Опасност в солницата: БАБХ изтегли 25 тона сол

От Агенцията са изтеглили 30 тона опасни храни
14 юни 2019 20:48,
12
Опасност в солницата: БАБХ изтегли 25 тона сол
Снимка: Pixabay

Близо 30 тона опасни храни изтегли от пазара Агенцията по храните, съобщи bTV. Причината – те са или с изтекъл срок на годност, или са неправилно съхранявани.

25 тона йодирана морска сол е иззета заради ниското съдържание на калиев йодид. Сред опасните храни са и 2 тона куркума с високо съдържание на олово.

От пазара са били спрени близо тон месни продукти и над 50 кг козунак.

Глобите за търговците са между 2000 и 4000 лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
За йод преди 4 години
А най-добре е, вместо да го приемате вътрешно (и да предозирате), да намазвате отвреме-навреме ходилата си с йод. Организмът сам ще си поеме необходимите му количества. Така казват хората и има логика.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като искате йод, си капвате една капка на бучка захар или си правите сладко от зелени орехи.
10
2
 
5
 
! Отговори
потребител съм преди 4 години
БАБХ е изключително важна и полезна служба. Свикнали сме единствено да критикуваме, но не и да оценим, - каквото и да било - правилно. Страни без контрол върху храните? - ами, не знам, опасно е. Така че нека да си вършат работата и да не роптаем защо трябва да същестяуват. Що се отнася до оповестяването името на търговеца, ами такъв е законът и те трябва да го спазват, иначе са уязвими. Замислете се.
9
1
 
4
 
! Отговори
Nuclear Blast преди 4 години
Опасността не идва от солницата, но е добре да се употребява йодирана сол, докато в бг дипломацията и управлението има бавно развиващи се.
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези корумпета от БАБХ от време на време пускат такива димки за да оправдаят съществуването си, което е безполезно за населенето.Никога не съобщават кой производител или търговец е нарушител, защото са комбина с тях. Взимат си подкупите и не ги интересува нищо повече.Задръстиха пазара с палмово масло и всякакви отрови, а тези хубавци ни замазват очите със нейодирана сол и 50 кг козунак.Никога не съобщават кой ни трови, за да мож да си продължи да ин трови или пък защото лъжат, че са проверили
7
1
 
5
 
! Отговори
До 9 преди 4 години
Жена ми не трябва да приема йод и мога да ти кажа че си е приключение да намериш такава сол. Та не знам къде ги измисляш тези.
6
2
 
21
 
! Отговори
читател преди 4 години
ХА Ха ХА...Във всеки супермаркет може да намерите т.н. хималайска сол, от рудниците в Пакистан и Индия. За хигиената да не говорим, сола е изобщо без никакво йодиране, в допълнение е пълна с най-различни минерали, съединения на цяла гама елементи.Но е розова и хималайска и балъците купуват, купуват...Много отдавна съществува забрана за продажбата на нейодирана сол, но за розовата не важи, от хималаите е ....
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е само върхът на айсберга,ако някой попита ибабх,от кои търговски вериги са конфискувани храните ще мълчат като комунист на разпит.Спомням си преди няколко години,когато конфискуваха уж вафли с повишено съдържание на меланин,журналисти питаха от кои вериги са конфискувани ибабх казаха,че няма да отговорят ,защото щели да накърнят имиджа на фирмите.Ходих да пазарувам в 6 от най големите вериги в бг и питах има ли конфискувани вафли навсякъде казаха не.
4
1
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
Морската сол е много полезна но производителя и изобщо не я йодирал щото това оскъпявало процеса а той гонел печалби!!!!
3
12
 
3
 
! Отговори
Браво! преди 4 години
Изключително навременна и правилна намеса на БАБХ.Браво!
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз купувам сол Орбел - 0,89 ст.
1
1
 
22
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
50 кг козунак са си направо удар.