Какви са ползите от йогата?

В 39 града и 3 села ще отбележат Международния ден на практиката
14 юни 2019 09:50,
9

Международният ден на йогата през 2019 г. ще се празнува в 39 града и 3 села в България. В него ще се включат едни от най-добрите български и чуждестранни учители, които ще демонстрират практики при отворени врати за всички заинтересовани.

Още по темата
Събитието започва на 16 юни от 10:00 часа в Националния дворец на културата. Всички учители са сертифицирани и специално подбрани. Очаква се събитието да се посети и от посланика на Индия.

Заместник-председателят на Българската федерация по йога Анна Бакалова обясни, че идеята на събитието е повече хора да се запознаят с практиките, а тези, които вече са запознати, да се усъвършенстват.

"Йогата не е само в студиото, но е и начин на живот", заяви Анна Бакалова.

В България има два вида образование, свързано с този вид спорт. Единият се нарича следдипломна квалификация по йога и представлява 650 присъствени часа и над 1000 домашни занимания. Преподават се и предмети като анатомия, физиология и биохимия.

От 2 години в НСА има и висше образование по йога.

"Целта е НСА да ни подготви по-дълбоко за това ние да познаваме тялото, частите и психологията му, за да бъдем възможно най-полезни на нашите практиканти", сподели студентката Олга Божкова пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
елеонора преди 4 години
Аз практикувам Йога при Даниел Петров вече 20 години и съм все по-здрава, препоръчвам я!
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Практикувам йога повече от 30 години.Има полза за ставите.За тези, които мислят, още от младостта, има полза в себепознаването си.Йогата не е спорт и не е колективно занимание.Прилага се всеки ден. Това е дисциплина, дава отличен интимен живот.Йогата не е демонстрация. Заниманието е ИНДИВИДУАЛНО!Философията е проста - усъвършенстване - физически и психически, без прекаляване.Не става въпрос за религия, а практика, както в исляма да се кланят пет пъти на ден.
5
5
 
4
 
! Отговори
Рационален преди 4 години
Глуповата сектантщина; правете гимнастика, спортувайте, но стойте далеч от тази промитомозковщина!
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледаш задните части на тези пред теб хахахха
3
5
 
7
 
! Отговори
марги преди 4 години
Вижте ползите от заниманията с йога в Индия! Нали там практикуват от хилядолетия, и ефектът е потресаващ! *** като мухи по мръсните улици, плъхове и нечовешка мизерия! И най-главното, окаменялото безчувствие към умиращите от глад бебета, защото щели да се преродят.....така е който служи на демоните и бесовете!
2
6
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
За днес все още държиш приза за най-голяма глупост в интернет пространството!
1
15
 
9
 
! Отговори
Че събира луди? преди 4 години
Аз колкото хора познавам да се хванаха с йога и нещо тотално се чалнаха. Познавам и съсипани фирми от това, че собствениците в един момент решиха да се занимават като хоби с йога. В рамките на 2 години изгубиха връзка със здравия разум и така си и фалираха. В БГ все разни сектанти се занимават с йога