Истината за Чернобил. Ще я разберем ли някога цялата?

В предаването "Директно" говори ядреният експерт проф. Георги Касчиев
13 юни 2019 20:51, Красимир Ангелов
76

9084 гледания   |  Още видео

Властта в България през 1986 година е имала информация какво се е случило в Чернобил ден-два след аварията. И съвсем възможно е тя да е постъпила по дипломатически път или чрез разузнавачи, каза ядреният експерт проф. Георги Касчиев по Bulgaria ON AIR.

Той си спомни в предаването "Директно", че аварията в централата го заварила в АЕЦ Козлодуй, но едва няколко дни по-късно той имал възможност да съобщи на близките си.

Проф. Касчиев обясни и как точно е станала аварията в Чернобил. Вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR.


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След бомбардировките в Югославия с обеднен уран дърветата в Западна България пожълтяха, а след Чернобил листата на дърветата в България си останаха зелени. Защо ли......
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Юли месец 1986 година бях в Беларус - там където е минал облака първоначално.Там продаваха апаратчета за измерване на радиацията, аз си купих едно и почнах да меря навсякъде в градчето в което бях. Оказа се че действително има радиация, но радиацията беше на петна-не знам защо, не съм специалист. Когато се прибрах в България започнах да меря къде ли не и което е парадоксално навън почти нямаше радиация, докато в моя апартамент беше най висока.
70
0
 
1
 
! Отговори
Холивуд и истината преди 1 месец
До Анонимен 63: "тези филми са ХУДОЖЕСТВЕНА ИЗМИСЛИЦА". Да, така е. И филма на Холувуд за Чернобил е художествена измислица, но с претенции за достоверност на някои факти. Който иска, да вярва. Ако нещо от представяното не е истина или не е цялата истина, някой носи ли отговорност за това. Колкото за подвизите на Рамбо.
69
0
 
1
 
! Отговори
Битка за космоса преди 1 месец
До Анонимен 65: Руснаците губели битката в Космоса? И как го установи това - пак от някой американски филм? И вече си се заловил да ги оплакваш. Битката никога не е спирала, американските астронавти ги доставя до международната космическа станция руска ракета. Да, фирми от САЩ също участват в надпреварата, но какво всъщност са постигнали? Мъск си изпрати колата на околоземна орбита.
А и Китай изпрати сонда до Луната. Тези, които наистина изостават са европейците.
Не че има връзка с темата.
68
0
 
3
 
! Отговори
Ваня преди 1 месец
А сега с числа и измервания!? Още от неделя, та до идването на облакът от Швеция - р.фон беше 0-23-25 милирентгенчаса! Ако някой иска в милисивърти,да го умножи по 1.3 ! В Района на София и Самоков и по-нагоре в планината Рила /с. Говедарци/, когато облакът дойде р.фон се увеличи на 0-28млч.! Което е абсолютно малко и безопасно! Давам домашно на знаещите -- какви са опасните дози, степенувано!!!???
67
0
 
2
 
! Отговори
Ваня преди 1 месец
Аварията е станала рано сутринта/1.30ч./, БиБиСи във вечерната си емисия в НЕДЕЛЯ обяви за станалото!!! КРАЙ на цитата ! И друго, изказват се всякакви...? Но никой не говори с числа: Колко е било заразяването в София, каква е опасната стойност, както и смъртоносната!!! Просто се говори като на преразказ за 6-ти клас !
66
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някои ще си останат с калашниците, а други ще се гордеят с гей парадите ,еднополовите бракове ,с наркоманията,с инцестомията.
65
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колкото разбрахте истината за ,,химическото и бактереологично ,,оръжие на Садам , за ,,атомната програма ,,на Кадафи ,толкова и ще разберете нещичко,от тази творба на демократичната пропаганда . КУП ЛЪЖИ !
64
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руснаците губят битката за космоса - сега частните компании им ядат хляба.
лека полека започват да губят и битката в енергетиката - много изостават в ядрената енергетика ,а при другите алтернативни източници хич ги няма.

За това реват на умряло всеки път като им се припомни Чернобил - защото и тоя им дял от икономиката ще загине.

