След визитата на Радев: Да разчитаме ли на по-специално отношение от Русия?

Поканата към българския президент беше голям жест, смята Валери Тодоров
10 юни 2019 11:00, Красимир Ангелов
102

Българският държавен глава Румен Радев изнесе реч след руския президент Владимир Путин и китайския му колега Си Дзинпин на пленарното заседание в рамките на 22-ия Международен икономически форум в Санкт Петербург.

Какви са посланията от посещението на президента и срещите му - темата коментираха бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев и журналистът Валери Тодоров.

Още по темата
"Участието на България на този форум е обяснимо, защото той загуби своето присъствие като световен форум. Участието в него беше много разпокъсано. Присъствието на държавите, освен Китай, беше просто плънка. Затова не излязоха много новини от тази визита, освен размяната на наредби между Путин и Радев", смята Керемедчиев.

"Поканата към Румен Радев беше един голям жест. Това повдигна самочувствието на България като страна. Българският президент се държа изключително адекватно, с достойнство и дори репликира руския президент. Държавният ни глава достатъчно ясно каза, че проблемът с "Южен поток" не е български проблем", посочи от своя страна Тодоров.

Според журналиста има натиск над България за цените на газа, но визитата е показала, че България ще защитава своята политика.

"Прагматизмът влиза в много голяма сила в двустранните отношения и трябва да разчитаме на по-специални отношения от страна на Русия", отбеляза пред Bulgaria ON AIR Керемедчиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 67Скрий се бе лосиончик.Гърция, Египет? Били ли са 45 години затворени от СССР.Иначе търгувай си бе.Ама с твои пари.Не с пари на данъкоплатеца.След 20 години венецуелците се оказаха с невръщаем дълг от 110 милиарда към Русия.Не ща заради платени ку рви като тебе и ние да се окажем в това положение.
66
19
 
24
 
! Отговори
До 65 преди 4 години
Слепок, не чувстваш ли колко издишат пропагандистките ти глупости?Германия, която търгува с Русия, а също и целия свят те как са?Индия, Китай, Турция, Египет, арабите и кой ли не още си сътрудничат с Руснаците и са добре, а ние тука в *** внимаваме да не би да ни изкара някой от нея.Няма да забравя изцепките на Борисов, да внимаваме, него да изерем, иначе сме щели да станем като в Гърция. И глупаците го избраха и тук пенсията е 200 лв а в Гърция 700 ЕUR при най-тежката им криза
65
2
 
7
 
! Отговори
изберете българското преди 4 години
Най-подходящата част от животното за кебапчета е джоланът,от който предварително са отстранени сухожилията.Богат на колаген,той задържа водата и мазнината в месото и го прави сочно,като същевременно го предпазва от свиване при печенето.Популярен е и вариантът от равни количества кайма от джолан и гърди. Може да се използва и свинска плешка,но трябва да се добави сланина.Количеството мазнини в 100 грама трабва да е около 30 грама.Не е добре да е над 33 или под 25. За смилането на месото тряб
64
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен63А тебе с Русия те очаква бляскаво Венецуелско/Кубинско бъдеще с 2$ заплата и купони.
63
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен63БЪЛГАРИЯ ЩЕ Я ИЗКУПИМ ЦЯЛАТАА Русия като какъв гледа на тебе?
62
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След Тиквата, с прецаканите руски проекти - Белене, Южен поток и т.н. ... а също и с закупените от него доставки на американски газ на двайна цена, само и само да е контра на руснаците, ние нямаме никакво бъдеще с Русия.А с "началниците" му от САЩ изобщо и надежда за добро бъдеще няма. Те гледат на нас като на прислуга и роби
61
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
оххх.Стига бе.Тоя път колко пари ще трябва да даваме пак на россията?
60
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само полезни *** могат да разчитат на Русия.
59
7
 
15
 
! Отговори
опетков преди 4 години
Някой може ли да обясни на нормален икономически език защо цената на руския газ се определя в зависимост от цената на петролните пазари с 6 месечно закъснение? Защо руснаците не си продават газта, както правят всички други на нормалните борси за тази цел? Защо се сключват по 10 и 20 годишни неизгодни за нас договори? Защо България не предяви иск за надписаните от Газпром сметки, както беше посъветвана от ЕК? Защо, защо, защо....
58
8
 
