Десислава Радева: Аз не съм първа дама!

Всеки чете постовете ми както си иска, а някои - като дяволът Евангелието
Обновена: 25 май 2019 18:03 | 25 май 2019 17:25, Нели Христова
189
Десислава Радева: Аз не съм първа дама!
Снимка: Facebook

 "Позиция първа дама няма. Не съм и няма как да бъда такава по конституция. Съпруга на президента съм. Нямам претенции за друга", това заяви в интервю за "24 часа" Десислава Радева.

Съпругата на президента Румен Радев, освен за състезанието "Пазим езика си", което се организира от нейното сдружение, коментира и казуса с "Луфтханза":

"По отношение на поста с “Луфтханза” - признавам, че реагирах емоционално! Държа да спазвам обещанията си, в случая към близо хиляда наши сънародници зад граница. Затова бе и огромното ми разочарование. Пътувах като средностатистически гражданин и реагирах като такъв", откровенна бе Радева.

"Знаете ли, преди да се стигне до казуса с “Луфтханза”, пуснах публичен пост, свързан с папа Франциск. В деня, в който той отлетя за Скопие, от борда на самолета бе излъчено негово обръщение към президента, правителството и българския народ. В него папата благодари за топлото посрещане и гостоприемство и ни благослови. Обръщението бе жест на човещина и уважение към всички българи и си струваше да бъде чуто от повече хора. Но нито една медия не обърна внимание на този пост. - обясни тя. -  В същото време темата “Луфтханза” беше подета залпово от всички, постът бе преписан и се започна една кампания... "

По думите й, президентът се справял чудесно с правописа: "Той поне според мен пише много правилно. Хващала съм го с пунктуационни грешки и там настава спор, често за една запетая. Понякога той печели, понякога аз."

Запитана, защо използва чуждици, а понякога дори се изказва на английски, след като така пламенно защитава българския език, Радева отговори: "Навлизането на чуждици няма как да се предотврати. Да, употребявам чуждици. Според мен те не бива да бъдат отричани или анатемосвани. Важното е да не се прекалява с употребата им и да се знае значението им. Признавам, че имам някои много удобни, паразитни, ако щете. Но в крайна сметка във фейсбук не пиша научен труд. Това е социална мрежа, профилът ми е личен, въпреки че всеки чете моите постове както си иска. А някои - както дяволът Евангелието."

Радева бе категорична и за още нещо - фиксацията с нейната персона се дължи на това, че дълго време България няма своя първа дама:

"Хейт! Чудна чуждица… Пет години не видяхме съпруга до предишния президент. Сега ме има. И имам собствено мнение, което няма как да се хареса на всички."

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Четяща117 Харесвай си.Ние имаме очи и уши.Станаха набързо,семейство,веднага преди БСП да номинира льотчика.Винаги е била любовница по сметка.
107
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен107 По-добре,без дама,отколкото,"дама",като Деси.
106
33
 
15
 
! Отговори
Четяща преди 4 години
Много е умна, чудя се на тази злоба и простотия от къде извира към тази жена. Харесвам цялото им семейство. Убедена съм че има много други, които мислят, като мен. Да са живи и здрави.
105
6
 
37
 
! Отговори
Анна преди 4 години
Госпожата ни припомня класиката "Бай *** в Европа", дописвайки по една нова глава с всяко свое представяне - "Бай *** вилнее по летищата" последно, но със сигурност тя може много повече и няма да се спре. Няма ли ПР тази жена, да я посъветва да млъкне, поне да не изригва във фейсбук, че срамота. Срам за всички ни е тя.
104
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като не е първа дама,да спре да препуска с колата на НСО по проби и да си поръчва скъпи рокли,престъпвайки правилата за движение,и да се бута сред първите дами на световните лидери.Като я погледне човек,неволно възкликва:какви широки ноздри,що за нос?Какви сенки под очите!Какви широки стъпала на краката и китки на ръцете?Какви рамене...то и без това,тя си няма виншен вид на дама,камо ли интелект,щом блати голям,западен инвеститор,задето не могла,да посети фестивал.
103
3
 
7
 
! Отговори
няма Цска преди 4 години
Няма вече ЦСКА остана само 7:2. Ха-ха-ха...
102
9
 
32
 
! Отговори
Нито си първа, преди 4 години
Нито си дамаАре беж на село...
101
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аааааа, не така, госпожо Радева! И преди имахме Първа дама - Росица Банова, моминското й име беше Плевненливиева!
100
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Генерал Деси,велика си.
99
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** ли е ,острото ли е-отвя ви като камбоджанско торнадо на изборите.Още мигате като мишоци
98
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ама за Баце си първа дама явно го е яд,че няма
97
11
 
20
 
! Отговори
Ако приближените преди 4 години
На резидента Радев не скрият Деса *** вторият му мандат се отича в Перловска река...И прославутите 80% няма да му помогнат
96
10
 
25
 
! Отговори
Таз уфсъ преди 4 години
Може да мине най-много за Втората на ПървияДруг е въпросът по какво е пръв радефф ***...
95
31
 
20
 
! Отговори
конте преди 4 години
дама е, много е напред даже жената. не е някакво бездушно човече, затова ви дразни. на мен пък много ми харесва.
94
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
sabota vecher...vmesto prosecco i tutti frutti...veselo shareno kotle...moulin rouge...lido...zagoriala pretoplena mandja...pfff...
93
16
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази женица има странната дарба да дразни хората. Страда от много силен комплекс за малоценност и избирането на мъжа и за президент и даде трибуна да го изяви.Във всяка нейна дума личи типичното отношение на овластения *** в стил знаете ли кой съм азС неспирните си просташки прояви, тя влияе много зле на и без това крайно колебливата кариера като президент на мъжа си.
92
10
 
26
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 4 години
Тая напомня ли му на някой друг на Банева?
91
10
 
31
 
! Отговори
до ХА ХА ХА преди 4 години
Прав(а) си!Можеш да изкараш момичето от гетото, но не и гетото от момичето.
90
10
 
2
 
! Отговори
niama ugodia преди 4 години
...niama I da ima !!! Fakt !Balgarite vinagi sme razdeleni I nikoga zaedno ! Sashto fakt ! Edni sa ..fili ,drugi sa ..fobi a treti dori niamat ideia kakvi sa !Za edni R. Rdev e president ,za drugi fatmak ! Omrazata ,derbnavostta , zlobata I prostotiata shte ni pogubiat ! Loshoto e che ni ubejdavat che ne sme na parvo miasto balgari ...a evropeitsi ! Ako na parvo miasto biahme balgari,togava I balgarskite zakoni biha bili na parvo miasto a ne evropeiskite !!! Tuka e kliucha !!!Zatova mainata naE
89
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За нормалните българи ти си заместни4ка на първата дама ,а този твоя както е оставил майката на децата си ,така ще се разведе и с България още на следващите избори за президент .