С торта за рожденика Борисов: Протест срещу цените на горивата

Протестиращите смятат, че бензина трябва да е 30 стотинки по-евтин
13 юни 2019 20:35,
9

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протест срещу цените на горивата се проведе в София. Участващите обвиняват държавата в бездействие и я призовават да предприеме спешни мерки против спекулата с цените и "непрекъснатото ограбване" на хората.

"От един месец цените на горивата на международните пазари падат, а в България се вдигат. Информирахме държавата в лицето на премиера, че за нас това е абсолютна спекула. Искаме държавата да си влезе в ролята и да добият цените нормален пазарен принцип. Ние плащаме нещо, което не трябва да плащаме", каза пред bTV Красимир Митов от Национален синдикат "Защита".

Още по темата
Според него цената на бензина трябва да е с 30 стотинки по-ниска. Настоящите цени изяждат ниските доходи на българина, констатира Митов.

На протеста не липсваха и оригинални идеи. Някои от хората използваха факта, че премиерът Борисов днес има рожден ден и донесоха специална торта по случая, за да се почерпят. На плакат зад тортата имаше надпис "Честит юбилей, господин Премиер! Спрете спекулата!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставка на мyтpaта!
7
1
 
9
 
! Отговори
НЕпротестиращ преди 4 години
Аз пък смятам че бензина трябва да е със 1,30 лева по-евтин.
6
9
 
1
 
! Отговори
да им го натъпчем преди 4 години
В отчаяния си опит да предизвика смутове в България, този път Путин се заиграва с горивата. Нека си спомним Февруари 2013 когато ни заиграха чрез ЧЕЗ като надписаха сметките. След това ни купиха два реактора. Тогава едно от главно действащите лица беше нека си спомним Радан Кънев.Лечението е лесно. Просто не се връзваме и почваме да зареждаме от други производители.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе незнам дали с 30 ст. трябва да са по евтини ама в Северна Македония зареждам на 1.80 лв дизел.
4
4
 
6
 
! Отговори
стъпка в страни преди 4 години
Лечението е лесно. Лукойл не е единствения доставчик.Аз лично последно заредих 2013 г от Лукойл.Вместо да протестирате гръмогласно, просто не спирайте на бензиностанция на Лукойл. Ако се съмнявате, питайте от къде идва горивото. Дори да Ви излъжат, ще бъде един два пъти и вече Лукойл не е ексклузивен доставчик.
3
3
 
20
 
! Отговори
Един от село преди 4 години
Палячовци...*** нали, Вие се сопиняте в него, като си го избирате 10 години... Са плащайте и не мрънкайте!
2
4
 
23
 
! Отговори
хаха преди 4 години
Бай диктатор го управляват от чужда държава тия пък му се радват,а уж демократите от Сдс му се пускат със широко разтворени бузки!!
1
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бедния българин не ходи по турско и гръцко всяка неделя, като ви е скъпо не карайте коли, има рейсове, трамваи, тролеи, влакове!