Каракачанов скочи: Комисията за общата ни история с Македония не работи!

Според него Скопие "тупа топката", а комисията е зациклила върху живота и делото на Гоце Делчев
Обновена: 9 юни 2019 17:33 | 9 юни 2019 17:33,
102
Каракачанов скочи: Комисията за общата ни история с Македония не работи!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов междуведомствената комисия за общата ни история с Македония не работи.

Още по темата

Смесената комисия по историческите въпроси зацикли върху живота и делото на Гоце Делчев. Три дни скопската страна отказва да признае очевидния, документиран и признат от самия Гоце факт, че войводата е българин по народност, пише в позиция на Каракачанов, изпратена до медиите.

Македонската страна признава, че Делчев е роден в екзархийско населено място – Кукуш, че е бил екзархийски учител, но забравят чия е Екзархията. Забравят също и скръбното изказване на Гоце от писмото му до Никола Малешевски: „... когато си сме българи и всички страдаме от една обща болест“, се казва още в писмото.
 
По думите на Каракачанов е ясно, че днес в Скопие още има хора, които търсят разделения. Докато България търси сътрудничество и обща полза, елитът в Скопие тупа топката и се опитва да ни замазва очите, за да си прокара политиката за НАТО и ЕС.

Поредното безобразие на скопските политици пролича достатъчно ясно в предложението им в смесената комисия. Според това предложение Делчев е деец на македонското освободително дело, който бил почитан и от народа на България. На няколко места се споменава как Делчев е символ на Македония, но системно се пропуска, например, че Организацията работи и в Одринско и това се споменава само пътьом. През цялото време се прокарва разделение между „македонско“ и „българско“ с внушението, че към онзи момент става дума за различни народи, пише още в позицията.

В резултат, предлага се най-вече заедно да се чества 7 октомври – денят, в който костите на Гоце Делчев са предадени от комунистическата власт в София на Скопие. Между другото  са споменати и други възможни дати, но без никаква конкретност и без никакво видимо намерение общо да се отбелязват заедно рождението и смъртта на Делчев, например. За мен подобно предложение е откровена подигравка, която всъщност минира процеса на подобряване на отношенията между двете страни, продължава Каракачанов.

Според него досега процесът на разведряване със Скопие се дължи най-вече на великодушието на София и на ангажираността на международни фактори.

Да, тъжно е да го кажем – защото става дума за наши братя по кръв, към които България винаги е била (и трябва да бъде!) великодушна. Но вижда се, че нашето великодушие в този момент се тълкува като слабост. И Скопие се надява работата на общата комисия всъщност да легитимира някаква компилация от измислици, преплетени с научни факти. Ако това продължи, българската делегация трябва да стане от масата с всички възможни последствия за европейската и натовска ингерация на Северна Македония. Вината за това няма да бъде наша", заключва Каракачанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
0
 
! Отговори
Свободен българин преди 4 години
До стига вече Ти македонист ли си? Чии интереси защитаваш?
79
2
 
5
 
! Отговори
стига вече преди 4 години
Кога народът ще се опомни и ще разбере, че такива "скачания"на шопара са средство да ангажира хората с различни, несъществени проблеми. Несъществени, защото основното е : гладът, нищетата, липсата на законност и здравни грижи, корупцията и безнаказаността на политиците. Не ни занимавайте с Македония, каквото има да се решава, да се решава на експертно ниво , а не Шопара, без никаква връзка с Македония, да е най-големият ни радетел. Агентът на ДС е време да замине в затвора, там му е мястото.
78
1
 
3
 
! Отговори
N преди 4 години
Ауу, колко са загрижени червените че, се е подписал договора със Сев.Македония преди да признаят че, всичко им е българско. Амо кажете на руските си другари(господари) да отворят архивите, те са на дъното на този руско-сръбския проект.Понеже днес нещата стоят така: "Късно е моме за китка", Политиците правят "компромиса на възможното": Приоритет е влизането в НАТО. За другото трябва да се сменят няколко поколения македонци и поне толкова превъзпитаване колкото са им упражнили до сега.
77
0
 
2
 
! Отговори
Партиен член преди 4 години
За тия номера на комшиите знаехме всички с изключение на тези които подписаха договора с Македония.
76
0
 
