Караянчева се поклони пред жертвите в лагера "Белене"

Председателят на НС на възпоменание на остров Персин
Обновена: 1 юни 2019 18:37 | 1 юни 2019 16:43, Веселина Йорданова
208
Караянчева се поклони пред жертвите в лагера "Белене"
Цвета Караянчева. Снимка: БТА

Трудно е да помним тези моменти от историята, но е съдбовно важно да не ги забравяме. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по време на националното поклонение и възпоменание в памет на жертвите на тоталитаризма в концентрационния лагер на остров Персин, град Белене.

Цвета Караянчева отбеляза отсъствието от поклонението на представители на БСП.

Поклонението беше организирано от община Белене и фондация "Остров Белене", която показва изложба в памет на концлагера "Белене", предаде БТА.

На възпоменанието бе представено специално издание Мемориален комплекс концентрационен лагер Белене, издадено в памет на жертвите на комунистическия режим 1949-1989 г.

В него се посочва, че миналото трябва да бъде осмислено и простено. Само тогава бъдещето на Обединена Европа ще може да се развива под знака на демократичните ценности.

Организаторите съобщиха, че е готов идейният проект за мемориала на остров Персин, който представлява възстановка на лагера от 50-те години на миналия век.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още по темата: Цвета Караянчева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
а пък на мен са ми интересни еднодневките,които се главозамайват от "трите си минути слава".....Ей и тая:-утре Тиквун ще привика и нея да я фърли в кошчето,но сега се пери,се едно е британската кралица..."Суета на суетите,всичко е суета и гонене на вятъра" (Еклисиаст)
71
10
 
7
 
! Отговори
Българин до 83 преди 4 години
Комунистически неграмотнико, лагерът в Белене е създаден през 1949 година от комунистите!
70
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отвратително българи да убиват българи в името на една фикс идея "комунизъм",осъществена с преврат.След фалита,същите комунисти спретнаха втори преврат,сваляйки Тодор Живков и се преименуваха в БСП,ограбиха държавата и народа и са на върха на вълната- милионери олигарси.Перраска им мафиотска работа.
69
5
 
12
 
! Отговори
Mi6osp преди 4 години
На остров Белене баща ми е бил в лагер през 1943-1944 г. От 80 човека в политическия затворнически отряд са оцелели около 55 .Останалите са погребани неизвестно къде.
68
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко са трепали , щом днес има толкова много предатели в полза на САЩ..
67
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За кво са кланя тая!? Нали дедите на ГЕРБерастите са колили и бесели. Тая, Лилето, Боко, Цецо, Роско-рогоноско - всички са отрочета на върли комунисти.
66
10
 
20
 
! Отговори
ГЗ"ГРАДИНА" преди 4 години
В нашият квартал имаше една жертва на социализма,който живееше в съседната кооперация.И него го бяха изпратили в Белене, и когато питах баба защо е в затвора,тя ми отговаряше,неясно,че бил пипал жени,та затова е в затвора.Аз много се плашех да пипна момиче,за да не отида в затвора.Когато пораснах се разбра,че бил участвувал в групово изнасилване.След "необратимите,демократични "промени ,той вече стар разправяше,че е жертва на социализма.Сега за това щеше да получи потупване по рамото пред строя
65
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунисти почитат жертвите в лагерите...що за наглост.Няма какво да се лъжем всички тия по върховете са такива включително и тая с речите от снимката
64
1
 
11
 
! Отговори
Тази е следващата преди 4 години
за излитане от ГЕРБ, много и знае устата като на Цветанов, но Боко и нея ще отсвири. Бичето се усети навреме и се потули, затвори си устата!?
63
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в Лом,в памет на удавените на шлепове стотици кога?!
62
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
преди да застане пред такива места, хора като Каратанчева да каже че се отказва от родителите си и партията под чието крилце те са растли и тя е цуцала живинка
61
4
 
6
 
! Отговори
кому чест преди 4 години
във всеки затвор има хора с найразлични престъпления и срокове. В едно от култовите предавания на СДС със хора които бяха дошли с по едно цвете на Скравена и Беляне, до един бяха т,тн, Анархо-комунисти и показваха отпечатаните фамилии на загиналите в лагерите- до един бяха анархо-комунисти, социал демократи и дребни крадци. Тогава един от бившите затворници каза, че в Беляне и Скравена фашисти, капиталисти и бранници не са карани а са ги пребивали по пътя.На кого Каратанчева отдава почитание,
60
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес като уж сме свободни как може да дойдат шведите да се представят за майстори на покриви и най брутално да те ограбят а всички да си затварят очите и да им прикриват следите все едно нищо не е станало!
59
12
 
10
 
! Отговори
Георги преди 4 години
До анонимката 65. Явно не познаваш историята на България, само на "съветската народна България". България не е била под фашистка, нацистка или хитлеристка власт, но е била под болшевишко-комунистическа съветска власт.
58
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 65О...не са били затворени само помагачи на фашистите. В Белене са затваряли ВСЕКИ КРАДЛИВ ДИРЕКТОР ИЛИ СЧЕТОВОДИТЕЛ! Но сега КОЙ ти затваря престъпници.........там са само кокошкари!
57
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая кукувица няма ли някой да я светне, че ако не беше комунистически СССР, нито тя, ните ние, нито еуропката ВЪОБЩЕ ЩЯХА ДА СЪЩЕСТВУВАТ! И щяха да маршируват под хитлеровите "еуропейски ценности" и "тоталитаризма" на Бай Тошо щеше да им е несбъдната мечта!!!???? Тия недоносени политици НЯМА ЛИ НАЙ СЕТНЕ ДА ВДЕНАТ, ЧЕ еуропейското "единство" е опасно, защото НА ДВА ПЪТИ ТРЪГВА КЪМ РУСИЯ И ....ИДВА КРАХА!? Сега май са тръгнали трети път.............НО ТОЗИ ЩЕ ИМ Е ПОСЛЕДЕН!
56
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А поклонение за Гео Милев, Вапцаров и останалите жертви на фашизма кога?Или няма нужда, защото те са били интелектуалци, а такива в ГЕРБ няма и затова предпочитат да леят крокодилски сълзи за фашистите?
55
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно, Караянчева дали е споменала, нещо за жертвите ликвидирани по най-безобразен начин и тези на които са палили къщите от фашисткото управление, деятелите на което управление после са ликвидирани?Хубаво е като се правят подобни постановки, да се започне не от средата, а от самото начало. Все пак, освен невинните, голяма част от ликвидираните след 9 Септември 1944 са си заслужили съдбата, с действията си от преди това.
54
3
 
13
 
! Отговори
ООООХ... преди 4 години
Г-ЖО ЦВЕТО КАРАЯНЧЕВА КОЙ ТИ НАПИСА ТОВА НА ЛИСТЧЕТАТА МАЙ ВСИЧКО ПРОЧЕТЕ САМО ЧЕ БСП НЕ ПРИСЪСТВАХА СИ НАУЧИЛА НАИЗУСТ- А КОЛКО ДУШИ СА БИЛИ В БЕЛЕНЕ И ЗАЩО????КАКТО СЕГА ИМА НЕВИННИ В ЗАТВОРА ТАКА И ТОГАВА Е ИМАЛО И НЕВИННИ И ВИНОВНИ МОЖЕТЕ ДА ПОПИТАТЕ В ПЕКИН ЗА ОСТАНАЛОТО
53
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав си брате! Комунистите нямат нищо общо с Белене и много други срамотии. Те имат общо само с парите ни.