След случая Зайков: Да се обръща внимание на бившите затворници!

Все пак изходът довел до спокойствие, коментира специалист
31 май 2019 21:51, Петя Славова
14

След 20-дневно издирване Стоян Зайков беше открит от полицията и след престрелка с тях се самоуби.

След като стана ясно, че изтрелът, който е причина за смъртта му е от самоделна пушка, започнаха спорове възможно ли е сам да се простреля в торса. От МВР категорично отрекоха да са възпроизвеждали изстрели срещу издирвания.

Още по темата

Бившият зам.-министър на вътрешните работи Явор Хайтов коментира, че не допуска някой от висшето ръководство на министерството да хвърля лъжи в публичното пространство. По думите му трябва да се има предвид колко е била дълга цевта на пушката.

"Бих си позволил да се изкажа положително и с благодарност към служителите, които повече от 20 дни бяха там на пост, предприемаха какви ли не оперативни мероприятия, за да не допуснат да се случи най-лошото", каза Хайтов пред Bulgaria ON AIR.

Той беше категоричен, че трябва да се обръща внимание на лицата, които биват освобождавани от българските затвори.

Според него винаги може нещата да се направят по-добре, но така се е случило и е важно, че изходът от ситуацията е донесъл спокойствие на жителите на Костенец.

Бившият зам.-министър на вътрешните работи коментира и случая в Силистра, където при демонстрация на МВР три деца пострадаха от пиротехнически средства и сега са с изгарания.

"Говори за пропуски в подготовката, за пропуски в обучението и това ме натъжава. Явно е, че трябва да се поработи доста по-сериозно по отношение на личния състав", коментира Хайтов в студиото на "Денят ON AIR".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
криси преди 4 години
До Анонимен 1Зависи дали ти си се самоубил, или някой друг.
11
0
 
6
 
! Отговори
HUMANN преди 4 години
да се обръща внимание и на бивши полицаи, особено за уволнените! Да се следят и внуците на активни борци! Да се следят и тези над 5 висящи дела!
10
0
 
6
 
! Отговори
Цецоф преди 4 години
И на бъдещите, и на нас....!
9
0
 
7
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До ..Защото такива са ни политиците.Ако бяха си признали че са го убили цялата политическа св.олач в опозиция щеше да ревне за превишаване на правата на полицията и т н.Тях обществения интерес и живот не ги интересува.
8
1
 
13
 
! Отговори
.. преди 4 години
Не разбирам защо полицията се страхува да каже, че е застрелян (най-вероятно е застрелян)? Тук говорим за престъпници, не за дядо Коледа.Елиминиран е и толкова.
7
0
 
10
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Двоен убиец и вероятно самоубиец
6
14
 
12
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
Мъжкар ,направи ги смешни.
5
1
 
16
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
След случая Зайков: Да се обръща внимание на бившите затворници!......................Най-паслу откриха топлата вода ,че трябва да се обръща повече внимание на бившите затворници ! Всъщност те из обръщат повече внимание , но в друг смисъл , дават им повече права за да не се чувстват дискриминирани и отхвърлени от обществото ! А вниманието трябва да е в друга насока , да бъдат следени и винаги да са под прицела на МВР !
4
1
 
19
 
! Отговори
??? преди 4 години
Ако не беше се самоубил,можеше и да умре от смях като научи какви ги вършат в Силистра.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Казва се произвеждали, а не възпроизвеждашищ изстрели. Петьо, верно ли си толкова не умна???
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я па тоя. 20 дни ги направи разногледи бе. Ами ако бяха банда терористи и трепеха наред. Половин БГ щяха да са в ковчези бе тарикат. В такива случаи не се действа като ***. Прави се разчет на действията не се шуми в медиите, пускат се цивилни ченгета а не униформени. Успокоява се положението и бандита сам ще излезне от хралупата. Ама за това се иска акъл който липсва на така нареклите се пазители на държавата. С шумотевици и пшиар акции работа не се върши бе тарикатите.
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой да ме поправи ако греша но не съм чул досега самоубийство да става в гърдите с огнестрелно оръжие не е ли по сигурно да налапа дулото в главата е по сигурно отколкото в гърдите