15
 
! Отговори
Радев васал на Путин преди 4 години
Цитат от Огнян Минчев: "Как изразяваш собственото си достойнство когато непрекъснато уверяваш нечия друга държава, че си доброволен неин васал? Унизително е да виждаш, че те представлява човек, който не разбира приоритета на собствения си национален интерес и непрекъснато говори в подкрепа на чужди интереси. Още по-унизително е да виждаш, че той не осъзнава това, не се срамува от това, че смята това за нещо в реда на нещата."
57
7
 
18
 
! Отговори
опетков преди 4 години
Както е отбелязал друг форумец, Русия или СССР винаги е имала "специално отношение" към нас. През 1990г. др. Горбачов много специално забрани бартерните сделки с нас, искаше само долари и вдигна митата тройно за българските стоки. По-"специално и братско" отношение от това, здраве му кажи. А рублофилите у нас тръбяха фалшивите новини, че ние не сме искали да търгуваме с тях.
56
11
 
12
 
! Отговори
голем смех преди 4 години
"...той загуби своето присъствие като световен форум. Участието в него беше много разпокъсано. Присъствието на държавите, освен Китай, беше..."------------------------------------------------------------Само един въпрос към световно неизвестния експърд Керемедчиев: Може ли форум в който участва лидерът на на мощната световна икономика да загуби своето значение?
55
11
 
9
 
! Отговори
преди 4 години
За да има някакво по-специално отношение, Русия трябва да има полза от нас. Това в белия свят се нарича прагматизъм. Другото, за което настояват козяшките ***, е поцелуйковщина от времето на Брежнев. И защо трябва да очакват нещо повече, когато руснаците правят същото, което правят и любимите им американци - правят бизнес с когото имат интерес, а не заради черните им очи.
54
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МитевМитев не лъжи и не всявай раздор+конфликти между държавите и хората,защото накрая ако стане конфликт(да не дава Господ),ние от европейските държави ще го отнесем,ако изобщо ще е останало нещо от държавите ни и не са изпепелени или просто изчезнали с помощта на конт. антиматерия!Отвори си Тубата и виж,че цял свят са на форума в Петербург,дори бизнесмените се извиняваха,без никой да им иска извинение,само за да продължат бизнеса си в Русия,където печелят много западни и американски фирми
53
12
 
8
 
! Отговори
Едо преди 4 години
В този мръсен форум намират място мръсни, долни и дребни, ДУХОВНО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРОСТИ душици! ,,Народ, без Иисус Христос, отива към подивяване!"! Ф.Достоевски Българският Президент Р.Радев е изключителен човек, ПРАТЕНИК НА БОГА ЗА СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ! Неговата забележителна реч,без да чете,на Форума в С.Петербург бе наречена от водещата С.Шеварнадзе ПОТРЕСАВАЩА! Тя беше толкова честна, всеобхватна и смела,че смая цялата аудитория и възхити цялото прогресивно И ДУХОВНО ЗРЯЛО човечество! Амин!
52
7
 
10
 
! Отговори
somebody преди 4 години
Понеже от 20 години работя като старши икономист, се чудя дали аз не мога да управлявам боен самолет? Предполагам , че ще се справя колкото Румен Радев на икономически форум!
51
11
 
16
 
! Отговори
тъжен факт преди 4 години
Много русофили уредиха децата си в Америка с путиновите комисионни.Справка синът на *** Нино
50
3
 
4
 
! Отговори
изберете българското преди 4 години
Кебабчетата са характерно за българската и балканската кухня ястие. Приготвят се от кайма (най-често свинска, но може да се добави и телешка),сланина и подправки(най-типичната е кимион).За хубавите кебапчета най-важното е хубавото месо.Класическото българско кебапче е от 100% свинско месо.В Сърбия, Гърция и Турция се правят кебапчета от телешко месо, но те се свиват и не са сочни.Най-подходящата част от животното за кебапчета е джоланът,от който предварително са отстранени отстранени сухожи
49
8
 
11
 
! Отговори
Митев преди 4 години
<html><body>"Участието на България на този форум е обяснимо, защото той загуби своето присъствие като световен форум. Участието в него беше много разпокъсано. Присъствието на държавите, освен Китай, беше просто плънка. Затова не излязоха много новини от тази визита, освен размяната на наредби между Путин и Радев", смята Керемедчиев." Ясно. Радев е ползван за "плънка".Той хубаво се излага , но защо излага и България? Едно време Виденов ходеше така защото никой сериозен лидер не го канеше.
48
19
 
15
 
! Отговори
По-далече от Азия преди 4 години
Не трябва да се вярва на Русия и Китай. Азиатските държави са тоталитарни и несъвместими с европейското мислене!