и отговарят с бой импулсивно без да мислят. Има и стада с бездомни кучета които търсят храна и са и опасни понякога.
13
3
 
11
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Добре ли е,добре ли е женицата ???!!!