Над половин милион социално слаби получиха хранителни помощи

До края на годината ще им раздадат по още една
32
Над половин милион социално слаби получиха хранителни помощи
Снимка: Булфто, архив

До над 500 000 нуждаещи се е достигнала помощта от близо 7000 тона хранителни продукти от първа необходимост, осигурени по Оперативната програма за храни и основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ОПХ ФЕПНЛ), съобщиха от пресцентъра на Агенцията за социално подпомагане.

Кампанията стартира на 6 декември миналата година и е приключи през май.

В пакетите бяха включени 16 вида хранителни продукти - ориз, спагети, лютеница, зелен фасул, домати, грах, гювеч, конфитюр, говеждо в собствен сос, кюфтета в бял сос, пиле фрикасе, рибни консерви, зрял боб, леща, захар и олио.

Съдържанието им е определено въз основа на масовата употреба на храните от домакинствата и след консултации със здравното министерство.

Пакетите бяха раздадени по график, изготвен от Българския червен кръст - партньорската организация по програмата.

До края на 2019 г. се предвижда нуждаещите се да бъдат подпомогнати още веднъж с хранителни продукти по програмата.

До момента пакети с храни са предоставяни ежегодно.

Хората, които имат право на подпомагане с индивидуални пакети с храни се определят от териториалните структури на Агенцията съгласно изискванията, разписани в специална наредба.

В основната целева група се включват лица и семейства, подпомагани от дирекциите "Социално подпомагане" на различни основания.

С хранителните продукти, останали след подкрепата на представителите от основната група, се подпомагат включените в допълнителната целева група - потребители на социални услуги в общността и специализирани институции, както и лица и семейства, получили еднократна помощ за инцидентно възникнали нужди.
По програмата за храни се осигурява и топъл обяд на повече от 50 000 най-нуждаещи се лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
икономист преди 4 години
Според мен е секретна технология, която се крие от нас, и която вместо да бъде използвана за благото на човека, се ползва за някакви разузнавателни или военни цели.Изключвам и възможността да е някоя от ракетите на Мъск, заради рязкото спиране на обекта.
28
0
 
1
 
! Отговори
икономист преди 4 години
Самолет не е бил със сигурност, военен дрон - може би, но те също имат крила и перка, чиито шум би трябвало да чуя. Плюс това, какво ще прави военен дрон над областен град? Знам, че в близост до града има военна база, но защо военен дрон ще спре над населено място, и изобщо възможно ли е да спре по този начин, задържайки се на едно място? Мисля, че задавам риторичен въпрос! Освен това, силната светлина сякаш идваше от вътрешността на обекта... Едва ли има нещо общо и с метеорологичните балон
27
0
 
1
 
! Отговори
икономист преди 4 години
Спирайки обекта излъчи много силна светлина, като от включване на някакъв двигател, но отново не се чу никакъв шум.... Не знам дали в този момент и някой друг е станал неволен свидетел на въпросния обект, но малко след това облаците го приближиха и аз го изгубих от поглед. Беше изцяло бял обект, без прозорци, летящ на не много голяма височина, с продълговата цилиндрична форма. Мисля, че не съм видял спътник, защото реално височината беше малка, а и защо ще спира след като се е устремил?
26
0
 
1
 
! Отговори
икономист преди 4 години
Този ден имаше частична облачност, но понеже обекта премина през участък от небето, която не беше покрита от облаци, аз все пак успях да го видя. В противен случай едва ли щях да забележа нещо, понеже обектът както споменах и по-долу не издаваше никакъв шум от двигатели. Не оставяше и следи във въздуха от изгарянето на горивото... Първоначално премина над жилищните блокове, движейки се в права линия, но изведнъж както се беше засилил взе че спря и сякаш застина на едно място.
25
0
 
1
 
! Отговори
икономист преди 4 години
Колкото до безплатната енергия...., не съм фен на теориите на конспирациите, но мисля, че има разработени подобни технологии, които се пазят в тайна от обществото. През април месец, тази година се убедих лично, че има нещо гнило в цялата тази система. Над града ми(по-конкретно жилищния квартал, който обитавам), премина летателен обект на не много голяма височина(между 10-11 часа през деня). Не приличаше на самолет(без крила), не издаваше никакъв шум от двигатели, сякаш левитираше...
24
1
 
