Йотова: На Балканите знаем колко страшно е, когато един народ е срещу друг!

Според вицепрезидента днес имаме мир, но не трябва да забравяме
Обновена: 1 юни 2019 18:22 | 1 юни 2019 18:20, Веселина Йорданова
97
Йотова: На Балканите знаем колко страшно е, когато един народ е срещу друг!
Снимка: БТА

На Балканите знаем колко страшна може да бъде историята, когато един народ се изправя срещу друг. Когато велика сила диктува чужди интереси и сблъсква хора, които до вчера са били съседи, подавали са си ръка в добро и лошо.

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на Националния младежки събор "Илиева нива", който се състоя за 22 пореден път в едноименната местност край село Глумово, община Ивайловград, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Йотова е заявила още, че днес българската държава показва на цяла Европа колко важни са Балканите за нея.

"Тук имаме мир, да живеем в разбирателство и заедно да градим бъдещето", е подчертала Илияна Йотова. Тя е посочила още, че добросъседството означава и справедливост, и решени проблеми.

"За тракийците повече от 100 години няма справедливост и българската държава трябва да постави твърдо въпроса пред турската за обезщетенията на тракийските бежанци", е подчертала Илияна Йотова, цитирана в съобщението.

По думите й единението е най-голямата почит за паметта на тракийските деца.

"Ние трябва да бъдем гарант за щастливото детство и успешното развитие на нашите деца. Нека в името на тях да не отмъщаваме, но да помним историята. Да не забравяме, че мирът и човешките права не са веднъж завинаги дадени, за тях трябва да се борим всеки ден", е заявила тя.

Организатори на събитието, което събра от цяла България потомци на тракийци, са Община Ивайловград и Съюзът на тракийските дружества в България.

"Тук, в небето над тази земя са ангелите на над 200 деца, чиито живот бе отнет без време. Коя е тази политика и власт, която може да оправдае това, което се е случило тук преди 106 години - съсечени деца и майчини писъци. Отговор ще продължаваме да търсим, но нашето присъствие днес е завет никога повече да не го допускаме", е изтъкнала в словото си вицепрезидентът.

Илияна Йотова е заявила, че в българската история 1913-а е изключително трагична година заради погубения живот, но в същото време - величава заради неговата сила, заради вярата, заради любовта към род и родина.

Йотова е благодарила на Съюза на тракийските дружества в България, който с активната си дейност поддържа жива паметта за тези събития.

За подкрепата и отдадеността на тракийската кауза председателят на Съюза на тракийските дружества Красимир Премянов е връчил на вицепрезидента Илияна Йотова почетен знак по повод 175-годишнината от рождението на Капитан Петко Войвода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Йотова, разкажете им за концентрационните лагери през великото царуване на червената простащина, за лагерите в Ловеч и Скравена и за техните "филантропи" като Газдов, Горанов и Гогов произлизащи от един народ, не от други.
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Византиец не е племенна група в смисъл народ, а поданик на империята. По същата причина и османец не е народ. Империите са многонационални. Гърците са създадени като държава 1832. Древна Гърция, свързвана с Атина, Спарта и т.н. е историческа измислица, базирана на езикова ситема, която не е създадена по говорим език, а е опростена за служебна употреба вероятно за администрацията в империята. Има надпис на Египетски йероглифи, гръцки и коптски, което означава че системите са съществув. едновремен
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Херодот дори е писал, че около Дунава живеят племена наричани меди и на север от Дунава и сгигат чак до днешна Словения обаче това не е вярно това не са племена. а цял народ. И са го преименували както им дойде Най-ранните могилни погребения са намерени именно у нас. Българите са почитали Митра от тук е останало и до днес помазан със миро Дори и Христос е бил помазан със миро.
49
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И що само две от племената са стари Българи.И що е то Тюркски. На каква графична система е писан. На арабица с 16 символа, ама има еднозначно значение на тюркски. Айде у лево. От 8 ми век имаме азбука която покрива почти всички звуци в говоримия език на целия регион, включая и днешна русия. Така че не ми пробутвай разни значения през латинаица, грчки или арбско писмо.Кути - кутре на днешен български малко кучеГири -хири - хора и днес в онзи район х=г ( Гитлер = Хитлер)
48
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
цялата идея за религиозна война е по късна измислица. Противостоянето мюсулмани християни, не е било такова каквото днес ни го описват. Колко си спомнят за иконоборството в ИРИ, което силно напомня за мюсулманското разбиране за липса на икони в техните свещени места (тике). Исус в тяхната традиция е божи пратеник, преди пророка Мохамед.
47
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Елините са дошли от Палестина, египтяните са ги описали каго мръсен и подъл народ и крадливи и мързеливи Същиге тия елини са откраднали историята на местните народи и са се нарекли гърци и византийци са съчинили гадските легенди за траките и македонците Когато българският цар Сабазий е имал държава елините-палестинци са ходели облечени в кожи от диви прасета.
46
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Йотова казва:Трябва твърдо да се постави въпроса за обезщетения на тракийските бежанциАз питам: България кога ще плати за възродителния процес и за изселените. Чрез голямата екскурзия
45
5
 
