Токът поскъпва от юли, топлият душ също ще ни струва повече

КЕВР сметна ръст в цената на топлинната енергия от 2 до 17%
226
Токът поскъпва от юли, топлият душ също ще ни струва повече
Снимка: flickr

Токът от 1 юли ще поскъпне средно с 3,48%, става ясно от доклада на експертите на КЕВР, който вече е публикуван.

В понеделник регулаторът разгледа докладите за цени на ток, парно и на електроенергията от когенерации и ВЕИ. Откритите заседания за цените ще бъдат на 4 юни, е решила КЕВР, чийто председател е Иван Иванов, съобщава "24 часа".

Най-високо е увеличението при ЕВН, токът за домакинствата и малкия бизнес ще се увеличи с 3,59%, при ЧЕЗ поскъпването ще е с 3,46 на сто, а при “Енерго-Про” - с 3,36%.

Топлофикациите предлагаха поскъпване на топлиннатат енергия от 3,42 до 88,6%. Експертите на КЕВР са пресметнали поскъпването на парното за най-големите топлофикации да е от 1,96 до 17,5%.

Софиянци ще плащат за топлия душ от 1 юли и за парното от есента с 4,81% повече, увеличението е от 92,80 на 96,79 лв.

В Пловдив топлинната енергия поскъпва със 7,3 на сто до 97,58 лв. Увеличението във Велико Търново е също близо до 7,3 на сто, но цената там е традиционно най-висока - 100,01 лв. за мегаватчас, тъй като газът се купува не на едро, а от разпределително дружество. В Бургас цената ще е по-висока със 7,4 на сто до 75,29 лв.

Най-малко поскъпване е предвидено за Варна - с 1,96%, и цената на топлинната енергия ще е 87,39 лв. Най-голямо увеличение е в Разград - със 17,5% до 98,40 лв. за мегаватчас.

Цените, които предлагат експертите на КЕВР, са без ДДС.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е те и бества полувинта ни са капят.
149
0
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
герб защо не го каза преди изборите а след заради 600 000 де-би-ли ще страдамевсички
148
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бат *** каза не го интересува. Те в Столюпиново ток не плащат, така е било и така ще си остане а вие добри и честни хорица горко ви ... и догодина пак ще го вдигнат и следващата година и така ... Кравите соят и оставят да ги доят, докато не се събудите ще е така
147
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е, че ГЕРБ победи и сега с нови цени ще ни нареди. Нали гласувахте, целата държавна администрация, ама и за вас се вдигат цените .
146
0
 
23
 
! Отговори
Варан преди 4 години
След изборите увеличават тока,парното, клинични пътеки и... всичко останало, честито българи, управляват ни високохуманни и благородни политици.Обичаме ви,вие се гаврите с бедния български народ.
145
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все от някъде трябва да идват парите с които се плати "опростения " ток на индийските ни пътешественици които "... не бива да стоят без ток, щото сме били в 21 век " , както умно се изрази Вожда .
144
0
 
16
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До кога, бе? До кога....?!!!!!
143
0
 
28
 
! Отговори
Инджиктипляктор преди 4 години
Човека каза:"Оттук нататък, само работа,работа,работа!"И започнаха да ни работят!Веднага след изборите..
142
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
лошо няма, новите цени на тока и порното ще се отразят на консумацията на алкохол, което ще задържи цените до лятото. След лятото какво ще става не ме интересува. До следващото лято. Да живее Тиквата!!!
141
0
 
22
 
! Отговори
До Гербаджия преди 4 години
Спечелихте поскъпване на тока. Може и да електроенергията по-голямата цена да сте спечелили. Питайте си лидера Методиев или Цветанов дали от бивши комунисти стават герберчета.
140
0
 
21
 
! Отговори
Цветан Цветанов преди 4 години
Честито на гласувалите за Бойко Методиев и партията му Герб. Поскъпването на тока ще е само за тези, които са гласували за тази политическа партия. Тези, които не са гласували изобщо спечелиха по един почивен ден и си спестиха по 11 лева от държавната субсидия.
139
1
 
14
 
! Отговори
1 преди 4 години
честитя тази новина на бойко, "спичелилия "евро изборите,тази цена е благодарност,за всички,гласували за герб-комунисти.
138
1
 
15
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Топлият душ ще ни се види студен...
137
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
E как пък така докладът не излезе миналата седмица,а излезе сега.Няма никаква връзка с изборите,нали?Делавераджии на дребно,прозрачни балкански измамници
136
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ха сега овце гласувайте за недоразумението крадливо Мухабойко
135
0
 
22
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
До Въпрос "А в България продават ли жълти жилетки? Има ли желаещи да хи облекат?"---Жилетки се продават, навсякъде, но ти да си виждал овче стадо, облечено с жълти жилетки, докато го водят към кланницата?
134
0
 
19
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
"Можеше да го кажете и преди изборите."---Преди изборите говореха за "прошка", "самоочистване", на принципа "Вързан- д--е дава, но отвържат ли го-две иска!".Лошото е, че много , като теб, повярваха в прошката и самоочистването, и гласуваха за тях, забравяйки че"Вълкът козината си мени, но нрава-не!".Сега-търпете си ги-вие си ги избирате и бетонирате на власт.На мястото на ББ, ще въведа правото от едно време, на първа брачна нощ, и , сигурен съм, пак ще си мълчите, даже самищеси водите дъщерите
133
2
 
19
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Гласувайте за Герб, и се не бойте!Скоро и възрастта за пенсиониране ще стане 75 години, за който доживее , де.Младите особенно ако живеете на Север, Северозапад или Североизток от Ломски форт, бягайте навън от тая мафиотска държава, и не поглеждайте назад, колкото и да ви е жал.Не си заслужава да си пропилявате тук живота.В сържава, в която мафията е на власт, нямате никаква перспектива, освем да работите за поредната мутра, маскирана на бизнесмен или ръководител в някаква администрация.
132
1
 
7
 
! Отговори
Цане преди 4 години
Мене па ме радва много тва дето че ни ги увеличават токо и парното оти аз немам ни ток ни парно и се греем на парцали и гумени ***. Е те така ви се пада щото не ни обичате нас от ГЕРБ
131
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали събират пари за Ф-16.Ето защо ще има тепърва много изненади.Американците не искат да свалат от цената.Шкембето да преговаря с тях да се вземат на консигнация.