Образователната система трябва да се адаптира, смята професор

Проф. Бинбин оментира сътрудничеството между България и Мароко в тази сфера
30 май 2019 22:40, Красимир Ангелов
10

Проф. Лайла Бинбин беше гост в студиото на "Денят ON AIR", за да коментира образованието в глобален мащаб, но също и неговите нива в България и Мароко.

Двете страни ще си сътрудничат все повече, най-вече по програма "Erasmus+". Именно това е и нейната роля да засили сътрудничеството между двете страни и да се увеличи обменът на студенти помежду им.

"В нашата Конституция ние се грижим много за възможностите на завършващите студенти да намерят работа", обясни проф. Лайла Бинбин.

Тя даде за пример САЩ и Франция като страните, в които образованието е на най-високо ниво. Според нея именно тях трябва да следваме ние с Мароко.

"Трябва да се реформира образователната система, не трябва да остава традиционна и консервативна. Трябва да уважаваме институцията на университета, но има някои аспекти, в които това не работи. Затова трябва да се адаптираме към новите действителности", допълни още проф. Бинбин пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Стоянов преди 4 години
Пътя е по - лек, ако тръгнете обратно. Нека бизнеса каже какви кадри трябват, да се обоснове адекватна програма (специалност), след това да предложат стажове за това с тенденция да взимат хората, макар и сега завършили. На белият лист можеш да напишеш всичко! Да свалим тези розови очила а ? Еразмус+ е един добре платен стаж в партньорски университет, поне това е моя опит.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 7 Объркал си се , пич. Това за спящите се отнася в 90% от случаите за ....т.нар. ученици, които дори почти не стъпват в училище. Така е защото са вече второ поколение неграмотници. Нищо не могат да направят даскалите, ако липсва възпитанието в къщи.
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както казвам от 15 год образователната програма е кръгла 0. Килиина и остаряла с остарели преподаватели правище се на полковници от войната. Така нито учат децата, нито им помагат. Всяка години вадят инвалиди на пазара. Не са виновни децата а системата. Не знам защо не го виждате това толкова години. Децата са феноменално умни и бързо работещи с технологиите... А насреща бавни бавниии даскали спящи в соца.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лайла дали знае, че е родител+-1.Да биепът и да изръси фейк,значи е дошла сдруга цел.Да изведе казус за адаптацияДа получи"харизан кауза" и прав и път.Да и дадат великолепния разказ,детотати и мама са на подчинение на бебчо ина донос от комшия.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Трябва да се реформира образователната система, не трябва да остава традиционна и консервативна"Ама и в Мароко ли има сopoсоиди и гpaнтoяди?
3
8
 
2
 
! Отговори
Професор преди 4 години
За да си Професор трябва да си написал хиляди книги и дисертации. Единствения Професор в страната и света съм аз защото съм автор на хиляди книги преведени на хиляди чужди езика. Имам милиарди почитатели по света и освен това съм родолюбец, патриот и народен будител. Всички комунисти да ми ядaт ***.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наслушали сме се на "трябва" ....
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквато "телевизията" такива и гостите И..... тра ла ла ла