Лоша инфраструктура – скок на инцидентите на пешеходна пътека

Всеки ден, поне един човек е блъснат докато пресича
Обновена: 25 май 2019 21:30 | 25 май 2019 21:10, Нели Христова
21
Лоша инфраструктура – скок на инцидентите на пешеходна пътека
Снимка: Pixabay

Въпреки спада на пострадалите, КАТ отчита зачестяване на инцидентите на пешеходна пътека. Според данните, всеки ден поне един пешеходец е пометен докато пресича, съобщават от bTV.

Да пресичаш на оживен булевард е изпитание, дори и ако маркировката го позволява. Много хора обаче все още прекосяват и "градските магистрали", където пресичането е забранено и изключително опасно.

"Всеки ден имаме поне по един инцидент на пешеходна пътека. На ден, поне 10-15 души пресичат Околовръстното и Цариградско шосе. Има много такива ненаказани", казва Любомир Костадинов от столична полиция. Но от началото на годината до сега, близо 1600 са глобените пешеходци.

Според експертите, лошата инфраструктура е причината за зачестилите инциденти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наистина има някои пешеходци които без видимост си пресичат без да се огледат, мислейки си че са с предимство, без да се замислят че някой който също като тях се е засилил като за последно ще ги помете. Не бъдете един от тия два типа участници в движението, а внимавяйте много и се опитвайте да предвиждате какво може да се случи.
14
1
 
0
 
! Отговори
чубани пък акълни... преди 4 години
Какъв пътен данък плаща пешеходеца и какъв автомобилиста ? Пешеходеца не плаща нищо и иска пътя да е една голяма пешеходна пътека , а шофьорите искат да можат да управляват автомобилите си без постоянно да са със дамоклиев меч над главите си . ДА НЕМОЖЕ навсякъде да има надлези и подлези НО и където може пак ги няма , да в кварталини малки улици да се кара и с 20 ако трябва НО в града трябва да има и скоростни отсечки за бързо преминаване и през града и от квартал в квартал , а селата се ОБХОЖД
13
1
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
*** разбира се, винаги пешеходците са ви виновни... Трябва да бъдат оградени улиците с бодлива тел, да не пристъпва човек към пътя, но пък да е с датчик да засича ако някой шофьор иска да паркира на тротоара, да му се отвори място. Навсякъде да има надлези и подлези, с колкото повече стъпала, толкова по-добре, че да се отказват тия бабички да се влачат по улиците. И градския транспорт да стане пет лева билета и автобуса да идва веднъж на час, иначе много се стимулират хората да ходят без коли.
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И в акта пише причина за ПТП "несъобразена скорост". Защо не уточнят "несъобразена с малоумието на пешеходеца скорост"?
11
4
 
4
 
! Отговори
До 10 преди 4 години
Вие сте един/на / пълен НЕРАЗБИРАЧ --и защото и тези дето се опитвате завоалирано да защитавате са НЕРАЗБИРАЧИ затова броя на прегазените ще расте --а КАТ ще е най-печалившето държавно предприятие в Б-я ! За такива като вас създаващи градски и извънградски какафонии винаги ще са виновни шофьорите -- познатия ви и неспиращ рефрен ,ако се беше движил със 20 щеше да спреш е еманация на плиткоумие и елементарно разрешаване на спорни ситуации и вменяване на вина....
10
13
 
4
 
! Отговори
Само ГЕРБ!!! преди 4 години
Гласувайте за тандема Габриел/Майдел и всичко ще се оправи!
9
6
 
9
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Няма проблем да спреш пред пешеходна пътека, ако спазваш ограниченията на скоростта. Проблем е когато се движиш с над 40-50 км/час при разрешени до 40-50 км/час и тогава за теб всичко става внезапано. Внезапно ти изкача пешеходеца, внезапно някаква друга кола излиза на кръстовището пред теб и т.н. Защо не се спазват ограниченията на скоростта е ясно - пълната липса на контрол и безумно наслаганите ограничения, което неминуемо води до обезценяване на знаците.
8
5
 
17
 
! Отговори
Пародия на държава преди 4 години
Що някой от вас не отиде в Германия и не спре и бибипне на пешеходна пътека или на велосипедист. Ще има да чисти най малко един месец улици ми и дълбоко бецален за глобата. Друг е въпросът че трябва да се раздели автомобилното и пешеходното движение ама *** не е дорасъл да мисли и маже с боята а хората правят гигантски надлези с панорамни кафета и магазини над булевардите а не смрадливи и остани подлези като в ***.
7
4
 
13
 
! Отговори
до 6 преди 4 години
Така е да си пешеходец не се изисква шофьорска книжка, нито да си минал психотест, нито да си грамотен дори и да имаш зряла възраст.Така че нормално е да има дезориентирани пешеходци.
6
19
 
25
 
! Отговори
Не в това! преди 4 години
Виновно е нахалството и безочието на някои пешеходци, които нагло скачат на пътеката пред колите, считайки че правото е на тяхна страна. Законът трябва да се промени! Пешеходците трябва да се пазят сами, а не да искат това само от шофьорите!
5
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пешеходна пътека трябва да се преминава с повишено внимание а не със слушалки в ушите и с забит поглед в айфона. Защото имам стотици случаи в които съм на 1 метър от пешеходната пътека с 30 км в час как да спра с такава скорост на такива които тръгват без да се огледат. Хубавото беше че до мен нямаше МПС и избягвах удара с пешеходеца. От както зачестиха убитите на пешеходни пътеки сеяндурите се сетиха да напишат на асвалта Погледни на ляво. Но преди това им казаха имате предимство и ослаха х=я
4
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пешеходна пътека на трилентов път е пълно безумие.Хората изграждат надлези и подлези за такива цели.
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аааа, те за това новият "булевар" във Варна са го направи невъзможен за пресичане от никъде.
2
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
I just. What doesn't more zones for people
1
5
 
0
 
! Отговори
До-властта.... преди 4 години
Тероризмът,...Изгражда- начини ......