Караянчева се поклони пред жертвите в лагера "Белене"

Председателят на НС на възпоменание на остров Персин
Обновена: 1 юни 2019 18:37 | 1 юни 2019 16:43, Веселина Йорданова
208
Караянчева се поклони пред жертвите в лагера "Белене"
Цвета Караянчева. Снимка: БТА

Трудно е да помним тези моменти от историята, но е съдбовно важно да не ги забравяме. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по време на националното поклонение и възпоменание в памет на жертвите на тоталитаризма в концентрационния лагер на остров Персин, град Белене.

Цвета Караянчева отбеляза отсъствието от поклонението на представители на БСП.

Поклонението беше организирано от община Белене и фондация "Остров Белене", която показва изложба в памет на концлагера "Белене", предаде БТА.

На възпоменанието бе представено специално издание Мемориален комплекс концентрационен лагер Белене, издадено в памет на жертвите на комунистическия режим 1949-1989 г.

В него се посочва, че миналото трябва да бъде осмислено и простено. Само тогава бъдещето на Обединена Европа ще може да се развива под знака на демократичните ценности.

Организаторите съобщиха, че е готов идейният проект за мемориала на остров Персин, който представлява възстановка на лагера от 50-те години на миналия век.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още по темата: Цвета Караянчева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
7
 
15
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Ако трябва да сме точни,всичко започва от 9 юни 1923година,когато фашистки преврат сваля законно избраното правителство на Ал.Стамболийски и чрез кървав метеж,убива самият министър-председатели други министри от правителството,както и хиляди селяни без съд и присъда и колелото се завърта.Нека не се забравя,че голям процент от затворниците в Белене са криминални престъпници,крадци,изнасилвачи,вредители.Политическите затворници също са нарушили действуващите към онзи момент в държавата закони
111
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще повярвам на БСП, чак когато се самозакрие и преучреди, като декларира, че не е наследник на престъпната БКП. Само, че това никога няма да стане, защото поне половина членска маса се чувстват духовни наследници на червените касапи и няма да се запишат в новата БСП, без кръвта по ръцете й. Тези се гордеят с кървавите ръце на дедите си.Изпуснахме момента да им помогнем, като ги забраним.Ще ги млатим на избори докато умрат,.. също и партията им. Трябва да има възмездие!!!
110
4
 
10
 
! Отговори
Петко Д. Петков преди 4 години
Ха, след седмица и за жертвите на 9 юни!
109
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистите оправдават хилядите убийства след 9.09.1944 с тези преди това, обаче ги надхвърлиха стократно.Друга разлика е,че "престъпна" фашистка партия в България няма, а престъпната Комунистическата партия продължава да си съществува само със сменена абревиатура.Хайде да занулим ситуацията - като няма фашистка да няма и комунистическа партия.Защото сега "социалистите" си броят и терористическите и комунистическите конгреси за свои, сигурен признак, че не са се променили.А реват за власт!
108
8
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Това е положението другари и товарищи, част от нашите политици почитат жертвите на комунистическия режим, като тези в Белене, а други като "европейската" социалистка *** Нинова, още носят китки и се кланят на паметника на Тошо ... !!!
107
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имало е значи нещо като събрание на "Оцелелите Самоилови политици".
106
16
 
11
 
! Отговори
Манипулация преди 4 години
Много рев, много нещо. Я публикувайте престъпленията, за които са били осъдени тези "жертви". 95% от тях са убийци, изнасилвачи и спекуланти. Изнесете цялата информация за всеки от тях, а народът ще прецени какви "почести" да им окаже.
105
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега да се поклони и на лобното място на ЯСТРЕБИНЧЕТАТА разстреляни по заповед на чичото на дебелата седерастка *** Ал.Йо.
104
7
 
7
 
! Отговори
ДРУГАРИ, преди 4 години
ВИЖДАМ, ЧЕ МРАЗИТЕ КАПИТАЛИЗМА! ПОИСКАЙТЕ ПЪРВО ПУТИН ДА ГО ОТМЕНИ И ВИ ВЪРНЕ КОМУНИЗМА, НИЕ ЩЕ ВИ ПОСЛЕДВАМЕ))):
103
10
 
2
 
! Отговори
ГАВРАДЖИЯ преди 4 години
ЦЕНИ ПРЕЗ 80- ТЕ Г., НАЛИ ТУК ФЕНОВЕТЕ МНОГО ОБИЧАТ ДА ГИ КОПВАТ , ЕТО ОТГОВОРЪТ :ЧАЙ - 3К,БИЛЕТЧЕ - 6К, БУТИЛКА СТОЛИЧНАЯ - 1Р.ОБРАЗОВАНИЕ - БЕЗПЛАТНО!ПРАТЕТЕ МУ НА ПУТИН ТОЯ СПИСЪК С ИСКАНЕ ДА ВИ ВЪРНЕ ТИЯ ЦЕНИ ДНЕС, НАЛИ ПОСТОЯННО КОПВАТЕ КОЛКО ДОБРЕ БИЛО ПРИ ТОШО!ВЪРНЕТЕ БРЕЖНЕВ ВИЕ И НИЕ ТОГАВА ЩЕ ВЪРНЕМ ТОШО! ***!
102
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да почетем жертвите на капитализма - благородниците, аристократите, царете, кралете, императорите. Капиталистите унищожават благородниците по света. Правят буржоазни революции и вземат властта чрез насилие. И капиталистите са правели революции, не го забравяйте. Били са революционери.
101
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АБЕ ТУКА РУСКИТЕ ПАТРИОТИ МНОГО ОТКРИТО И САМООТВЕРЖЕНО ЗАЩИТАВАТ РУСИЯ))):
100
10
 
17
 
! Отговори
ДРУГАРЕ, преди 4 години
ИМАШЕ ЛИ КОНЦЛАГЕРИ - ДА!УБИХТЕ ЛИ 30 000 ДУШИ -ДА! ДАДОХТЕ ЛИ МАКЕДОНИЯ НА СЪРБИЯ ПО НАРЕЖДАНЕ НА СССР - ДА!Е, КАКВО УВЪРТАТЕ ТУКА? КРИЕТЕ ИСТИНАТА? РЕСТО! НЕ СТРУВА!
99
7
 
14
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Аз пък се прекланям пред жертвите на герберо-фашизма и псевдо демокрацията!
98
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато имаме.червен президент няма да сме в Шенген
97
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Властта взе Американският лагер от Западна Европа и САЩ. Съветският лагер се разпадна. България не може да стои без лагер и лагери. Веднага поехме към Американския лагер - ЕС и НАТО.
96
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЩЕ ВЛЕЗА ИЗ РУСКИТЕ САЙТОВЕ И ЩЕ КАЖА НА РУСНАЦИТЕ, ЧЕ ПУТИН ХАРЧИ РУБЛИ ЗА ПРОПАГАНДНА ДИВЕРСИЯ В БГ, ДОКАТО ПЕНСИИТЕ ИМ СА АФРИКАНСКИ! И БЕЗ ТОВА МУ ПАДА РЕЙТИНГА ВЕЧЕ...ОМИТАЙТЕ СЕ, МЕКЕРЕТА!
95
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев е президент на червените!
94
5
 
2
 
! Отговори
АЛО КОМУНЯГАТА, преди 4 години
КОЙ ВЗЕ ВЛАСТТА СЛЕД 89 БЕ, КАТО ЛЪЖЕШ НИЕ ДА НЕ СМЕ БУДАЛИ?
93
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо французите не се кланят на жертвите на Великата френска буржоазна революция?