5
 
! Отговори
НЕбългарин преди 4 години
До чистите и с ясния произходКутригурите са група прабългарски племена, обитаващи през 5-7 век степната зона северно от Черно море и западно от река Дон. Те са родствени с утигурите, живеещи на изток от тази река. Според Питър Голдън името е тюркско и означава деветте огурски племена,[2] а според Дейвид Ланг името също е от тюркски произход и значи изтъкнати.[3]
44
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Елини е населението на област Елада, и няма общо с гръците. В последващи години, в рамките на Империята се появяват беделници имитатори от благороднически сан, които имитират достиженията на древните мистерии, до представления за забавление. Така се създава известното днес елинистично изкуство. Копие на древното мистично и лишено от реално познание. По същата причина, древното писмо им е сложно, за високата производителност на фантазиите им, и пригаждат известната днес като грчка система.
43
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турците идват точно заради Византия, едно че сме останали без сили от войни гърците са подкупвали болярите непрекъснато и са воювали помежду си турците ни превземат е тъй щото държавата е разпокъсана Единствено съпротива виждаj при Видин от Иван-Шишман А гърците са имали подкрепа от Рим Рим има сметка да ни заличи щото сме потомци на Еней, а внуците на Еней Ромул и Рем са създали Рим.
42
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НЕбългаринАспарух си е Аспарух, и няма нищо общо с някакви си турки и селтчаци. Нищо общо. А българите са християни на християнска земя, и не са колонизирали и ограбвали никой. Слава Богу че нямаме и капка нечиста кръв.
41
3
 
4
 
! Отговори
остави гърците преди 4 години
Грека на латински означава недостоен.През в римски легат преговаря с Елада за съяз срещу митридат. След дълго протакане, излиза от партенона ядосан и вижда чу строят шатрата на Персийския представител.Той се връща в партенона и заявява:Аве Грека, горещо ви препоръчвам да сключите договор с персите. С вас или без вас ние ще се бием. И няма значение кой ще е победител. Вие ще сте роби на победителя.Гърците остават 1000 г роби на ромеите.
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Погледнете годишната декларация на червената дама,ще видите едни 50 хилки кашета в евра,мъжа и също е декларирал 50 евра и нито една рубла.Винаги съм казвал,спрете еврата и доларите на комуноидите,даайте им рубли и ще им се излекува путинизма и русофилията
39
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турците не идват от никъде. Останки от империята на Византия, обяздени от селджуците, се определят като нация Турци, по времето на Кемал.А Аспарух, който не е хан, А канас, записано с оскъдната грчка графична система, вероятно се е произнасяло княз, когато се е връщал по бащините си земи, вие още не сте знаели кой е Мохамед, но сте били наясно, че Иса е божии пророк. И ако сте писали то е на арабица, която има и по малко символи от грчката система, така че въобще не е ясно какво е било името Ви
38
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гърците са преименувани също от елини тъй, че айде да ми разправяш за гръцки басни. Тия са свили цялата история на Балканите и са я написали касто им отърва. Орфей какъв е елин или трак или българин мoже и македонец да е според хитрите гърци. Бре тия беси и меди диви племена пък са имали царе дълго преди Визавния и са правели изделия от злато като във модерна държава със модерно държавно устройство. Бре тия диви племена бре.
37
2
 
8
 
! Отговори
Тъжен факт преди 4 години
Вместо президент получихме червената деполитизирана дебелана Йотова,***(г-жа Лъжа) и дългата глуповата Деса в комплект.
36
8
 
6
 
! Отговори
НЕбългарин преди 4 години
При баба Меркел отивайте щом ви е канила, но не и германския народ. Само в леглото на Меркел. Никой не ви е канил на балканите ни в анадола. Нито в северна Африка, нито в Индия, нито в Персия. Навлеци от арабия, пустинята е само за вас пустиняци.-Интересно българите, кой е канил в Европа след, като се знае, че Хан Аспарух произлиза от турското племе Дуло! Или от централна Азия точно от там, от където идват и турците по тези земи!?
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не, не е Меркел.Конрад Аденауер, първия канцлер на следвоенна Германия, кани турски гастербайтери, защото не му стига човешкия ресурс, за да усвои кинтите по плана Маршал, и превърне Германия в водещ индустриален производител на Европа.
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НЕбългаринПри баба Меркел отивайте щом ви е канила, но не и германския народ. Само в леглото на Меркел. Никой не ви е канил на балканите ни в анадола. Нито в северна Африка, нито в Индия, нито в Персия. Навлеци от арабия, пустинята е само за вас пустиняци.
33
4
 
8
 
! Отговори
НЕбългарин преди 4 години
Никой не е канил мюсулманските навлеци на християнски земи. Нито в Европа, нито в Мала Азия, нито в Кипър.Нахални натрапници.-Как да не е канил? Баба Меркел покани! Но в мюсюлманските земи никой не е канил християнски навлеци да им объркват държавите! И да им крадат природните богатства, но те са там и продължават до ден днешен да им докарват "демокрация"!