Главният редактор на "Стършел": Хуморът е въпрос на интелигентност

Трябва да можем да бъдем самоиронични, смята Михаил Вешим
24 май 2019 22:00, Красимир Ангелов
12

В наши дни всеки ползва словото, както намери за добре, смята главния редактор на вестник "Стършел" Михаил Вешим.

"Това е една тема, която много ме вълнува. Навремето много ме дразнеше, че главният редактор е един вид цензур. Но като толкова години съм начело на "Стършел" има случаи, в които се изявявам като такъв", сподели той в "Денят ON AIR".

Михаил Вешим посочи, че иска вестникът да се пише на литературен български. Според него гръмките заглавия и чуждиците, които използваме, са въпрос на култура и трябва да се замислим дали сме културна нация.

По думите му чрез хумора много често може да се доближиш до публиката, но за да разбира тя някои анекдоти, трябва да има добра култура. Редакторът изтъкна, че е много важно да можем да бъдем не само присмехулници, но и да сме способни да погледнем към себе си със самоирония.

"Хуморът е въпрос на интелигентност", заяви Вешим пред Bulgaria ON AIR.

Според него българската нация чете, но повече от самите читатели са станали пишещите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудя се дали Бойко Борисов със своят типичен просташко веселяшки хумор дали е интелигентен-В това можеш да не се съмняваш, много по-интелигентен е от тебе. И хуморът му не е просташки. Просташки е хуморът на Славчо Трифуноф.
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Fake news.
9
3
 
2
 
! Отговори
123 преди 4 години
Този нагаждач не само мрънка , но и няма една завършена мисъл в това интервю. А глаголи за интелект !Подмазвачи ! Че как така от СУ-то веднага е постъпил в редакцията ? Ясно как тогава !Млъкни бе , плазмодийо такава !
8
5
 
4
 
! Отговори
Старо куче преди 4 години
Този Вешим, демек Мишев ми е много протиен. По време на интервютата си постоянно мънка и мрънка, как му е било лошо едно време. Всичко отрича. Абе, аланкоолу, нали баща ти беше голямата работа едно време, че и ти закачи също облаги. Такова слагачество към управляващата в момента партия няма в никоя друга медия, както във вестник "Стършел"! А с такова удоволствие си го купувах едно време. Ама съм будала, че продължавам и сега да го купувам, но това е въпреки Мишев!
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудя се дали Бойко Борисов със своят типичен просташко веселяшки хумор дали е интелигентен.Той за разлика от учителят си Живков обича да се майтапи с хората,а и няма нищо против народът да му се подиграва и майтапи с него.Та дали това е признак на интелект господин Вешин?
6
1
 
8
 
! Отговори
Коментиращ преди 4 години
"Донесъл чукчата свой роман в една редaкция. Редакторът го прочел и му казал: Разберете, слабо е. трябва да четете класика. ели ли сте Достоевски, Толстой, Тургенев? - НЕ, чукча писател, не читател!" Така е и с голяма част от нашите писатели...
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът Михаиле е, че "Австрийците" дойдоха!
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много отдавна не съм в България.И много приятно съм изненадан че още има в."Стършел".Като дете очаквах с нетърпение кога баща ми ще донесе В."Стършел" в седмицата и сп."Космос" в месеца.Така растяхме, с надежди. Сега сме далеч, много са като мен.
3
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия от стършел не са мръднали от 86та, кофато пишеха фейлетони за Рейгън. Само врагът се смени.
2
2
 
12
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Голяма работа са и Вешим и Румен Белчев, управител на вестника. България разполага с отлични хумористи, чета с удоволствие "Стършел". Поздрави на всички стършели от сърце, тяхната роля е важна за нашият малък, но много *** народ.
1
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хуморът е за да ти омекне онуй за сметка на туй......