Над 36 хил. жилища обновени по програмата за саниране

Най-много са сградите в Бургаско
11
Над 36 хил. жилища обновени по програмата за саниране
Снимка: архив, БулФото

Общо 36 545 жилища в 511 блока в страната са обновени по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради през 2018 г.

Това става ясно от одобрения от правителството доклад за напредъка по управляваната от Министерството на регионалното развитие и благоустройството програма през изминалата година.

От въведените в експлоатация общо 511 сгради, най-много са в област Бургас (107 сгради), следвана от областите Хасково (45 сгради), Благоевград (42 сгради), Пловдив и Стара Загора (по 39 сгради).

Към 31 декември 2018 г. са стартирали дейности по 98,8% от всички 2022 сгради със сключени договори за целево финансиране по програмата.

В края на предходната година в процес на изпълнение на строително-монтажни работи са били 135 сгради, вследствие на което ще бъдат обновени 9180 жилища.

Предвижда се през 2019 г. да бъдат обновени още 29 342 жилища в общо 444 сгради, от което се очаква да се възползват 61 133 души. Според данните, последните одобрени за реновиране сгради се очаква да бъдат завършени в края на 2019 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
5
 
! Отговори
.......... преди 4 години
Защо обаче ще плащам че някой друг ще живе еА за останалите блокове?А къщите по селата?Защо аз с моите данъци ще плащам че някой не е не е съвестен стопанин.На мен никой не ми е направил ремонта.Който има имот да си го гледа!
10
1
 
4
 
! Отговори
До 1 коментар преди 4 години
Ако за теб това комунистическо прахосничество е добра новина , значи продължаваме комунистическата ера на България !
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Благоевград половината от санираните апартаменти са празни от напуснали ,,доброто" място България ! А в другата , живеещите баби ще похарчат по 27 000 лв за енергийна ефективност през следващите 100 години . Комунистите на Собственика на ГЕРБ надминаха предишната шайка !Панелките са купувани със собствени средства и са частна собственост , а крадливите европейски ценности ГЕРБ лепиха с народни милиарди !!!
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Краденето продължава! Плащането - после!
7
1
 
6
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
При дадени 1милиард лв., излиза, че санирането ни струва средно по 27 000лв. за апартамент.
6
2
 
11
 
! Отговори
wer преди 4 години
Пропуска се, че са санирани под 1% от сградите и с това темпо, когато се санират 20% пьрвите вече ще са за ремонт...
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някъде четох преди време, че около 2 млрд лева беше за миналата година сумата за саниране. 511 блока не е ли малко за толкова пари? Пък за качеството да не говорим, видяхме репортажи как протичат покривите на "санираните" блокове.
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1Ами ето аз ще ти кажа съм против тази програма, защо ще всички ще плащаме да се санират блоковете на гордите собственици на панелки, ами да си ги санират сами нали са СОБСТВЕНИЦИ, ето как се печелят избори, с парите на всички се санират блокове на една група хора, които после галсуват за гепИ
3
5
 
12
 
! Отговори
sofeto преди 4 години
Къщата посроена от прадядо ми(1927г.) в която живея сам я подъжам и двора също. От никой стотинка не съм поискал. Тротоара пред нея също подържам колкото мога, два пъти го разбиха заради нови строежи.
2
4
 
9
 
! Отговори
Сали Адемов преди 4 години
Бате Бойко да реновирва и да санирва всички ромски къщи нали сме европа
1
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно как когато новината е добра и Боко заслужава едно браво,как само всички мълчат или ше има едни два коментара да каже някой че блоковете са протекли