1
 
! Отговори
икономист преди 4 години
Нарочно и целенасочено се забавя развитието на технологиите, за да може да не се автоматизират работни места. Бизнесът добре знае, че ако изведнъж много хора останат без работа, това ще е краят на системата. Затова технологичния прогрес е толкова бавен, и се осъществява предимно в области, които не водят до автоматизация на работни места, а даже до създаването на нови такива. Например, производството на роботи-играчки, които нямат никаква практическа полезност за човека...
23
0
 
2
 
! Отговори
икономист преди 4 години
До Сбъркана система!При пазарна икономика с действащи парични системи, няма как да има безплатни стоки и услуги. Как ще се осъществява търговията ако са безплатни? Както виждаш, цените на стоките и услугите не само, че не стават по-ниски, но се и увеличават. Така е, защото иначе, маржовете на печалбите на бизнеса, ще бъдат съвсем минимални, и шепата най-богати хара няма да се чувстват комфортно. Тази система се гради върху трупането на печалби от единици, за сметка на страданието на други
22
0
 
4
 
! Отговори
Ранърса преди 4 години
Абе то и аз попадам в графата социално-слаб с тая мойта мижава заплата, ама ни олио, ни брашно ни нищо не съм взел. Явно тез работи са само за електората.
21
1
 
1
 
! Отговори
реално преди 4 години
Те не ги и консумират! Дават ги на някой друг и чакат фатален резултат! Питат се един друг - ,,Ти яде ли от консервата, че да не ям и аз?" Факт! На кокошките! А като получат пари за отопление, скоро след това пристигат младите от града да ги приберат! Щото бабата с 300 лева пенсия на месец харчи най много 150!
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Реално нуждаещите се са 10 пъти по малко и почти всички НЕ получават такива помощи! Защото са неспособни да се застъпят за себе си, поради проблеми с ума и здравето, самотни. Получават хора, които нямат нужда, но са уважени и се обиждат, ако не получат, а на комшийката дали! Кметища така си крепят електорат и най важното - фирмата снабдител печели колосално!
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Престанете да унижавате хората.Вдигнете заплати и пенсии,за да могат сами да си купят това,което им подхвърляте.
18
1
 
5
 
! Отговори
Реалност преди 4 години
Според мен са повече от 500000 но явно толкова има регистрирани. Всъщност не са само стари хора има и млади виждам все по често да ровят из кофите за мое съжаление.Друг тъжен факт че доста млади хора с семейства си сложиха край на живота поради кредити които трябва да плащат докрая на живота си.
17
0
 
10
 
! Отговори
www преди 4 години
ПОНЕЖЕ СМЕ ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА ОТ АФРИКАНСКИ ТИП....ЕВРОЦЕНИ И АФРИКАНСКИ ЗАПЛАТИ..
16
0
 
6
 
! Отговори
наистина преди 4 години
В страни, които ни се дават за образец, като Германия, се счита за кражба да се вземат изхвърлени в контейнерите храни. Служителите на магазините нарочно повреждат опаковките, за да се разпилеят или замърсят опакованите продукти, контейнерите за изхвърляне на храни са оградени и се наблюдават с камери заради евентуални крадци.
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една четвърт от населението властта официално признава за хора, които не могат сами да си осигурят най-обикновени хранителни продукти. А същата тази власт се пъчи за успешно управление на държавата. Голяма част от най-нуждаещите се са точно хора, които десетилетия наред са давали труда си за същата тази държава, а шефът и главен "победител" на отминалите избори с презрение се отнесе към тяхната възраст.
14
1
 
11
 
! Отговори
ananio преди 4 години
Голям процент . Много лошо...
13
0
 
22
 
! Отговори
V преди 4 години
Това не трябва да става с европейско подпомагане ,а трябва сами да можем да го направим .Иначе няма смисъл да я има държавата .Политическите партии вземат много повече пари от необходимото за бедните
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Консерви с изтичащ /изтекъл?/ срок на годности залепени отгоре нови етикети с европейското знаме!Обръчите от "наши" фирмивзеха по някой леви си пласираха непродаденото.Тоя филм сме го играли.Отворих една такава с "гювеч"-люпки от чушки, някой друг домати всичко в сос с вкус на ацетизал.Ще отровят някого.
11
3
 
21
 
! Отговори
Лакърдиева преди 4 години
Толкова много социално слаби? Някъде яко се краде.
10
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво бе! 10% от хората в държавата са социално слаби, не им достига храната, и се хвалите с това.