Владимир Левчев: Подценява се грамотността на младите

Учителската професия няма да изчезне, убеден е писателят
24 май 2019 13:30, Александър Попов
19

Младото поколение чете все повече, въпреки обратните твърдения, а 24 май е един наистина уникален и надпартиен празник, който България има. Това заяви писателят Владимир Левчев в студиото на "България сутрин".

По думите му често пъти грамотността на младите бива подценявана.

Според него учителската професия няма как да изчезна, въпреки морето от информация в интернет, защото именно за него бил нужен компас. Писателят подчерта и значението на азбуката през годините като инструмент за утвърждаване на вярата ни.

"Често пъти, за съжаление, ползваме езика за скриване на мисли и изопачаване на истината, а не обратното, както следва да е", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
Плешлевчев преди 4 години
тоя се вживяваше за много грамотен когато преди 30 годинио плюеше баща си, а сега е едно прогресивно освобождаващо се от главните си косми по главата тралалайно
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Българин"Честит празник ,скъпи сънародници!Не разбирам кой печели от това делене-млади стари ?"Никой не печели. Само пълен загубеняк не би видял, че има схизма между поколенията и то много сериозна ...
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е за едва 10-15% от "младите", за съжаление!
15
1
 
3
 
! Отговори
Панталеев преди 4 години
Каква грамотност на младите,ако не е Бойко Борисов сме загинали.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман от тая фамилия- абе бащата не ставаше от софрите на комунизма и черпеше благата и пиеше като комита в бодегита..., а сега тоз демократ бил... нейсе то промяната не стана много голяма
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя дърт да не би да живурка в бай Тощовото време че говори Умнотии. Къде вижда да се раждат деца че учителската професия нямало да изчезне. Няма да е жив след 20 години тогава ще го питам къде са децата и учителите. Без деца няма учители. Къде са 25,35 и 45 годишните бе тарикат. Ходиш ли пеша по улиците да видиш че накъдето и да погледнеш са само баби и старци бе. Те ли ще раждат деца. Когато е трябвало са раждали по 2,3 и 4 затова бяхме стигнали близо 9 000 000 човека. А сега раждат мушмули.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ШибиРиби 7Не бе, май стана юрист - не че се знае изобщо, просто защото никога не е работил; знае се само че щерка му от видна юрдечка я провъзгласиха в светица-мъченица-азиатска умница, внукът му е безделник, зает най-вече с прахосване на комунистическо имане, а щерко-внучката и другите му внучки са шивачки, но понеже и за това не стават, се самопровъзгласиха за "модни дизайнерици".
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2Масово младите неграмотни са чалга-поколение на неграмотно чалга-комуноидно поколение - не бъркайте простащината с малцината читави, които въпреки вас все още са тук.
10
3
 
4
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Честит празник ,скъпи сънародници!Не разбирам кой печели от това делене-млади стари ?Нима не сме всички заедно?Весело изкарване на празника!Нека не бъдем дребнави и да не позволяваме на битовизмите да ни завладеят душите!
9
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изобщо не се подценяват грамотността и интелигентността на младите. Дори напротив - надценяват се. Особено по последни изследвания разликата е най - голяма в страните, където феминизма е навлязъл дълбоко в образованието... Нормално за всеки 30 години има скок с 10 точки на коефициента на интелигентност. В държавите с феминизъм в образованието от 20 години има спад с 20 точки, което е огромна крачка назад... Изводите оставям на вас. А феминизма навлезе и в българското благодарение на Бойко....
8
2
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 4 години
У нас има ли нещо да е както трябва , най нелепото е така наречения партиен живот.Само там неграмотността е на мястото си..
7
2
 
5
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Владко детето на Татко и философ стана
6
0
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Напротив, надценява се грамотността на младите!
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Писател по наследство ,а не по талант .Дотук се докарахме .
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А масово старитее са тъпиии. Не случайно държавата е на тоя хал. Управлява се от дъртите. Всичко е крах. Тъпии бизнесмени , *** политици , *** държавна администрация, *** учителии ...до тук доведохтее България. Нали вие е управляватее ? :)
3
0
 
12
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ПОЛИТИЦИТЕ НЯМАТ НУЖДА ОТУМНИ ХОРА ЗА ДА НЕ ГИ КРИТИКУВАТ ТЕ ИМАТ НУЖДА ОТ ПОСЛУШКОВЦИ
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Масово младите са неграмотни!
1
2
 
10
 
! Отговори
marquise преди 4 години
За гениалното "откритие", че учителската професия, няма да изчезне, да се предложи за Нобелова награда поета и писател Владимир Левчев. А позицията му относно нивото на грамотност и интелект на съвременното поколение, сравнени с другите е повече от спорно. Бил съм студент през 70-те години на миналия век и през този век и мога да направя по обективни критерии сравнението за разлика от твореца Левчев.