Каракачанов скочи: Комисията за общата ни история с Македония не работи!

Според него Скопие "тупа топката", а комисията е зациклила върху живота и делото на Гоце Делчев
Обновена: 9 юни 2019 17:33 | 9 юни 2019 17:33,
102
Каракачанов скочи: Комисията за общата ни история с Македония не работи!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов междуведомствената комисия за общата ни история с Македония не работи.

Още по темата

Смесената комисия по историческите въпроси зацикли върху живота и делото на Гоце Делчев. Три дни скопската страна отказва да признае очевидния, документиран и признат от самия Гоце факт, че войводата е българин по народност, пише в позиция на Каракачанов, изпратена до медиите.

Македонската страна признава, че Делчев е роден в екзархийско населено място – Кукуш, че е бил екзархийски учител, но забравят чия е Екзархията. Забравят също и скръбното изказване на Гоце от писмото му до Никола Малешевски: „... когато си сме българи и всички страдаме от една обща болест“, се казва още в писмото.
 
По думите на Каракачанов е ясно, че днес в Скопие още има хора, които търсят разделения. Докато България търси сътрудничество и обща полза, елитът в Скопие тупа топката и се опитва да ни замазва очите, за да си прокара политиката за НАТО и ЕС.

Поредното безобразие на скопските политици пролича достатъчно ясно в предложението им в смесената комисия. Според това предложение Делчев е деец на македонското освободително дело, който бил почитан и от народа на България. На няколко места се споменава как Делчев е символ на Македония, но системно се пропуска, например, че Организацията работи и в Одринско и това се споменава само пътьом. През цялото време се прокарва разделение между „македонско“ и „българско“ с внушението, че към онзи момент става дума за различни народи, пише още в позицията.

В резултат, предлага се най-вече заедно да се чества 7 октомври – денят, в който костите на Гоце Делчев са предадени от комунистическата власт в София на Скопие. Между другото  са споменати и други възможни дати, но без никаква конкретност и без никакво видимо намерение общо да се отбелязват заедно рождението и смъртта на Делчев, например. За мен подобно предложение е откровена подигравка, която всъщност минира процеса на подобряване на отношенията между двете страни, продължава Каракачанов.

Според него досега процесът на разведряване със Скопие се дължи най-вече на великодушието на София и на ангажираността на международни фактори.

Да, тъжно е да го кажем – защото става дума за наши братя по кръв, към които България винаги е била (и трябва да бъде!) великодушна. Но вижда се, че нашето великодушие в този момент се тълкува като слабост. И Скопие се надява работата на общата комисия всъщност да легитимира някаква компилация от измислици, преплетени с научни факти. Ако това продължи, българската делегация трябва да стане от масата с всички възможни последствия за европейската и натовска ингерация на Северна Македония. Вината за това няма да бъде наша", заключва Каракачанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
7
 
2
 
! Отговори
Покръстването 866 г. преди 4 години
Каква обща История с Македония като Българския Народ е насила християнизиран от Византия 866 г. при Борис 1 , пише точно и ясно в Укипедия за Борис 1 под Покръстването , който знае да чете ще разбере
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слабаков е новата Чичолина и открадна гласовете на Атака и НФСБ.
38
1
 
10
 
! Отговори
??? преди 4 години
Де-Белите не могат да скачат!
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДПС разгроми ВМРО с 17:7
36
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВМРО Победаоткъде ги намирате все такива - дебело/кожи/, меки китки и алкохолици
35
1
 
7
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 4 години
Аз се чудя що ми се стори днес, че има земетресение!
34
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно време имахме армия, сега гей парад
33
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо толерираме някво същество което ни кара със съседите ни Какво печелим от това ?
32
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изключително противно същество ,Вкарва омраза и разделение в обществото И в Л.А има гей парад в момента но всички са там и straight и gay Не може да си види патката от шкембе тръгнал държавата да оправя
31
5
 
1
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Ами другари управляващи,съжалявам но пак Вие сте виновни.Вие едва ли не от години им се молите да ги правите ХОРА и те взеха че повярваха че са ХОРА.Пешо Стоянов навремето побърза видиш ли първи да ги признаем за държава,ако не греша....И все така някак подмазвачески я карате все едно те са силните,а ние сме на зор.А те са иначе казано измислена държавица,къде хората още име не искат да и признаят!!!!
30
4
 
2
 
! Отговори
Българина преди 4 години
Както казва Севрюкова когато ЮБългария замине към Одрин, тогава ще има много хора по затворите. Този ще е единия за нищоправне. А геберите за държавна измяна
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАТО направиха Македония и затова в Скопие са нагли. Историята с Югославия се повтаря, но политиците ни са са слуги на НАТО и се чудят откъде им дойде и как да лъжат бг народа, че македонците се опъват.
28
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И за западните покрайнини ВМРО и ГЕРБ си мълчат, а Косово си взеха от Сърбия и не са даже в ЕС.
27
3
 
17
 
! Отговори
Пръчката да играе преди 4 години
Со кротце, со благо не работи при псевдо македонците. Трябва твърдо да се действа. Чувал съм мнения за съд в Страсбург и като имаме доказателства за всичко е най добре да ги съдим за което си е наше. Ако искат и те да са част от него, трябва да се наричат българи.
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тито им проми мозъците и подмени повечето население.Така или иначе нямаме държава та за тази наш торитория ли да ревеме.То и това което ни е останало не можем да го оправим . Не можем да махнем и накажем изедниците които окрадоха държавата и докраха цар да ни дои, сега невежа ни краде и управлява и е предал всичко на американците, кой и какво да прави македонската ни провинция. Скоро ще ни подменят населението така че не се пенете.Ако искате искате да промените нещо излизайте на протести
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Излизане от комисията и от НАТО. Те работят срещу България. Оставка на КК и ББ които не могат да си свършат работата.
24
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
" Каракачанов скочи: " КАК с тия килограми ????
23
3
 
12
 
! Отговори
Миленко Неделковски преди 4 години
Какво е това татаромонголско име Жикица, бе? Какъв е тоя якутец, каква е тая чукча?
22
2
 
21
 
! Отговори
Проф.БожидарДимитров преди 4 години
31 години вето за ЕС! Както ги мотаха гърците. На 32-та всички в Бюрмистан ще рецитират пламенно "Аз съм българче" като надъхани чавдарчета.
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просто руско-сръбската агентура в ръководните органи на Македония е много добре представена.Както и при нас ,между впрочем ,щом стане въпрос за енергетика.Това е резултатът от липсата на ЗАКОН ЗА ЛУСТРАЦИЯТА ,както у нас , така и в Македония.