Спадът на туристи в България идва от Германия

Фалитът на "Еър Германия" е причината за по-малко почиващи по Черноморието
12 юни 2019 21:25, Нели Христова
56
Спадът на туристи в България идва от Германия
Снимка: Булфото

Спадът на туристи в България се дължи на фалита на "Еър Германия“, твърди министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от агенция "Фокус".

"Много е трудно, когато имаш блокиран брой седалки в самолетите за конкретен брой туристи и се случи фалит на авиокомпания, те да бъдат пренасочени, защото в средата на сезона абсолютно всичко е блокирано“, отбеляза министър Ангелкова.

Тя добави, че в момента стартират преговорите в туризма за запазване на места за следващия сезон. „За съжаление, никой не е предвидил този риск и няма как. От този фалит пострадаха България и Италия. Това е анализът на Европейската туристическа комисия“, допълни Николина Ангелкова. По думите ѝ друга причина за спад в туризма, по отношение на която министерството усилено работи, е субсидирането на чартърни полети и туроператори в някои страни като Турция, Тунис, Египет, Гърция и Хърватска, които са преки конкуренти за българския летен туризъм. „Разбира се, те са и ключови пазари за нашия туризъм. В тази връзка в момента разработваме механизъм, с който да подпомагаме организирания туризъм. Тук не говорим за субсидии, но проучваме опита на

Гърция и Хърватска, за да можем и ние да бъдем конкурентоспособни“, посочи още министърът на туризма. Николина Ангелкова добави, че през месец септември ще бъдат обявени условията по разработвания механизъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
7
 
! Отговори
видимите резултати преди 4 години
изгонихте руснаците, сега ще седят празни хотелите !
35
1
 
8
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Точно така, от Германия идва. То на нас все някой друг ни е виновен.
34
1
 
9
 
! Отговори
Loyko преди 4 години
и Турция и Гърция и Хърватска са много хубави места за летен туризъм с много приятни плажове и невероятно чиста и красива природа,както и архитектура и атмосфера в курортите и градовете.За качеството на средиземноморската храна ....всички знаят.Ние какво предлагаме...???
33
2
 
2
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
До Бобчо 43 Бобчо не ти харесвам мисленето. Министрите не се избират по красота. Корнелия що годе има приятен вид , ама я виж че не става.
32
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък си мислех, че спадът иде от лошото качество на услугите, високите им цени, мръсотията, бетонът и липсата на конкурентноспособност поради тях.А то какво било! От германците идел.Да му се не види!
31
1
 
1
 
! Отговори
Кафявият делфин преди 4 години
Те и "кафев делфин" ми викат, щото много кафе съдържам, ама не е вярно! Да знаете мит е дето в ол инклузива в хотелите, около които плувам сега, слагат кафе в кафето. По-скоро заместители, соя, слама и така. Затова, моля ви, обръщайте се към мен с "кафяв", а и сме много - уважавайте ни!
30
2
 
1
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 4 години
Аз съм виновен, че се зачудвам!Това е съвсем нормално за България и българите го харесват!
29
2
 
29
 
! Отговори
Германия преди 4 години
Г-жо Ангелкова ,да Ви светна- спада се дължи на репортажи,показвани в пиково време по телевизията-мръсотия в хотелите,намусен персонал,*** и др гад,мухлясали стени и мръсно спално бельо! За мед обслужване няма да спомена....Гледах предаването с немски приятели,потънах си в земята от срам! Така че НЕ търсете вина в другите(това е характерно за герберите)ами погледнете обективно и вземете съответните мерки! Иначе и туризма загива,както впрочем и Родината!
28
1
 
14
 
! Отговори
Бай Йой преди 4 години
До ВанинаБега бе! Отивам да вида! Те такова тука нема! Тука едни *** ти сакат апри дека си погледнал през витрината и щото си питАл нек'ъв изклесяк нещу. Да им го завра у подмишниците. И отговарат като едно време зарзаватчийките на пазара Гьорги Кирков. Демек - по-прости от мене, да им го завра... Абе не е за назе тука. За ония, тъпите англичане с балконинга става. И за пияниците. И за тия, дека идат да ловат трипер...
27
2
 
22
 
! Отговори
Ванина преди 4 години
Ами на светлинни години сме от обслужването в другите държави. През май месец бях в Испания. В хотела всички от персонала - усмихнати и услужливи -дават информация за всичко, питат как се чувстваш всеки път когато си вземаш ключа на рецепцията. На обед се хранехме в ресторантче по обедно меню за 8.90 евро, включващо предястие, основно и десерт + чаша вино, тинто де берано или бира-храната вкусна, прясна и в изобилие. Оставяме 20 цента бакшиш и сервитьорът се усмихва и благодари, все едно са 10
26
1
 
17
 
! Отговори
Турист - бай Йой преди 4 години
До ТуристДа бе - тук се печели от пияни англичани, цигаромки на ниски цени, всякакви химии по заведенията... Е, как да ида на такова място?! То и не може човек да се размине с бетона и със смрада по плажовете (ако въобще има нещо, което да се нарече "плаж"!) да не говорим за кухнята, от която и улично куче ще се продриска...
25
2
 
32
 
! Отговори
Турист преди 4 години
За съжаление трудно ще достигнем другите държави. Германеца не търси хотели, а напротив - предпочита почивка на къмпинг и да е близо до природата. Германеца си има в къщи всички удобства и търси новото, различното преживяване. Ако по българското черноморие имаше къде да се къмпингува (къмпинг чист и подреден, с луксозен санитарен възел, пералня и сушилня както е в Хърватия ) и ако имаше велоалеи(Германеца обожава да обикаля с колело, даже си го взима на почивката)то щеше да има туристи в БГ.
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименИ аз така, ама ол инклузива там е маааалко по-евтин, отколкото у нас и пак не си струва. Турция е по-добре, ама там пък нек'ъф плаче в 5 сътринта и ме буди... Нема лесно!
23
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самолетите били виновни, не черноморските хотелиери, които само гледат, как да изкарват без една стотинка инвестиция. Четири години подред се мъчихме на южното черноморие, един свестен хотел не видяхме, тази година - Гърция.
22
2
 
17
 
! Отговори
ДГ и Б преди 4 години
Едни познати ми се оплакваха, че им обещали тоалетната хартия да им я дадат като си тръгват, нали имало море - да се миели там. Представяте ли си какви *** и мутрагенно изменени имат хотели... Ако не нацелиш - жална ти майка.
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАз съм се забавлявал да не им правя достатъчно сметка, ама не посмяха... Развалиха ми кефа, иначе им го бях приготвил четвъртития.
20
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На кривата ракета, космоса е виновен..
19
4
 
21
 
! Отговори
Спада на туристи преди 4 години
от германия, се дължи на намаляването/измирането на стрите германци и увеличаването на новите германци в Германистан: араби, си-***-ни, пакистанци, афганистанци, турци и подобни, които не удват у нас
18
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е само началото от падението на шайката.Жалко,че народа пак ще страда.
17
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тази година ще се насerем от кеф по нашето черноморие. До сега колко пъти дъм ходил, толкова я съм повръщал или още по-зле. Не знам как успяват нашите специалисти така да окъкат туризЪма.