По стъпките на Ботев: Хиляди се изкачиха на Околчица

На върха се събраха около 1 400 души от цялата страна
Обновена: 2 юни 2019 12:55 | 2 юни 2019 12:15, Камелия Цветанова
77
По стъпките на Ботев: Хиляди се изкачиха на Околчица
Снимка: Булфото, архив

Заради деня на Ботев хиляди българи за поредна година изкачват Околчица, за да се поклонят пред всички, дали живота си за свободата ни.

143 години по-късно под кръста на върха се събират хора от цяла България.

Хората още от рано сутринта започнаха да изкачват върха на Ботевата слава.

Още по темата


"Походът мина успешно. Ръководителите и децата са доволни. Въпреки проблемите на Баница, някои деца остана без бивачни съоръжения след бурята, а около 1 400 човека изкачиха върха с ентусиазъм", каза ръководителят на групата Евгени Филипов пред Нова тв.

Комендантът на похода Нели Ненчовска обясни, че най-важното за този поход е събирането на хора от цялата страна, общуват помежду си и почитат паметта на Христо Ботев.

Хората ще останат на поляната, а отгоре ще засвирят сирените и под техния звук ще занемее цяла България в памет на героите, дали живота си за свободата им.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: Христо БотевОколчица
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
753 преди 4 години
До Анонимен (#27)...всичко е от селски и комунистически проижод...===Таке се произнесе една комунистическа ***. Кой ти дава право да обиждаш селяните? Това го има само в България, където е било практика на комунистите да низвергнат земеделците - единствената опозиция на комунистите, на които един голям героизъм е бил ограбването на мандри, където хората са давали млякото за по-нататъшна обраборка. Никъде другаде селските производители не са превърнати в прозвище. Срам!!!
50
0
 
1
 
! Отговори
753 преди 4 години
Тук съм съгласна. Имах един колега, който ми разказваше за баба си, която не била горещ привърженик на новосъздадената българска държава. Било по-добре в Отоманската империя, "че след това, като тръгнали едни данъци..." Tози колега беше чист българин. Може би причината е била, че Северозападна България е била в покрайнините на Отоманската империя. Но наистина, нямаше нещо свидетелстващо омраза по Отоманската импреия. Че дори и аз, когато и да срещна турци, ги смятам просто за наши съседи.
49
0
 
1
 
! Отговори
четем книги преди 4 години
Нещо като Александър Блок - Фараон.
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някои си мислят че "възродителния процес" беше антитурски.Напротив - той беше антибългарски по своя замисъл.Неслучайно местния клон на КГБ - ДС създаде ДПС.Замисълът е да ни даржат в шах.Русофилите могат да мечтаят за вниманието което ДПС получава от Русия.
47
0
 
3
 
! Отговори
хитро а? преди 4 години
Проблема е че руснаците се налагат много нагло и хората са отврътени.Затова някои отиват в другата крайност.Нека само си спомним "възродителния процес".В Башкирия и Татарстан, хората се определяха като Българи. В същото време обаче повече от половината от тях са мюсулмани. И тука е интригата: Москва поощри Тодор Живков да проведе "възродителен процес" и с него определи българите като християнско. В същото време, в Русия бяха критични към "възродителния процес".Накратко противопоставиха ни.
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До привет от Германия"Не случайно и до ден днешен са запазени имена и фамилии с турски корени , тогава българите и турците са се уважавали , и българите не са смятали турските имена за чужди !"Може би просто, защото не е било лесно, да си сменяш фамилията, нито днес, нито преди 150 години. Я пробвай, да си смениш фамилият в България днес! Освен ако не покажеш доста $$$, ще е трудно.
45
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите са имали пеееерфектен живот ... по турско ... Абе вие добре ли сте бе? Марш от тука, като не ви харесва!
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Мислят си ,че пишеш антибългарски коментари ,ако си написал ,че българите са имали всички права през така нареченото турско робство ! Лъжа ли е ?"Ами лъжа е братленце, защото тези "права" са дадени за едини 30-40 години в жалък опит, да няма проблеми на "международнта сцени". Айде моля ти се, не ми се обеснявай какви "права" са имали Българите, защото ако имаше права, Априлското нямаше да завърши с 40 000 жертви, а Батак, щеше да е некакво село, което не го знаем ... но го знаем!
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВикингаЕм хубууу *** ти па от дека се пръкна ...
42
6
 
5
 
! Отговори
Викинга преди 4 години
България е майката на славянството, а Русия е бащата, това трябва да знае всеки българин!!!
41
0
 
5
 
! Отговори
съюзници преди 4 години
колко българи са убити от германците и колко от руснаците!
40
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименмалки момчета са вземали за еничари от многодетни майки за техен хаир да не гладуватНас донаборниците също ни вземаха от майките и в ковчег се връщахме!
39
5
 
7
 
! Отговори
Викинга преди 4 години
Българин да си, трябва да е слава и чест!!!, за предателство само смърт, и не ми говорете за накакви си "европейски ценности", измислени думи без реално покрытие!!!, и точно така ще я пребъде България!!!!
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"коментарите" ЯСНО ПОКАЗВАТ какво представлява този пpoпаднал сайт!!!!!!!!
37
4
 
5
 
! Отговори
ай бай преди 4 години
Тези,които не харесват Ботев,със сигурност харесват Бойков.Правете си изводи.
36
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
привет от ГерманияИма много глупави и заблудени хора !Мислят си ,че пишеш антибългарски коментари ,ако си написал ,че Ботев е лежаз в затвор в Румъния за кражби ! Лъжа ли е ? Дай сега да крием истината за да не оскверним паметта на Ботев ! Мислят си ,че пишеш антибългарски коментари ,ако си написал ,че българите са имали всички права през така нареченото турско робство ! Лъжа ли е ? Дай сега да крием истината за да угодим на онези които обичат да се вживяват в ролята на роби !
35
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АнтиБългарските "коментари" са на почит в този nponaднал сайт.А дали новия гл. редактор ще го застигне съдбата на предишния такъв oтnaдък???
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До гледна точкаАскер не сме давали-само кръвен данък-демек-малки момчета се взимани от майките.Хуманно.Да ти се случи дано!
33
10
 
6
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
До До модepacтаТи гледай дъщеря ти да не ти доведе един зет турчин както направи дъщерята на Соичков ! Не се правете на големи българи защото не знаете в къщата ви от къде ще влезе турския зет , от прозореца или през комина ! Българките винаги са имали афинитет към турците , затова нека българите които имат дъщери да не говорят големи приказки ,че не знаят дъщеря им какво ще им сервира ! Да не се наложи да люллеете внуче с турска кръв !
32
4
 
5
 
! Отговори
българска работа преди 4 години
До _Революционер_За нас българите и последният хайдутин е колос-великан!