Ден преди 1 юни: БСП и ГЕРБ в спор за децата на България

Създава ли държавата достатъчно условия за щастливо детство?
23
Ден преди 1 юни: БСП и ГЕРБ в спор за децата на България
Снимка: архив, БулФото

Ден, след като се върна в парламента, БСП започна с атаките си срещу управляващите.

Този път като повод за това социалистите използваха Международния ден на детето, който се отбеляза всяка година на 1 юни.

"Утре отново ще застанем на някоя трибуна и ще декларираме, че най-големият капитал на една държава са нейните деца, нека днес да си припомним и Женевската конвенция за защита на правата на детето, чиито постулати са гладното дете да бъде нахранено, болното лекувано, недоразвитите да бъдат насърчени", коментира Весела Лечева.

Според нея точно заради това е време политиците да кажат истината.

А тя е, че България продължава да е най-бедната страна в ЕС, българските семейства са с най-ниски доходи, което се отразява на живота на децата.

"42% от децата у нас живеят в риск от бедност и социално изключване, има сериозни регионални неравенства, водим класацията по коефициент на детската смъртност, в достъпа до качествено образование все още сме далеч от целта", коментира Лечева.

Тя цитира и статистика, според която все повече малчугани посягат към наркотиците.

Така че от името на БСП Лечева отсече, че политиците трябва да се ангажират със създаването на условия за достъп до целодневна детска градина за всички, с улесняване на достъпа до образование в малките населени места.

Левицата иска още да се въведе семейно подоходно облагане, а работещите родители да получават данъчни облекчения за всяко дете.

За разлика от Весела Лечева, Милена Дамянова от ГЕРБ акцентира върху това, че управляващите полагат грижи за бъдещето на страната.

"Едно здраво общество не се създава от институции, а се създава от децата", посочи тя.

Според нея само тогава институциите градят държава, която създава велики дела в образованието, науката, културата.

Така че всяко действие на депутатите трябва да е насочено към осигуряване на щастливо детство на детето.

"Ние вярваме и работим за това да имаме силно образование и наука, защото само те ще ни помогнат да опазим традицията си и да живеем в модерния свят. Само те учат, че свободата и правото на демокрация са изконни права на всеки човек. Не можем да сме силни като нация, ако имаме разрушени семейни ценности и отнети права на семейството и на детето. Без общоприети стандарти в отношенията, се раждат пропуски не само между поколенията, а и в самото общество", заяви Милена Дамянова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тия технологии, тва вече детство ли е..
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Така че всяко действие на депутатите трябва да е насочено към осигуряване на щастливо детство на детето."Всяко действие на депутатите трябва да е насочено към увеличаване раждаемостта на българите и получаване на растящо население.Само от 89та Турция се увеличи с 26 милиона население. Турция вече са 82 милиона и растът всеки ден.Ние от 89та продължаваме да падаме и стигнахме 6 милиона.България и най-бързо изчезващата страна на планетата.Това е най-важният въпрос и тема за България!
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То вече деца няма , а те се карат. Смешници.
18
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Abe kvi deca ....hiliadi religiozni slugi u bulgaristan ne praviat i ne otglejdat deca...trupat debeli tumbaki...marzi gi da si miat i rejat kosmite, ne si perat i gladiat drehite, miatkat si po edin cheren ili bial charshaf......a ujkim bili za semeisgvoto....nemate edin religiozen sluga s semeistvo, deca... a ujkim ste otvoreno otkrito obstestvo....kade sa im semeistvata, decata, kakvi moderni otnoshenia imat chlenovete v tehnite semeistva, a?! Da sa praskat s rajdiva vonliva opushena voda?!
17
9
 
10
 
! Отговори
Бългериъ фърст преди 4 години
Герб убива вашето бъдеще! На вас, на вашите деца, на вашите внуци, на вашите правнуци!
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Daзатова изправителните домове са пълни с безпризорни деца!
15
1
 
4
 
! Отговори
елате ни вижте! преди 4 години
До ВескоЗатова подтикваха и насърчаваха побоя над деца във семействата-рожба на БКП
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Kakvi deca ve, te nemat deca, marzelivi sa...samo debeli koremi, badjaci i zadni chasti otglejdat....daje zelena treva ne im nikne...prezident radev si izostavil decata v nekva banka, lukarski si izostavil decata v recyclinga, zaharieva hich nema, ioncheva izostavila skiliakito si na arhitekturnia konteiner, iotova si metnala deteto na drugia sviat u amerikata, manolova, borisov i karaiancheva imat po polovin dete...to samo lokvi i dupki po trotoarite...glei totoara na akad a. zlatarov u burgas.
13
4
 
8
 
! Отговори
Блага Димитрова преди 4 години
До Най бедни в ЕвропаБКП превърнаха децата ни в ПАПАГАЛИ И ДОНОСЧИЦИ! /аз ще те обадя!-така плашеха/
12
3
 
2
 
! Отговори
Da преди 4 години
Най големия капитал били децата , по голяма тъпотия не съм чувал. Капитак деца държава тези съвсем се изчадкаха нещо че и децата започнаха да ум ае превиждат на капитал чак $$$$ мънии
11
2
 
7
 
! Отговори
Веско преди 4 години
Живота и щастието на детето са озновна отговорност на семейството. Ако то не може да ги осигури, тогава държавата трябва да се намеси с цялата си власт. И все пак закона трябва да е за всички!
10
1
 
19
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Амчи те от БеСиПето погребаха щастието на децата в трапове, като Беленския и Цанков камък ... Там потънаха и парите на майките с болните деца, както и пенсиите на избирателите на другарката Импексова, на които "Демокрацията отне толкова много" ... !!!
9
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Политиката на ГЕРБ за децата няма как да е друга, поне докато не започнат да ядат деца! Тогава биха имали интерес да инвестират в тях.Туй пък голяма тъпня! Неска ходи ли до нужника?
8
1
 
13
 
! Отговори
Най бедни в Европа преди 4 години
Другарите имат най-голяма заслуга .
7
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Политиката на ГЕРБ за децата няма как да е друга, поне докато не започнат да ядат деца! Тогава биха имали интерес да инвестират в тях.
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Весела Лечева, *** и Деса мутреса да почват активно да работят по въпроса са естественият прираст на България. Матрял има в презитентвоството, там в двора е възан селският бик. Семката му е малко куха, но хваща до десети път.
5
2
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Тогава да дари 20 процента от печалбата на бургаските солници...
4
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-хубаво герб, от колкото бсп. Да им припомним ли 90г, когато в магазина нямаше мляко и децата ги хранеха с хуманна. По долни *** от тях нямо
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво образование има , и как да учат тези деца като трябва след средно образование да работят за да оцелеят
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки ден в новините някое семейство моли за помощ за лечение на детенцето си, за да може да има бъдеще. Хиляди български деца са в това положение. Вместо това да бъде държавната стратегия за детето, получаваме една глупост предложена и финансирана от норвежките ***.