Ангелкова иска: Повече руски деца в лагерите по морето

МТ ще разработи механизъм, с който да върне руските туристи
3 юни 2019 14:58, Анисия Иванова
55
Ангелкова иска: Повече руски деца в лагерите по морето
Снимка: МТ

Министерството на туризма работи активно с регионите на Русия, за механизъм чрез който директно да се изпращат деца на лагери в България. Това каза на форум на побратимените градове във Варна министър Николина Ангелкова.

"С ръководителя на руския туризъм Зарина Догузова и министъра на икономическото развитие на федерацията Максим Орешкин вече работим в посока да се насочват повече руски деца от регионите към лагерите у нас", обясни тя.

Руските региони имат много голяма оперативна самостоятелност и е важно да бъдат запознати с условията за отдих и пътуване у нас. Обмисля се създаване на специална наредба, в която да регламентираме условията за детските лагери, така че да ги изведем от общия знаменател, по който попадат в Закона за туризма, стана ясно от думите на Ангелкова.

За трета поредна година подкрепяме форума на побратимените български и руски градове, който се организира във Варна, защото това е много добра възможност да се обсъдят идеи, проекти и инициативи за сътрудничество в областта на туризма, но и в други сфери, заяви министърът, цитирана от Министерството.

Русия е един от най-важните пазари за входящ туризъм на България и е от голямо значение местните власти и бизнесът да обсъждат заедно какви продукти да инициират, за да привлекат интереса на туристите, подчерта тя.

Винаги подчертавам изключителната важност на инициативността на бизнеса и държавата да превърнат туризма в ключов сектор за икономиката. Той осигурява сериозни приходи и заетост. За мен е изключително важно да работим в синхрон. Знаете, че секторът е хоризонтален и зависи от сътрудничеството и приноса, които всеки дава на различни нива.

Ще обсъдим културно-историческите маршрути и партньорството ни в областта на детските лагери, за които имаме много добри бази, както и балнео- и СПА туризма. Смятам, че това е една изключително добра основа за дългосрочен интерес към страната, посочи министърът.

Коментирайки прогнозите за отлив на туристи от Германия и Русия в ранните записвания за това лято, Ангелкова отбеляза, че основната причина руснаците да преориентират почивката си главно към Турция е икономическа, в съседната ни страна се дават сериозни субсидии. В момента разработваме механизъм, който скоро ще представим.

С него ще успеем да подпомогнем организирания туризъм. Важно е да гарантираме устойчивост на туристопотока в страната, акцентира Ангелкова и даде примери с ръстове на редица пазари за входящ туризъм.

За първите 4 месеца на годината над 1,75 млн. са чуждестранните посещения у нас, което е ръст от близо 2%. През март  2019 г. нощувките в места за настаняване с 10 и повече легла нарастват общо с 5%, а приходите от тях - с около 8%. Освен от английския пазар имаме двуцифрени ръстове и от Полша, Чехия, Израел, Франция, с което ще се компенсират спадове от други страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си пожелаем и повече руски майки по Черноморието...децата ще дойдат от самосебе си.
40
2
 
1
 
! Отговори
Бръм преди 4 години
Значи не може да си със САЩ, да си купуваш самолети от САЩ, да плюеш срещу Русия.. и да чакаш някой да ти прати руски групи хааххаПо добре бат Бойко да иска Тръмп да му прати пионерчета, а грешка там такива работи няма... т.е. скаути да почиват из Пирин и Рила....
39
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До привет от ГерманияКакво им има на руските деца?Видяхме ги учтивите англичанчета,германчета и всякаква друга *** дето идва по морето
38
4
 
4
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Да ги вземе и да си ги сложи в гащите тези руски деца ! Значи България не трябва да се мъчи да привлича немски или някакви други деца , ами точно руски ?!
37
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сороси недни предадохте България под американско робство за жълти стотинки !
36
0
 
10
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Ангелакова, един мой професор казваше "ОТ ЗЕЛЕНА ТИКВА СЕМЕ НЕ ВЗЕМАМ". Препоръвам ти да си Одиш у Крумовград !
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕ Я Е СРАМ!
34
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А българските деца ?! Нямате наяждане ейййй!
33
0
 
19
 
! Отговори
отвратитИлно преди 4 години
Първо се погрижи за Българските деца ,дето не могат да отидат на море ,защото са бедни.Ограбихте всичко -детски лагери , почивни бази и сега алчнеете да продавате.
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото е красива, толкова е и умна горката.
31
7
 
12
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
Заради ГЕРБ руснаците недолюбват България. Заобикалят ни. От това всички ние губим.
30
2
 
13
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Действията на Дяволкова в туризма са доста далече от тезата за "европейското развитие", по-скоро са за "евразийското". Не, че ГЕРБ не се опитаха да европеизират туризма, но се видя, че англичаните не стават;))) А и БГ Черноморието има много нисък рейтинг в очите на западняка. То е нещо като Куба преди Кастро - място за тотален разврат, да правиш това, което не можеш в твоите страни. Класен туризъм не се гради с Мутри! ГЕРБ са валат!
29
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руските деца да ходят на море в Турьия, тук не ни трябват. Ще минем и без техните рубли.
28
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за какво са ти тия руснаци ?
27
0
 
18
 
! Отговори
по етапен ред преди 4 години
Уважаема министър,Знаете ли,че вашите гранични полицаи на Гранично пропусквателния пунт Малко Търново вземат рюшвети от турски туристи с валидни визи под предлог,че визата е издадена от държава членка на Шенген и отиват до България. Първо вземете нещата в ръце и спрете пладнежкия обир още на границата. Защото тези хора облечени в униформи дадени от българската държава за да спазват и съблюдават реда много бързо се учат и ежедневно от всеки минаващ събират по 20-50 лева. Време е за операция...
26
7
 
10
 
! Отговори
по етапен ред преди 4 години
Уважаеми министър на туризма,Много сте късогледа, неориентирана,слабо осведомена и лошо подготвена.Москва е на 2500 км. от България,Полша, Франция и Скандинавските държави също.Те биха дошли по веднъж в България и толкова.За да имате устойчив туризъм по черноморието така и в зимния,балниолечението и СПА туризма имате възможност от пазар на 20.000.000 население на 500 км.от България-Истанбул .За целта трябва да либелизирате визовия режим и спрете ракета на вандалите от гранична полиция по ГКПП.
25
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"" Русия е един от най-важните пазари подчерта тя ... ""..................един българин дали е умен и образован или ... *** селянин, ще го познаете по отношението му към Русия.Умните винаги са за дистанция към Русия, селяните винаги обичат Русия.Тази другарка министърка бие на доста простичка ***.
24
0
 
25
 
! Отговори
минаващ преди 4 години
Първо българите да ходят на тяхното си море а не в Гърция и Турция и после ще дойдат другите на българското черноморие. Интелект нула, обслужване нула, култура нула, инфраструктура нула, кухня нула, завишени цени, грабежи и пияници по улиците, *** по паветата...Да изброявам ли още? Няма смисъл, от това,че българите почиват в Гърция и Турция си личи какво е дереджето в България. Хотелът дава стая за 80-100 Евро и какво предлага срещу това ? Нищо. Една калпава закуска с имитация сирена.
23
3
 
4
 
! Отговори
Huawei Hongmeng ARK преди 4 години
Ние вече тестваме нашата ОС, а ГАРГАМЕЛИТЕ в БЪЛГАРИЯ бърборят за изкуствен интелект.
22
16
 
11
 
! Отговори
България в НАТО и ЕС преди 4 години
Не ни трябват русначета по морето, трябват повече деца на западняци от бели държави.