Каракачанов скочи: Комисията за общата ни история с Македония не работи!

Според него Скопие "тупа топката", а комисията е зациклила върху живота и делото на Гоце Делчев
Обновена: 9 юни 2019 17:33 | 9 юни 2019 17:33,
102
Каракачанов скочи: Комисията за общата ни история с Македония не работи!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов междуведомствената комисия за общата ни история с Македония не работи.

Още по темата

Смесената комисия по историческите въпроси зацикли върху живота и делото на Гоце Делчев. Три дни скопската страна отказва да признае очевидния, документиран и признат от самия Гоце факт, че войводата е българин по народност, пише в позиция на Каракачанов, изпратена до медиите.

Македонската страна признава, че Делчев е роден в екзархийско населено място – Кукуш, че е бил екзархийски учител, но забравят чия е Екзархията. Забравят също и скръбното изказване на Гоце от писмото му до Никола Малешевски: „... когато си сме българи и всички страдаме от една обща болест“, се казва още в писмото.
 
По думите на Каракачанов е ясно, че днес в Скопие още има хора, които търсят разделения. Докато България търси сътрудничество и обща полза, елитът в Скопие тупа топката и се опитва да ни замазва очите, за да си прокара политиката за НАТО и ЕС.

Поредното безобразие на скопските политици пролича достатъчно ясно в предложението им в смесената комисия. Според това предложение Делчев е деец на македонското освободително дело, който бил почитан и от народа на България. На няколко места се споменава как Делчев е символ на Македония, но системно се пропуска, например, че Организацията работи и в Одринско и това се споменава само пътьом. През цялото време се прокарва разделение между „македонско“ и „българско“ с внушението, че към онзи момент става дума за различни народи, пише още в позицията.

В резултат, предлага се най-вече заедно да се чества 7 октомври – денят, в който костите на Гоце Делчев са предадени от комунистическата власт в София на Скопие. Между другото  са споменати и други възможни дати, но без никаква конкретност и без никакво видимо намерение общо да се отбелязват заедно рождението и смъртта на Делчев, например. За мен подобно предложение е откровена подигравка, която всъщност минира процеса на подобряване на отношенията между двете страни, продължава Каракачанов.

Според него досега процесът на разведряване със Скопие се дължи най-вече на великодушието на София и на ангажираността на международни фактори.

Да, тъжно е да го кажем – защото става дума за наши братя по кръв, към които България винаги е била (и трябва да бъде!) великодушна. Но вижда се, че нашето великодушие в този момент се тълкува като слабост. И Скопие се надява работата на общата комисия всъщност да легитимира някаква компилация от измислици, преплетени с научни факти. Ако това продължи, българската делегация трябва да стане от масата с всички възможни последствия за европейската и натовска ингерация на Северна Македония. Вината за това няма да бъде наша", заключва Каракачанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
михаал преди 4 години
А бе хора, научете го тоя 64
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 44.. Не говори глупости. А се радвай че си християнин! По скоро друго трябва да те дразни! Поколението на България и Европа. Се Поамериканофилчи! Стана Чуждоезично! " Пази" ни НАТО Американското.Което по скоро ни контролира и никого не " пази"! Един континент " пази" друг! Срамно е за Европа! Това трябва да те тревожи!!
58
1
 
6
 
! Отговори
михаал преди 4 години
А бе хора? кажете ми колко века е историята на Македония и от къде имат писменост.
57
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До MakedonНема значение какво сакате вие макетата. Имате два пътя. Единия е да научите "Аз, съм българче". Другия е да научите "Шиптърски орел". Вие си изберете. Все пак "Аз, съм българче", ще ви е по лесно, а няма маке без рода в България. А, и вече 150 000 вардарци си взеха БГ "пасоши". Разтърсете по мазетата за старите учебници на баба и дядо и си спомнете за "Ъ"то. Ако не почвайте да пеете песни за албанските орли и чукари.
56
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Популистко мероприятие.И да е му викат македонец,какво от това.То пък Каракачанов,Джамбази,Сиди-все едни чисто български
55
3
 
4
 
! Отговори
михаал преди 4 години
до всички ПО ДОЛУ знаещи. Поради моето незнание, маже ли някой да ми каже колко века е историята на БЪЛГАРИЯ, Гърция, Византия,Турска, МАКЕДОНИЯ, Римска, Руска, и всички севери, и когато братята са писали кирилицата имало ли е държава гърция
54
0
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 48 преди 4 години
Май си сложил Укипедия на пиедестал който го няма реално, освен във въображението ти. Това не е някакъв научен сайт. Това е отворен източник към който може да допринася всеки който пожелае. Информацията там се променя непрекъснато - едно изчезва друго се появява, спред това кой какво добавя. Българофобите там са допринесли повече от българофилите и това е резуптатът. И как да не е, след като на българите основен приоритет в живота им е да правят пари, те за това са живи...това според информация от сайта.
53
1
 
7
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
македонците СА МНОГО ДОЛНИ "ХОРА".
52
11
 
3
 
! Отговори
S addicted преди 4 години
Пак се е напилДебелия Дано катоСе събуди утреРазбереЧеХората СамиРешават,,,,
51
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПРОДАЖНИК !!!
50
0
 
21
 
! Отговори
До Гашо преди 4 години
Пари, че са взимали е престъпление, но според мен трябва да се дадат паспорти на всички в Македония, Албания, Молдова, Приднестровие и Украйна, които се чустват българи. Тези процедури по 4-5 години за български паспорт ги няма никъде.
49
0
 
14
 
! Отговори
Бучински преди 4 години
Пишете поне смислени коментари, дядо ми идва сирак от Македония, цели семейства са обезродени,, а вие се шегуват с кървящата рана на майка България. Пишете на Български, ама в сърцата ви злъч и омраза към утробата която ви е дала живот, не култураа.Срам, срам, срам, срам
48
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свалихме си гащите сами, пък сега се питаме защо ни е...т !Нещастници продажни!
47
10
 
0
 
! Отговори
50 000 000 ? преди 4 години
Нека да ми е зле !!!
46
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
E то коя комисия работи бе шкембе?Можеби само онази дето раздава БГ гражданство,ама без ''стимули'' и тя май не работи.
45
1
 
3
 
! Отговори
Цецо Физкултурата преди 4 години
Е откога да ти се друснат ду*ето и шке*бака ,значи че си скочил ? Айде малко по сериозно.
44
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гоце е български офицер! Ако ни отрежат за еврото и Шенген май ще го усетят първи макетата...
43
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Уикипедия пише че Бълагарския Народ е приел тайно християнството , какво сега да не е Фейк нюз тва дето е написана в Уикипедия? да порължим да спорим по Темата
42
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Молим така наречените Македонизирани у нас да си хващат чантичката за ръка и у Македонско както 1989 г. Българските турци се преместиха в Турция , няма нищо лошо в това
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 44..Нещо не си съгласен.Че насила са те направили християнин ли?