Каракачанов скочи: Комисията за общата ни история с Македония не работи!

Според него Скопие "тупа топката", а комисията е зациклила върху живота и делото на Гоце Делчев
Обновена: 9 юни 2019 17:33 | 9 юни 2019 17:33,
102
Каракачанов скочи: Комисията за общата ни история с Македония не работи!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов междуведомствената комисия за общата ни история с Македония не работи.

Още по темата

Смесената комисия по историческите въпроси зацикли върху живота и делото на Гоце Делчев. Три дни скопската страна отказва да признае очевидния, документиран и признат от самия Гоце факт, че войводата е българин по народност, пише в позиция на Каракачанов, изпратена до медиите.

Македонската страна признава, че Делчев е роден в екзархийско населено място – Кукуш, че е бил екзархийски учител, но забравят чия е Екзархията. Забравят също и скръбното изказване на Гоце от писмото му до Никола Малешевски: „... когато си сме българи и всички страдаме от една обща болест“, се казва още в писмото.
 
По думите на Каракачанов е ясно, че днес в Скопие още има хора, които търсят разделения. Докато България търси сътрудничество и обща полза, елитът в Скопие тупа топката и се опитва да ни замазва очите, за да си прокара политиката за НАТО и ЕС.

Поредното безобразие на скопските политици пролича достатъчно ясно в предложението им в смесената комисия. Според това предложение Делчев е деец на македонското освободително дело, който бил почитан и от народа на България. На няколко места се споменава как Делчев е символ на Македония, но системно се пропуска, например, че Организацията работи и в Одринско и това се споменава само пътьом. През цялото време се прокарва разделение между „македонско“ и „българско“ с внушението, че към онзи момент става дума за различни народи, пише още в позицията.

В резултат, предлага се най-вече заедно да се чества 7 октомври – денят, в който костите на Гоце Делчев са предадени от комунистическата власт в София на Скопие. Между другото  са споменати и други възможни дати, но без никаква конкретност и без никакво видимо намерение общо да се отбелязват заедно рождението и смъртта на Делчев, например. За мен подобно предложение е откровена подигравка, която всъщност минира процеса на подобряване на отношенията между двете страни, продължава Каракачанов.

Според него досега процесът на разведряване със Скопие се дължи най-вече на великодушието на София и на ангажираността на международни фактори.

Да, тъжно е да го кажем – защото става дума за наши братя по кръв, към които България винаги е била (и трябва да бъде!) великодушна. Но вижда се, че нашето великодушие в този момент се тълкува като слабост. И Скопие се надява работата на общата комисия всъщност да легитимира някаква компилация от измислици, преплетени с научни факти. Ако това продължи, българската делегация трябва да стане от масата с всички възможни последствия за европейската и натовска ингерация на Северна Македония. Вината за това няма да бъде наша", заключва Каракачанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Жикица,Имаш ли български паспорт бе маке, ако не ходи Каракчанов да ти даде, или ходи си земи направо албански, че скоро такава държава Македония няма да има
19
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо г-н Каракачанов, важното е че комисиите в ромските квратали работеха добре за вас по време на евроизборите, иначе сме против '' ***'' на България, няма такова двули..чници като патрЕотите
18
5
 
11
 
! Отговори
До ВМРО преди 4 години
И аз само заради тази причина гласувах, за него, защото защитава българското. Иначе ми е ясно, че са *** на ГЕРБ и им крепят правителството. Ако си бяха спазили обещанието за пенсии и заплати, щяха да имат повече гласове.
17
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аааа, и днес ли пак с Каракачанов ни занимавате ..... Тоя само в черешката на тортата го няма още стига с тия /уядени/ "патриоти"
16
1
 
21
 
! Отговори
Европеец преди 4 години
Правителството е страхливо и не предприема нищо. Бойко подписа калпавия Договор, снима се за пред медиите, а сега когато консумираме последиците, никакъв го няма!
15
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още с името "Северна Македония" макетата се изплюха в сурата на нашите пишман политици. Каквито са ни политиците, такава ние е държавата.
14
2
 
18
 
! Отговори
гого преди 4 години
е ние като последни бaлъци гласувахме за НАТО и Македония, чакай ся от умрел писмо, очилатата кобра Захаринова що мълчи...
13
8
 
7
 
! Отговори
Начо преди 4 години
Дебелее от търговия с български паспорти
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баце няма да каже гък срещу началниците, а те казаха Македония в НАТО. Когато Тръмп се изхвърли че ще я присъедини към бг нашите не реагираха , после Винету каза че приема всичко и така решил проблемите . Сега баце е стреснат че началниците не го долюбват , а народа още по малко , така че отиде всичко по дяволите с българската територия Македония.То и без това държава тука няма така че се тая.А шкембелията само се пъне предизборно, нищо няма да направи, както със поправката за самозащита в нк
11
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А външната ни министърка само се усмихва тъпо и говори за нарастващия стокообмен със Скопие. За история не е чела, не е и чула. Македония има своето място в ЕС, но не и македонизмът!
10
12
 
9
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Е че нямаме обща история. Има българска история. Това е. И това е разликата между великите държави и колониите като България. Историята е всичко за един почтен народ. Българите не сме такива за съжаление. Тоя на снимката е поредният предател продал се за 30 сребърника
9
11
 
20
 
! Отговори
ВМРО преди 4 години
Ибре много го псувате Красимир Каракачанов, но кой друг политик се застъпва за българското. Кой защитава българите пред ромите, ако го няма него ще е мъртва тишина и всичко се приема в ущърб на българите. Макетата ще си присвоят азбука, революционери и фолклорни песни, а всички спят, освен един политик. Всички политици са корумпирани, но поне той се бори за държавата, а останалите са в миши дупки.
8
5
 
19
 
! Отговори
русофил= предател преди 4 години
а 500г турско робство българите не загубиха своята народност,религия и традиции.а за 50г Москва и нашите сърбомани измислиха македноската нация и накараха българи да станат македонци насила и така да мразят всичко българско и родно.
7
5
 
2
 
! Отговори
Кирил преди 4 години
В одринско отива един единствен път и по спомени на тамошен революционен деятел,Делчев е бил изгонен след спорове в които прокарвал сепаратизъм.може и да не е бил македонист,обаче цялостната му дейност е в услуга на македонизма.в спомените си Пейо Яворов на няколко пъти пише за това.
6
4
 
21
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 4 години
То е ясно, че няма да работи, защото договорът ни с Македония е много калпав. Македонците не могат вече да крадът история от Гърция и остана да крадът само от България. Нищо добро не ни чака.
5
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя, ако не намали папкането, нищо добро не го чака
4
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Bg medii sa teroristi.
3
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Договорът с бюрм беше танто за кукуригу.
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много некадърници направиха кариера с Македонската тема.
1
9
 
24
 
! Отговори
Boko bo преди 4 години
Поредната игра на политиците. Кой създаде тази комисия като преди това подписа един договор, които по-същество представлява национално предателство и обида спрямо паметта на милиони. ГЕРБ и ВМРО. И сега го играят загрижени. Те създадоха този проблем да да извлекат ползи докато хора живеят в *** без идея за по-добро бъдеще. Плюя на Каракачанов