След визитата на Радев: Да разчитаме ли на по-специално отношение от Русия?

Поканата към българския президент беше голям жест, смята Валери Тодоров
10 юни 2019 11:00, Красимир Ангелов
102

Българският държавен глава Румен Радев изнесе реч след руския президент Владимир Путин и китайския му колега Си Дзинпин на пленарното заседание в рамките на 22-ия Международен икономически форум в Санкт Петербург.

Какви са посланията от посещението на президента и срещите му - темата коментираха бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев и журналистът Валери Тодоров.

Още по темата
"Участието на България на този форум е обяснимо, защото той загуби своето присъствие като световен форум. Участието в него беше много разпокъсано. Присъствието на държавите, освен Китай, беше просто плънка. Затова не излязоха много новини от тази визита, освен размяната на наредби между Путин и Радев", смята Керемедчиев.

"Поканата към Румен Радев беше един голям жест. Това повдигна самочувствието на България като страна. Българският президент се държа изключително адекватно, с достойнство и дори репликира руския президент. Държавният ни глава достатъчно ясно каза, че проблемът с "Южен поток" не е български проблем", посочи от своя страна Тодоров.

Според журналиста има натиск над България за цените на газа, но визитата е показала, че България ще защитава своята политика.

"Прагматизмът влиза в много голяма сила в двустранните отношения и трябва да разчитаме на по-специални отношения от страна на Русия", отбеляза пред Bulgaria ON AIR Керемедчиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
12
 
! Отговори
A преди 4 години
До Анонимен 18И кой са тези 3 пъти. Може би участието на Б-я през Първата световна на страната на Германия и през Втората -пак на страната на Германия.
26
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грешка ! Не 5 годишна окупация а 50 годишна !
25
19
 
13
 
! Отговори
A преди 4 години
До Анонимен 22когато платиш за пролятата кръв при освобождението на Б-я, когато платиш цена за АЕЗ Козлодуй, такава кавато ще бъде цената на АЕЦ Белене, която скоро ще се строи от САЩ. Мога да ти изброя още много облаги, които е получила Б-в през периода 1945-1989. Научете се да плащате сметките си - е САЩ ще ви научат.
24
6
 
10
 
! Отговори
Викинга преди 4 години
До 11,ти наясно ли си, че всички големи нески концерни, а и малкия вече работят и са в Русия, Германия е стратегически партньор на Русия бе па р цал!!!!
23
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наистина ли тоя е бил зам.-външен министър?Трябва да си яко мотивиран, за да твърдиш, че ПМИФ бил загубил своето присъствие като световен форум.Трябва да си си п.лю.л на авторитета, защото след тези думи ще заслужиш съжаление и презрение.
22
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Репарации кога ще ни плащат за 5 годишната окупация на родината ми????????
21
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Схемата Белене определено говори за специално отношение, стотина тона старо желязо срещу хиляди милиони евра свежа пара. За да може такова специално отношение да се разгърне, няколко властимащи са станали милионери, та даже и милиардери
20
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подслушан разогвор на тази среща.Радев : "Рапорт даден г-н Президент. Да живее Русия. Да живее братството между Русия и България !"Путин : "Рапорт приет редник. Да живее Русия."
19
3
 
16
 
! Отговори
не може да бъде! преди 4 години
Г-Керемидчиев е прав,че МИКСП е загубил своето присъствие като международен форум -от този форум вече се интерсуват само големите играчи,малките се загубиха.И затова тази година форумът е посетен само от 17000 участника,като делегацията от Китай е 1000 човека,от които 247 са от бизнеса/най-вече от големия бизнес/,а делегацията от САЩ е около 500 души!?А сделката на Хуавей с руския оператор май накара някои да изпаднат в депресия-та тази сделка може сериозна да засегне даже Google!?
18
23
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма страна, която да е "търгувала" с русия и да не е стигнала до фалит няколко пъти. България само три пъти. Ако искаме да сме по добре, трябва да скъсаме всички връзки с русия, били те икономически или дипломатически.
17
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За всички е ясно, че губим милрд.лв от търговията с Русия и така е през последните три десетилетия. Никой политик дори не повдига този въпрос, което означава че взимат тлъсти пачки за си мъчат и да разтягат локуми за "освобождението" вечната дружба между народите ни
16
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Миленчо бил изрекъл "гениалната" мисъл, че Бг-то толкова наедряло в собствените си очи, че трябвало да разчита на по-специални отношения от страна на Русия.Проблемът с "Южен поток" не бил български проблем?!Проблемът е на филанкишията! Да, бе!
15
20
 
18
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Жалко е, че имаме за държавен глава една откровена руска п одлога, за която руските интереси са над всичко!
14
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам дали съзнавате кои сме и за какво някой трябва да се държи специално към нас. Путин направи много голям жест Радев не може да го принуди с нищо. Aко искате затворете си вратата Путин не е вечен, следващия може да е някой като Жириновски и тогава ще видите специално отношение.
13
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай и Русия са големи, та са викнали един да им прислужва
12
8
 
15
 
! Отговори
Сат преди 4 години
Руснаците си имат газ и ВЪОБЩЕ НЕ ИМ ПУКА за такива пр.ед.ат.ели като нас!-Абе, ти що не си ***, клоун :))))
11
22
 
15
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
От 45 г. алъш-вериш / търговия / с руснаците стигнахте до просешка тояга ! Все още не можете да се съвземете дори и като член на ЕС ! Никой хубаво не е видял от русия , кубинците все още са на купонна система заради близките си отношения с руските диваци !
10
13
 
10
 
! Отговори
3 преди 4 години
Не ми е ясно за какво ни се сърди режимът в Москва, не ми е ясно в какво ни обвиняват, не ми е ясно с какво е допринесъл другаря румба за страната ми
9
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Българският президент се държа изключително адекватно, с достойнство и дори репликира руския президент. Държавният ни глава достатъчно ясно каза, че проблемът с "Южен поток" не е български проблем".............Бравос..........ето това наричам "геройство"! Ами че "репликирайте" го, пък после ще ходите да се молите на ердоганчо за газ! А пък че "Южен поток" не бил български проблем...............АМИ ЧИЙ Е???? Руснаците си имат газ и ВЪОБЩЕ НЕ ИМ ПУКА за такива пр.ед.ат.ели като нас!
8
14
 
1
 
! Отговори
Панталеев преди 4 години
Да сега могат качествено да ни го ушкат вече.