Обиди от Скопие: Българите били татари и с македонско потекло

"Единствена Македония" с агресивно обръщение към историците в съседката ни
13 юни 2019 21:35,
148
Обиди от Скопие: Българите били татари и с македонско потекло
Снимка: Reuters

Докато работата на смесената българо-македонска комисия, която отговаря за изчистването на спорните исторически въпроси между двете страни продължава да буксува, в нашата съседка се чуват все по-агресивни гласове относно историческото ни наследство.

Малката проруска партията "Единствена Македония" отправи остри критики към македонските историци и ги обяви за плахи и с изгубено национално чувство.

Още по темата
"Единствена Македония" гледа невярващо как исканията на членовете на българо-македонската комисия за ревизия на историята от българска страна стават все по-агресивни, а от членовете на комисията от македонската страна е пълно мълчание и плахост", се казва в позиция на формацията, съобщава Агенция Фокус.

Според тях, македонската страна в Комисията подарява на България македонската история с признаването на цар Самуил за български цар и че Св. Климент и Св. Наум са изпратени от българската държава и са действали в рамките на българската църква. От "Единствена Македония" са и много изненадани от фактът, че Гоце Делчев е български революционер.

"За "Единствена Македония" е неразбираемо как марионетната власт в Скопие може да изтрие всичко, което е македонско и как македонският народ е ням наблюдател на собственото си самоунищожение и обезличаване", продължава позицията.

Националистическата партия не стига само до тук, но и отбелязва, че когато дойде на власт, ще разясни докрай историческата истина.

"Част от българското население е с македонското историческо потекло и в историята на много български правителства, както и видна държавни институции в миналото и днес се ръководят от македонци, а българският народ носи корените си от татаро-монголската етническа група", убедени са от "Единствена Македония".

В края на изявлението формацията призовава и насърчава македонските историрици да не се страхуват и "да кажат истината, която се базира на исторически източници, че българите имат татаро-монголски произход".

Това поредното нагнетяване на напрежението относно исторически спорове между двете страни. Преди няколко дни стана ясно, че македонската страна в Комисията е поискала общо честване на Гоце Делчев на 7 октомври - денят, в който комунистическата власт в София предава костите на войводата на Скопие. Военният министър Красимир Каракачанов отхвърли остро това предложение, а външният министър Екатерина Захариева беше категорична, че България никога няма да приеме тази дата за общо честване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
1
 
! Отговори
Stafor80 преди 4 години
А това, че сега македонски *** идват в България и се "оправят" за две "железни", никой български интелектуалец няма да го каже. Няма да каже, че често ходи до градове като Битоля и Струмица за секс с по-евтини ***. Защото българите са разумни хора и са над нещата, за разлика от *** от република Северна Македония. Често ходя там и гледам колко мизерна и изостанала е тази държава. Наистина, има красиви градове като Битоля и Охрид, но повечето места са мръсни, смрадливи и потънали в ***, а хората са смугли и намръщени. А дори някакъв македонски журналист беше казал, че макед
123
1
 
0
 
! Отговори
Stafor80 преди 4 години
Аз съм един не особено интелигентен българин, който обаче вижда истината по друг начин. Не искам да признавя, че народът на Северна Македония има нещо общо с българите и ще ви кажа защо.С удивление гледам как известни македонски журналисти, актьори, поети и разни други "интелектуалци" се хвалят из множество сайтове, че през осемдесетте и деветдесетте "оправяли" българки за две червени на гарата в Скопие, както и че българите са гнусни татари, кучета и т.н. Само си представете какъв елит имат.
122
0
 
1
 
! Отговори
Бай Ганю преди 4 години
наподло диво племе кое уценува се Бугарите. Народ без род без реална историа крадци на се
121
4
 