1
 
! Отговори
Константин Драгаш преди 4 години
Предпоследния владетел на велбъждкото деспотство. Разширява територията деспотството в земите на днешна Северна Македония. Загива в битката при Косово поле, като се бие на страната на турците. Последният владетел на велбъждкото деспотство е Стефан, който приема исляма и името Юсуф. Жената на Константин отива в Константинопол и е майка на последния византийски император. Благодаря!
75
0
 
1
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Влад Цепеш е имал северномакедонски корени. Северна Македония над всичко.
74
7
 
1
 
! Отговори
Юрий преди 4 години
Ще дойде времето когато Русия, ще гази от ново българската земя. Единена част в която има българи са Северна Македония и Гърция, в която може би има и повече българи от където и да е. Тези две части от Балканите не са били газени от руснаци и за това там са били от винаги свободни. Сърбия и Гърция са нула в сравнение с Русия. Аз си спомням че единената кола която цял живот караше бща ми беше Москвич. Докато наш род в Северна Македония а и в южна особенно караха каквото си искаха.
73
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каракочан, защо не изброиш поименно българските участници в комисията? Защо?
72
12
 
10
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Не знам за друга партия, която да отстоява бъкгарския интерес и история повече от ВМРО. За това и спемелиха с най-много пораснал вот европейските избори. Разбира се и с предеренциите към един от най-работвщите бг политици, а именно Джамбаски
71
2
 
0
 
! Отговори
михаал преди 4 години
и тъй като съм *** колко години да смятам историята на македония, Защото и в нашия град има махала
70
1
 
18
 
! Отговори
бай х преди 4 години
не виждам какви са тия безмислени спорове между историци ...на Гоце Делчев сестра му се мес.ти в София , доскоро беше жив неин син дедо Милан той почина на над 100 години има записани интервюта с него за майка му и целия род Делчеви -всички са БЪЛГАРИ ,, и той има наследници Българи ...
69
2
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Комисията трябваше да се направи преди подписването на договора за приятелство,както сториха гърците!А нашият национален предател първо подписа,а после търси нещо!Много ясно,че веднъж получили бадева исканото макетата само ще ни се изсмеят!Щом сме будали-нормално!При това Тиквата бе многократно предупреждаван какво ще стане,ама нали е велик международник....
68
5
 
11
 
! Отговори
Ставрю преди 4 години
Радвам се Шкембе воивода да не отстъпва. Макетата се гаерят с нас и с оамета на българите дали живота си за тази изкона Българска земя.
67
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като подписвахте този договор с такава комисия , която да съгласува историята, какво очаквахте, нещастни псевдопатриоти?Да си признаят българския произход и история ли?Хайде сеа да ви е честит официален македонски езок в НАТО, а после в ЕС, за които ще гласуват верноподанически.
66
1
 
7
 
! Отговори
ни са знай преди 4 години
Късно е либе, за китка...........
65
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По заповед на САЩ Борисов подписа договора със С.Македония и така продаде българските интереси там. Продаде и паметта на хилядите загинали там българи.Сев. Македония няма да изпълни нищо по този договор и Каракачанката колкото и да се тръшка, нищо не можи да направи.
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 72.. Че те за гледаме ли са!-:) Щастливци са македонците.Поне за сега!
63
3
 
21
 
! Отговори
Македонски медии преди 4 години
В Македонските медии са написали пълни лъжи за изказване на Красимир Каракачанов. Казали са, че лъже и не са написали как Гоце Делчев е роден в български регион и сам се е наричал българин в писмата. Груевски водеше пропаганда против България, но и Заев-ски е същия пу..
62
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз ще се радвам Македония да не я приемат в евро. Гея. Приемат ли я край с евтините цигари на 1,50 лв. Карай на евтиното гориво на 1.80 лв.Край на истинският хляб сирене кашкавал. Сочните дини пъпеши грозде круши череши ябълки. От тях си пазарувам евтини продукти и най важното качествени. Прясното мляко го купувам директно издоено от кравата а не като нашето пасьоризиран ***. Виждали ли сте каймак от сварено краве мляко. На сън може би.
61
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти, бе, Каратачанкин! Ти, Боко Тиквата, *** и преди години Георги Димитров сти признали Македония, македонци и езика им и сега пак се правиш на опозиция и заблуждаваш хората! Едно време Димитров е бил натиснат от победителите, България била окупатор и т.н.! Ами вие сега като сте приятелки на САЩ, вас кой ви натисна?