Накрая ще си останат само с калашниците и газовете.
63
1
 
2
 
! Отговори
Белла преди 1 месец
То да беше само Чернобил ами урана в Сърбия и Козлодуйската централа сега и Белене, Фокушима, която продължава да изпуска радиация в океана ние българите гледахме сериал за събития, който са се случили преди тридесет и три години дето радиацията вече е в полуразпад
62
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
@Холивуд и истината
Да, за това тези филми са ХУДОЖЕСТВЕНА ИЗМИСЛИЦА, а не документални филми!
Ако някой вявра, че сцените от том и джери са реалност, аниматора ли е виновен за това?
61
3
 
3
 
! Отговори
Холивуд и истината преди 1 месец
Холивид е инструмент на американската пропаганда. Ако например човек, който не знае нещо за войната във Виетнам гледа холувудските филми на тази тема, няма начин да разбере, че американците са загубили войната. Напротив, ще запомни героя Рамбо, препасал картечна лента, как гърми виетнамците като зайци.
Та и филма за Чернобил е от същата марка. Руснаците са и'диоти. некадърници, едва ли не нарочно са гръмнали реактора и т.н.
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Богомил
в Чернобил не е имало нито една авария преди тази а във Фукушима както твърди Дойче веле е имало МНОЖЕСТВО АВАРИИ!!!!
59
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо Янев, Симеонов, Каракачанов Реформаторски блок, Сидеров, Марешки в предизборна кампания ужким ще уволняват ГЕРБ от властта а после крепят същота тази власт, истината, ще я разберем ли цялата?
Кой стои зад поредната патерица на ГЕРБ Трифонов, истината, ще я разберем ли някога цялата?
58
3
 
6
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 1 месец
ЯЛИ ЛИ СМЕ ЗАМЪРСЕНА РИБА ОТ ФУКУШИМА, ЩЕ РАЗБЕРЕМ ЛИ НЯКОГА ИСТИНАТА, ЦЯЛАТА?

Защо медиите хулят левите правителства в България и Румъния и прокуратура и съд ги дебнат и съдят, а десните си крадат на воля? Ще я разберем ли някога цялата. При безнаказаните десни правителства, почти 25 години управлявали страната левите изведоха Румъния пред нас - 63-48 стандарта покупателна способност а през 2006 България е била с 36, Румъния с 35. Защо се мълчи от медиите за това, ИСТИНАТА, ще я разберем ли ця
57
1
 
3
 
! Отговори
ДОЙЧЕ ВЕЛЕ ПИШЕ преди 1 месец
Първият реактор на АЕЦ Фукушима трябваше всъщност да бъде изключен от мрежата 40 години след пускането му в експлоатация. Компанията-оператор Тепко и японската служба за атомен надзор обаче удължиха срока с 10 години - така изглежда трагичният резултат от дългогодишната практика на шуробаджанащина и лобизъм.

Независимо от !!!!!!!!!множеството аварии!!!!!!!!!, вярата в сигурността на Фукушима-1 не е била поставяна под въпрос. Тепко проявил престъпна небрежност и лекомислие още преди години
56
0
 
2
 
! Отговори
ДОЙЧЕ ВЕЛЕ ПИШЕ преди 1 месец
Шуробаджанащина и лекомислие доведоха до Фукушима
Години наред японските политици и фирми си затварят очите пред проблемите, свързани със сигурността на АЕЦ Фукушима. Небрежност и неспособност за справяне в критични ситуации - това е трагичният резултат.

ПП ИНАЧЕ САЙТА МНОГО ЦИТИРА ДОЙЧЕ ВЕЛЕ, НО КАКТО СЕ ОКАЗВА ИЗБИРАТЕЛНО
55
0
 
1
 
! Отговори
ДОЙЧЕ ВЕЛЕ ПИШЕ преди 1 месец
Досега вълните-цунами се смятаха за причинител на топенето на горивните пръти в три реактора на японската атомна електроцентрала. Следователно официалната версия не отговаря на истината и реакторите са били засегнати още от земетресението. До тези изводи стига ново изследване на международни експерти. Изследването е ръководено от норвежки специалисти от Института за изследване на атмосферата, с участието на Австрийската централна служба по метеорология и геодинамика във Виена.
54
0
 
1
 
! Отговори
ДОЙЧЕ ВЕЛЕ ПИШЕ преди 1 месец
https://dw/bg/ ФУКУШИМА ПО-СТРАШНА ОТ ЧЕРНОБИЛ

При ядрената авария във Фукушима, станала през март тази година, в атмосферата е бил изхвърлен два пъти и половина повече радиоактивен газ ксенон-133 в сравнение с количеството при Чернобилската катастрофа. Радиоактивните газове ксенон-133 и криптон-85 могат да попаднат чрез дихателните пътища в човешкия организъм. Попадайки в кръвта, те предизвикват лъчева болест. При това радиоактивни газове са били изхвълени в атмосферата още преди вълните-цунами, последвали земетресението, да достигнат сушата.
53
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Истината как ГЕРБ печели изборите в ромските махали - ще я разберем ли някога цялата?
Защо сайтът не съобщава че водите в океана около Фукушима са били замърсени с вода, седем милиона пъти над допустимата радияция, ще я разберем ли някога цялата?
Дали някой е проверявал за тихоокеанска риба за наличие на радиация в магазините в България - ще я разберем ли някога цялата?
Кое е истината както твърди Германия, че аварията във Фукушима е колкото три Чернобила, или както родните мутросайтове твърдят,