Десислава Радева: Аз не съм първа дама!

Всеки чете постовете ми както си иска, а някои - като дяволът Евангелието
Обновена: 25 май 2019 18:03 | 25 май 2019 17:25, Нели Христова
189
Десислава Радева: Аз не съм първа дама!
Снимка: Facebook

 "Позиция първа дама няма. Не съм и няма как да бъда такава по конституция. Съпруга на президента съм. Нямам претенции за друга", това заяви в интервю за "24 часа" Десислава Радева.

Съпругата на президента Румен Радев, освен за състезанието "Пазим езика си", което се организира от нейното сдружение, коментира и казуса с "Луфтханза":

"По отношение на поста с “Луфтханза” - признавам, че реагирах емоционално! Държа да спазвам обещанията си, в случая към близо хиляда наши сънародници зад граница. Затова бе и огромното ми разочарование. Пътувах като средностатистически гражданин и реагирах като такъв", откровенна бе Радева.

"Знаете ли, преди да се стигне до казуса с “Луфтханза”, пуснах публичен пост, свързан с папа Франциск. В деня, в който той отлетя за Скопие, от борда на самолета бе излъчено негово обръщение към президента, правителството и българския народ. В него папата благодари за топлото посрещане и гостоприемство и ни благослови. Обръщението бе жест на човещина и уважение към всички българи и си струваше да бъде чуто от повече хора. Но нито една медия не обърна внимание на този пост. - обясни тя. -  В същото време темата “Луфтханза” беше подета залпово от всички, постът бе преписан и се започна една кампания... "

По думите й, президентът се справял чудесно с правописа: "Той поне според мен пише много правилно. Хващала съм го с пунктуационни грешки и там настава спор, често за една запетая. Понякога той печели, понякога аз."

Запитана, защо използва чуждици, а понякога дори се изказва на английски, след като така пламенно защитава българския език, Радева отговори: "Навлизането на чуждици няма как да се предотврати. Да, употребявам чуждици. Според мен те не бива да бъдат отричани или анатемосвани. Важното е да не се прекалява с употребата им и да се знае значението им. Признавам, че имам някои много удобни, паразитни, ако щете. Но в крайна сметка във фейсбук не пиша научен труд. Това е социална мрежа, профилът ми е личен, въпреки че всеки чете моите постове както си иска. А някои - както дяволът Евангелието."

Радева бе категорична и за още нещо - фиксацията с нейната персона се дължи на това, че дълго време България няма своя първа дама:

"Хейт! Чудна чуждица… Пет години не видяхме съпруга до предишния президент. Сега ме има. И имам собствено мнение, което няма как да се хареса на всички."

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено че не си .... съпруга ти е
7
45
 
15
 
! Отговори
Чалгарин дудаев преди 4 години
КРАСИВА Е И МРАЗИ ГЕРМАНЦИТЕ
6
3
 
23
 
! Отговори
Баровеца преди 4 години
До 1Първа пушка....
5
21
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знам че не си"първа дама"!Нищо ново не ми каза...той и твоя не е първи(каквото и да значи).Просто е едно военно пенсионерче с пенсийка 2000 лева и заплатка 8000.И цъка,докато му дойде края на мандатчето(халтурката).
4
24
 
65
 
! Отговори
Гинка преди 4 години
Не е лошо ,че е проста! Лошото е че пълна с инициатива и не се спира!
3
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Често,,срещаме,,хора с добри и честни отношения ,коото започват да ни стават много симпатични.
2
12
 
27
 
! Отговори
1 преди 4 години
А кмета на Симитли какъв е?
1
16
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Простащина отвсякъде