Лъчезарната Симона има нужда от помощ, да й подадем ръка

Детето се нуждае от 75 000 лева за лечение в Турция
12 юни 2019 14:32,
8
Лъчезарната Симона има нужда от помощ, да й подадем ръка

Лъчезарната и любопитна Симона е 10-годишно дете с детска церебрална парализа и има нужда от помощ. Симона страда и от спастична квадри пареза.

За късмет Симона няма епилептични пристъпи. Преди 2 години обаче й откриват луксация на двете тазобедрени стави, разказва нейната майка.

Досега Симона е претърпяла 5 операции в Пловдив - удължаване на сухожилията на краката, както и тенотомия на адуктори на двете бедра.

След направените операции Мони започна да се обръща от гръб по корем и обратно, пише нейната майка.

За да може Симона да проходи е нужно да й бъдат влети стволови клетки.

Лъчезарната Симона има нужда от помощ, да й подадем ръка

"За съжаление вече цяла година отлагаме процедурите, защото сумата, която ни е необходима е непосилна за семейството ни", обяснява майка й Антония.

От Фонда за лечение на деца в чужбина отказват финансирането на семейството, защото в България подобен вид лечение няма и затова се смята за експериментално. Затова семейството събира пари за лечението на Симона.

"Ние вярваме, че чрез инжектирането на стволови клетки в краката в болница Лив Хоспитал в Инстанбул, процесът на раздвижване ще се ускори и Симона ще проходи", продължава майката.

Събраната до момента сума по дарителската сметка е 24 791 лв., обяснява майка й.

Офертата на Турската клиника е за 6 вливания със стволови клетки - 9000 USD е цената за един курс и 20 физиотерапии - на цена 2000 USD. 56 000 USD e необходимата стойност на лечението.

За да може да проходи Симона са необходими още 75 000 лв. Нейното семейство е открило DMS номер - текст SIMONA на номер 17 777. От миналата година семейството поддържа и активна Facebook страница в помощ на Симона.

Начините, по- които можете да помогнете на Симона са:

Дарителска сметка:

Уникредит Булбанк
IBAN:BG54UNCR70001523213572
BIC: UNCRBGSF
Tитуляр: СИМОНА АНГЕЛОВА ЙОРДАНОВА

Превод към Pay Pal: simona_yordanova2008@abv.bg


DMS: SIMONA на номер 17 777

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сигурна съм че ще помогнем и на това дете обаче защо постоянно трябва да се търси помощ от медиите за лечение защо държавата не го поеме толкова много фармацевтични у нас означава че могат да помогнат на хора в нужда не да плащат корупционни пари на управляващи за да им се развива дейността Нашите лекари са добре но няма финансиране от държавата за да не се охарчи освен за тези които ни управляват
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вместо Ф16 помогнете на българските граждани в нужда че да се почувстват граждани!
6
1
 
3
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
Горанооов, четеш ли? Искаш накуп два милиарда да даваш за ненужните фърчила! ... Това са наши пари, и не за самолети, за здравето на децата, нашето и на родителите ни трябва да са! Пожелавам на всички политици да пускат такива съобщения за себе си и близките си!
5
1
 
1
 
! Отговори
Стволови клетки преди 4 години
Лечението е експериментално, не защото го няма в България, а защото няма клинични изпитвания.. Нито има клинични тестове за евентуални ползи и вреди. Затова и се прилага в страни като Турция, Украйна и Русия. А не в Германия или Франция..
4
1
 
3
 
! Отговори
димитър преди 4 години
да помогнем хора.
3
1
 
1
 
! Отговори
преди 4 години
Хора които се нуждаят ще има докато има 4ове4ество...ако ще и Ротшилд да си изсипе вси4ки пари от фондовете...
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
8 самолета за 2 милиарда...единия излиза 200 милиона, цена в Уикипедия 20 милиона...аре да ги купим за 20 милиона бройката и да си спестим милиард и 800....да ги дадем за хора, които се нуждаят
1
1
 
19
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Обаче държавата ще даде едни 2.5 милиарда за 50 годишни самолети, но за здравето на децата пари няма.