8
 
! Отговори
Milovrab4e преди 4 години
Уважаеми македонци!Каквото и да казвате за нас, както и да злобеете, на вас това с нищо не ви помага.Няма да станете нито по-умни, нито по-красиви, нито по-богати!Искахте самостоятелна държава-получихте я!Но за вас важи поговорката: дай му пръст и то ще ти отхапе ръката!Точно такива сте!Като ***, които, когато имат нужда се увъртат в краката ти, а после се зъбят и хапят.Много долно и недостойно от ваша страна, но вие не се срамувате, нали?!
120
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия македонски брадясали селянчета на снимката дали знаят, че Казан -- столицата на Татарстан в Русия е третияпо население град на Руската Федерацияслед Москва и Санкт-Петербург, университетски, туристически ивсякакъв друг център. Егати неграмотниците.На едно ниво са с българския премиер.Те не са ни проблем, докато българскиятпремиер е, и то сериозен.
119
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия не била срещу България само дето на два пъти и обявява война.
118
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия никога не е била срещуБългария. Но ако някой българине срещу Русия възниква проблем,който трябва да се реши от останалитездравомислещи българи. Гангренататрябва да се реже безжалостно.
117
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия винаги е била срещу нас, затова е създадена и македонска нация, за да се разпокъса България и парче от нея да се подари на Сърбия и Тито, преди да се скарат със Сталин !
116
8
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Българи Сърби и Македонци са един народ дошъл от Иран.
115
2
 
1
 
! Отговори
НЯМА ДЕЦА преди 4 години
БЪлгарките македонките и србкините които са родствени в момента НЕ РАЖДАТ ДЕЦА ..НАшите родове на БЪлгарите Србите македонците изчезват.. другите оцеляват засега//
114
1
 
4
 
! Отговори
РАждайте деца преди 4 години
В МАкедония окупирана от Србия 1913 година все още живеят много потомци на Куберовите прабългари..Там проблема е сексуален. ПРи малцинствата родовата охрана нарежда несъзнателно МОМИТЕ ДА СЕ ЗАДОМЯВАТ И ЗАПЛОЖДАТ НАВРЕМЕ. У НАС В СРбия и МАкедония българите губим родова патриархална охрана след 1945 година.В момента Българките НЯМАТ ПАРИ ЗА ДА СИ РОДЯТ И ОТГЛЕДАТ ДЕЦА.Другите ИМАТ.
113
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
някой знаели какви дървета има в руското посолство в С Македония ???Може да посади я Върби я Cливи се полезни дръвчета срещу москали сърбомани
112
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия са месните Бела Златка
111
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А тия дали знаят че Скопие се казваше Юскуплар само до преди 90 години
110
5
 
4
 
! Отговори
трак преди 4 години
очилатата *** дали знае дека родниот и град .е татар пазарджик:)
109
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе то и Александър един македон ...С майка Албанка (епирка) и Дядо по баща елян от Коринт ...Като капак и самия Аце Великио женен за татарката (согдриянка) Роксалона че и наследника му от нея ...ФАКТИ Въобще тия са месните бели златки от юруш вперьод
108
0
 
6
 
! Отговори
Ченгис Хан преди 4 години
В най добрия за тях случей ВЪРБА след като са цалували коня под опашката
107
4
 
15
 
! Отговори
Реалноста преди 4 години
На тяхно място шях да се моля на свети Ленин и неговия пророк Тито Българите да не са Татари ...Щото татарите прегазват военно русия за няколко месеца и рашките три века са им били роби ... Че какво остава за свинска тeния като сърбомани комунисти като тях
106
1
 
9
 
! Отговори
РККА преди 4 години
Добре че скоро официалния език в Македония ще е албански че да не се засягаме толкова....А доколкото си спомням историята татарите са извършили доста внушителни дела по мащаб съперничещи на тези на Александър Македонски.Между впрочем не си спомням дали съществува народ съгласил се доброволно да променят името му .Навярно ще се наложи в Скопие на паметника на Александър Македонски да сменят с Александър Северномакедонски...
105
1
 
5
 
! Отговори
istinata преди 4 години
nakraq cql svqt 6te razbere 4e nqma takav narod.4estit vi Tatarstan.