Здравни мигранти: Невъзможното в България – реалност в Германия

Анелия и Зара избират да живеят в Мюнхен, заради заболяванията на Зара
23 май 2019 21:15,
44

Преди 8 г. Анелия и дъщеря й напускат Стара Загора и се местят в Мюнхен.

Поемат смелата крачка заради диагнозите на Зара - церебрална парализа, пареза и епилепсия.

"Установхме, че за нея ще има по-голям шанс там", казва Анелия.

Често "здравните мигранти" като Анелия и Зара избират Германия, заради социалната система и грижите, които се осигурявт.

"Взимат я в 7 часа от дома с транспорт от общината и я връщам 16:30. Цял ден тя е на училище, със занималня, логопед, физиотерапевт", обяснява майката Анелия пред DW.

Докато дъщеря й е на училище, Анелия работи - нещо, което би било почти невъзможно в България.

Въпреки че е напуснала България, Анелия продължава да работи за каузите на родителите на деца с увреждания.

Разстоянието не я спира и дори взима активно участие в протестите "Системата ни убива". Сутрин излита от Мюнхен, пристига в София на протеста, а следобед се качва отново на самолета и се връща в Мюнхен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 13Случвало ми се е и знам как действат, доволен съм от адекватната немска медицинска помощ. Също така съм виждал много български изпълнения при които българските номера не минават и веднага след това се пуска "картата" че германците са расисти и фашисти.
15
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Невъзможното в Бг- реалност в Германия"- много подвеждащо заглавие.От статията се разбира, че единствената , която е "по-добре" е майката, защото и дават възможност да работи , но здравето на детето е било и ще продължава да си е същото.
14
10
 
7
 
! Отговори
авс преди 4 години
запознах се с една рускиния от украйна в 2005г тя ми каза че работи на две места в москва и получава двете работи 2900 евро в тогавашно време работи денонощно тази майка също работи денонощно просто имат възможност в тези съвремени държави в бг дори няма работи и нащо правителство не ги интересуват такива болни и няма такава организация която да подсигури някаква помощ за такива болни бг е най- търмозеният народ в ес дано ес изрита бг от този съюз .а дават статистика че в бг безработ. намалява
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за 11 ами пожелавам ти същото което стана с мен да стане и с теб да се убедиш. към АОК GESUNHEITKARTE плащам окло 260 евро на месец и затраховкота при рботен нцидент BG ако си немец ти обръщат внимание даите ми адреса на този краненхаус в мюнхен имам немски осигровки
12
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много неподходящ пример, (да не дава Господ)Да бяхте дали за пример някоя от операциите за които пращаме СМС и после децата ги лекуват в чужбина за по 20-40 хил. евро, но да ми пишете че дете с тази диагноза, едва ли не ще има по-голям шанс за възстановяване в Германия си е подигравка .
11
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 9Тия ги разправяй на Ленин ей там до паметника му както и този на незнайния "войн".
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България би трябвало да е изритана от ЕС заради неспазване на общоприетите закони заради които е приета в този съюз. Важното в случая е че Европа ни опознава и разбира се глобява но още трябва.
9
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕ Е ВЕРНО ТОВА Е РЕКЛАМА ПРЕТЪРПЯХ РАБОТЕН УНФАЛ НЕ МЕ ПРИЕХА В БОЛНИЦА ИЗГОНИХА МЕ ОТ БОЛНИЦАТА ПРАЩАТ МЕ НА ДОМАШНИЯТ ЛЕКАР ЧОВЕКА НЕ Е НЕВРОХИРУРГ ПИСА МИ 2 МЕСЕЦА БОЛНИЧНИ А ТЕРМИН ЗА НЕВРОХИРУРГ ЧАКАМ 4 МЕСЕЦА И ИСТЕСТВЕННО СЕ ПРИБРАХ В БЪЛГАРИЯ И СИ ПЛАТИХ НА ЧАСТНО И ЗА ТОМОГРАФ СЪС ЗДРАВНИТЕ УСИГОРОВКИ МОЖЕШ ДА ЛИКУВАШ НАСТИНКА ВКЛЮЧИТЕЛНО И ЗАСТРАХОВКИТЕ ПРИ РАБОТЕН ИНЦИДЕНТ КАРАТ ТЕ БОЛЕН ДА ХОДИШ НА РАБОТА И СА КАЛНИ РАСИСТЧЕТА вкл.и изочоевроп. лекари раб. в германия
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тео 7Разликата е огромна между Германия и *** (по статукво заради българските родолюбци обитаващи територията и)
7
7
 
11
 
! Отговори
Тео преди 4 години
Съжалявам, че го казвам, но нима дъщеря и се е възстановила? Единствената разлика между България и Германия е, че там е по-уредено и има специализирани заведения за хора с такива нужди. Всичко е измислено и си плащаш с работа. През касите се въртят умопомрачителни суми, неща, за които не можете и да си представите, но немците са го измислили - държат парите в оборот - колкото дават два пъти повече вземат, но и остава ;). Парите раждат пари, но до критична точка - след това - упадък!
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
fake news.
5
1
 
4
 
! Отговори
д-р Дрее преди 4 години
Всичко това благодарение на еничарския корпус .
4
5
 
31
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Германия е загубила две войни и затова сега плаща на всички и за всичко. Хора, имате ли представа какво струват всички тези грижи по невинното болно детенце и майчицата му? Работела нещо - вероятно мие стълбища. Денонощно да работи сам човек не може да изкара разноските по обслужване на детето. Издръжката на двете струва най-малко 50 хил. на немските данъкоплатци годишно. Пак някои от вас нека да плюват по Германия, тези дето са "разбирачи"!
3
3
 
17
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
смела силна майка колко ли мъже биха се проявили боребенни и силни колкото нея?със сигурност на германците не им харесва източноевропейците да висят на гърба на тяхната здравна система но все пак този тип случаи са изключение
2
7
 
20
 
! Отговори
Боко каза преди 4 години
Боко каза, че всичко е добро в България при управлението на ГЕРБ.
1
6
 
39
 
! Отговори
V преди 4 години
Най сетне един хубав материал от дойче велето. Да го пуснат на тиквата . И да кажат че в България обаче субсидиите за партии са десет пъти по големи отколкото в Германия ;) А парите залежават в партийните каси ,а не се използват за това което казват. Как може държава която не може да се погрижи за децата си си позволява да плаща 10 пъти по голяма субсидия на политическата мафия ?????? Без народа да е съгласен. ТОВА Е КРАЖБА ОТ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ .Щото даже заеми вземат за да си плащат субсидии