Депутат от ВМРО: Парите за здравеопазване са малко

Според д-р Калин Поповски сме далеч от реалната цена на здравните пътеки
Обновена: 13 юни 2019 22:36 | 13 юни 2019 22:35, Красимир Ангелов
25

Поредицата от протести на медицинските специалисти в страната продължава. Те настояват основното им възнаграждение да се равнява на две минимални заплати, медицинските заведения да не функционират като търговски дружества и да има единни правила за специалистите по здравни грижи.

Ще се случат ли тези реформи и кога може да се очаква нов здравноосигурителен модел? По темата говори депутатът от ВМРО д-р Калин Поповски.

Още по темата
"Проблемът е разнопосочен. Въпросът е в това, че средствата, които изразходва здравеопазването, са малко, нищо че ги увеличаваме всяка година. Българската здравна каса разполага с около 650 лв за година на един човек. В сравнение - словенската каса разполага с 5 000 лв", твърди Поповски.

Медсестри протестират и в София, готови са за стачки

Той допълни, че друг проблем е, че държавата не плаща пълните 8% осигурителни вноски, а започва всяка година да вдига с по един процент, за да изравни в следващите 3-4 години тези 8% с онези 9 категории български граждани, които ги осигурява държавата - пенсионери по болест и по възраст, военнослужещи, деца и т.н.

Според него вноската за самоосигуряващите се лица трябва да бъде осигурена.

"Парите за здравеопазване са малко и неправилно разпределени. Така разпределени те не могат да финансират колективния трудов договор. Заплатите, които са посочени в него, не се спазват", посочи още депутатът в студиото на "Денят ON AIR.

По думите му ние сме далече и от истинската цена на здравните пътеки и затова държавните и общински болници трупат задължения. Гостът на Bulgaria ON AIR е на мнение, че държавата трябва да взаимства добрите практики на западноевропейските държави.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми Поповски кажи на шефа си да ги върне и готово.Той само имотите дето открадна от македонските емигранти да върне и ще покрием дупката в здравеопазването ни.А ако върне и апартаментите дето ги дава под наем на адвокатски кантори, ще оправим и пехотата.
22
0
 
0
 
! Отговори
бай х преди 4 години
трябва да се премахне монопола на държавната здравна каса и да има още 2- 3 каси за да има конкуренция , здравните вноски трябва да са пожелание и всички да си избират държавно или частно обслужване като здравните застраховки
21
0
 
0
 
! Отговори
Kiorsufra преди 4 години
Fospoda samo govoritr a edna tuhla ne ste slojili o6te na ,,Belene"...Ako lipsvat rabotnici ima edni 5000_6009hiliadi du6i,tia koito rasru6iha BG.I teri koito stoiat v parlameenta sega I vsimat saplati A ni6to ne praviat.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
No krajbite sa mnogo kakvo stava s podigravkata 200 lv pensii a bie debeleete pluskata i se podmasvate na usa i gerb samoleti na gol gas na bednotista v bg dram njamate li v nc i vobschte terasata imotite na karaka4anov i tn
19
1
 
2
 
! Отговори
факт преди 4 години
Влезеш ли в БГ болница вероятност да умреш е над 60%,лекарите просто се отървават от болните!Тези ни избиват защо си мълчите?
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще лекуват БГ народа с F16, нали за това драпаха.
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекар? С шизоиден вид?Да, наистина ще да е отвмро.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е нужно да се връщамев 1945, ето я 2020.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До AZЗа сметка на това пък 3 пъти повече от здравния бюджет на Народна Република България. Къде е било безплатно здравеопазването и къде пациенти *** по коридорите, докато чакат да ги забележи медицински персонал ?
14
0
 
11
 
! Отговори
доктор преди 4 години
Абе вие още надувайте здравния данък и ще си внасяте народ. Да, народ ще си внасяте скоро ако продължавате със простотиите си.
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
" Парите за здравеопазване са малко " - дали? Щом това го казванякой от вмро сигурно е лъжа.Техният лидер с голяма охотасе зае да прелива пари от българския в американскиябюджет -- абсолютно вредителство.
12
0
 
11
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 4 години
Малко са защото ромите не плащат нищо , а са вече повече от половината Население .На мен лично ми удържа Държавата по 345 лева месечно - Здравна Осигуровка + общо заболяване и Майчинство - това е 4 140 лева годишно - тоест = на моята заплата са се наредили 6 рома и ромчета годишно .
11
0
 
9
 
! Отговори
сашето преди 4 години
малко са щото осигоряваме охолен живот на такива като теб и партията ти вместо тиа пари да отидат за здравеопазване
10
2
 
3
 
! Отговори
Отвъждат БЪлгарите преди 4 години
Мед мафията в момнет апоказно отравя целия български народ с хлор токсични канцерогенни разтвори продавани вместо лечебна питейна вода . Колкото повече и по Хронично болни толкова повече милиарди за мед мафията годишно е девиза на престъпниците на власт.Платени престъпнички от РЗИ глобяват ВиК ако не продават ОТРОВНА ТОКСИЧНА ВОДА На населението.ВиК Мълчат КАТО. вместо да ги позаколят или отровят..Страх ги е от подкупни прокурори и съдии.
9
5
 
3
 
! Отговори
Отровиха народа преди 4 години
НЕ са маллко.Трябва да се ликвидира цялото налго престъпно министерство на тн Здравеопазване.Икономия дотука поне 2 000 000 000 живи кървави лева ограбваниежегодно тонарода.Да се растрелят виновните длъжностни лица и техните подстрекатели отравящи Българския народ с остротоксични канцерогенни разтвори продавани вместо питейна вода от чешмите.Броя на болните отровени с нарочно отровна вода намалява до незначителен.Чистата питейна вода ще лекува оцелелите след над 30 годишно тровене с хлор .
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама разбира се че парите са малко.Тези алчни гадове не се наядоха, еййй.Как не можем да се върнем в 1945та и да ги избесим всичките тези хайдуци начело с Боко и Доган.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зависи от икономиката и като няма работа няма и осигуровки. Населението се изнася в чужбина.
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може да са малко, ама и вие като крадете стават още по-малко.
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами вместо да давате милиарди за напълно безполезни самолети, ги дайте за здравеопазване
4
24
 
5
 
! Отговори
Гостенин преди 4 години
До Наблюдател 1Колко да крадат, бе ****ик?Колкото и да откраднат все е малко: Здраве винаги е било адски скъпо.Искаш със 10лв месечно да получаваш обслужване за милиардери? Кога и как това?Получаваш това, за което плащаш. Има даже и врачки. И като идете при доктора: Олеле, аман-заман. И подписвате, че даже са ви извадили бъбрека, уплашени мишки такива.За такива мишки - такива доктори!