Редица компании могат да последват BiC към България

Френският производител на самобръсначки може да повлече крак
11 юни 2019 20:45, Екип на Bloomberg
7
Редица компании могат да последват BiC към България
Снимка: Pixabay

Френският производител на самобръсначки и химикалки BiC прави мащабно проучване у нас, за да разбере дали България е подходяща дестинация за експанзия на бизнеса ѝ. Оказва се, че това далеч не е единственият инвеститор, който се е насочил към нашата страна, според главния изпълнителен директор на Sofia Investment Agency Владимир Данаилов пред Bloomberg TV Bulgaria.

"Редица чуждестранни инвеститори в момента проучват България и в частност София, за да развиват дейност тук. Те избират страната ни, заради добрата среда за бизнес и качеството на живот. Доверието към България и българските фирми е на най-високото си ниво от членството ни в Европейския съюз насам", казва Данаилов.

Сред въпросните компании личат имената на Financial Times и Sega, като се очаква скоро и Световната банка да открие специално звено на родна територия.

Целия разговор с Владимир Данаилов може да откриете на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак най- големите икономисти са се разписали в коментарите долу... истината е следната: гръбнака на икономиката са западните компании в ай ти сферата , където са най високите заплати - между 2000 и 5000лв и повече, производителите на автомобилни компоненти и машини, които отвориха предприятия из цялата страна . Българските читави инвеститори са малко- например фикосота . Повечето са мутри и крадливи *** които не разбират от бизнес. А руски инвеститори естествено няма никакви.
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сбиха се на опашката, ужас.
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Запада се дърпа от Китай. Очакваше се, да се изнесе към Африка и южна Азия, но Китай вече стъпиха там и ще е трудно. Това е добра новина за нас, защото, след това правителство, ако имаме святсно, може би ще докараме доста компании. Малко или много, ще ни засили икономиката.
2
2
 
10
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Всички чуждестранни компании (включително и конкурентно-сопсобните руски) са добре дошли да инвестират у нас. Всеизвестен е факта, че частните компании дават най - големите заплати.
1
5
 
15
 
! Отговори
Какво ги провлича ли преди 4 години
Заплати по 400 евро на месец, това ги привлича!