Партиите връщат милионите субсидии до края на 2020 г.

Депутатите съгласни, не знаели за надвзетите пари
20
Партиите връщат милионите субсидии до края на 2020 г.
Снимка: архив, БулФото

Партиите и коалициите трябва да върнат полученото в повече държавно финансиране до края на 2020 година.

Ако не спазят този срок, ще им бъдат начислявани лихви.

Още по темата
Това бе гласувано окончателно от депутатите на второ четене като промени в Закона за политическите партии.

Общата сума, която политическите сили трябва да върнат, е в размер на 14,6 милиона лева

Законовите промени бяха внесени от Министерския съвет, след като стана ясно, че на партиите са изплатени суми, надвишаващи субсидията от регламентираните 11 лева на действително получен глас.

Начислявани са малко над 13 лева, тъй като са отчетени и гласовете "не подкрепям никого".

Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова коментира пред журналисти, че това е било логично решение и очакване на цялото общество.

Според председателя на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ би трябвало да се направи проверка. "Министерството на финансите би трябвало да даде по-точен отговор какво и как се е изчислявало през годините", каза Карадайъ и допълни, че и от партията ще смятат.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов каза, че съвсем очаквано всички са гласували за връщането на надвзетите суми. Симеонов заяви, че не е знаел, че са били начислявани по-високи субсидии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Прах в очите преди 4 години
До ЧиновникКакви доказателства ти трябват бе гл*пак! Кой открадна парите от КТБ?Кой поръча оборудване за атомна централа за милиярди което ръждасва на полето сега ?Кой подписа договори за икупуване на беумна цена на електроенергия от частните електроцентрали?Да не говорим за бандитската приватизация!!!
15
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така се мачка опозиция, особенно тая дето не е била скоро на власт. Бойко обеща да отмъщава и се почна, то с разследващи журналисти, то със субсидии на партиите. Очаквайте още.
14
1
 
4
 
! Отговори
бай х преди 4 години
едно време когато Васил Левски създава революционни комитети в всяко село/град някой давал ли им е субсидии ?
13
0
 
2
 
! Отговори
Край преди 4 години
Съгласен съм с 10 - вече винаги ще наричам българските "партии" -ШАЙКИ.В партията има идеология /демек нещо идеално/ има членове които подкрепят идеологията и плащат членски внос.Тия нашите един лев не могат д съберат освен от тези дето са ги назначили на държавна служба.
12
0
 
3
 
! Отговори
Край преди 4 години
"Партия" да си в България. Ако на вас ви дадат нещо държавно погрешка - ще си го искат Веднага. Не се оставяйте да ви промиват партизани, телевизии, сайтове и социолози колко е зле без субсидии - зле е за тях тези пари тях хранят.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Светльо Витков ще ги върне. Като направи няколко концерта без пари.
10
0
 
11
 
! Отговори
Мислеща преди 4 години
Партиите / шайките/ не заслужават и 1 лев субсидия. Те и при високата субсидия /11лв./ са се слели с олигархията и и им прокарват лобистки закони. Няма да рева за партиите, че им спират парите, то няма пари и за болници, училища, пътища и т.н., но политиците не реват за това, нали! Който иска да бъде в партия да плаща членски внос! Не искам от моите пари да де дават на някакви политически хрантутници!
9
0
 
10
 
! Отговори
бай х преди 4 години
едните незнаели че получили повече париа другите не знаели че дават повече пари за вторите / държавните чиновници / които дремят и никой не им прави ревизия на сметките .... представяте ли си колко пари от бюджета са заминали по сметките на нашите хора
8
4
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
толкова ОЦАПАХА ЦЕЛИЯ живот в България гробарите,че човек просто се гнуси да ги коментира.Ето и сега:-Били "надвзети" субсидии..Добре,НО КОЙ ПОДПИСА ДОКУМЕНТИТЕ,С КОИТО СЕ ДАВАТ ТИЯ субсидии?!?!КОЙ?!?!КОЙ ГРУБО НАРУШИ ЗАКОНА с това своеволие?!..КОЙ?!..щяли да връщат пари..Хубаво,но ВИНОВНИЯ за тая изг-аца ЗАЩО ЩЕ ИЗЛЕЗНЕ "сух от водата"?!?!или пак безумното:-"ВИНА ИМА,ВИНОВНИ-НЕМА!"?!?!
7
0
 
3
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Жми градо !!! Демек нема да ги върнат !???
6
5
 
3
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
До Прах в очитеКого да арестуват? За какво? Някакви КОНКРЕТНИ доказателства имаш ли или само ръсиш опорни точки, колкото да не зАспиш.
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Цветанов ще върне ли апартаментите ?Или те вече са си негови ?
4
3
 
8
 
! Отговори
Прах в очите преди 4 години
Щели да върнат 14 милиона !!! Ааааа да поговорим и за милиардите дето изчезнаха, тях кога ще ги върнете ? Кога ще има арестуван депутат?Ааааа като се замисля то няма как , нали законите си ги пишат те за лично облагодетелстване, това е все едно корумпирани хора да се борят с корупцята!!!!Смях голям :)))))))
3
2
 
6
 
! Отговори
д-р Жустис преди 4 години
хаххахахахаегати демокрациятаНикаква държавносткръгли нули2 нули00
2
2
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Три статии за надвзетите (т.е. дадени в повече, да не помисли някой, че са надвзети тайно от държавата) субсидиите. Ще ги връщат ли? Ще връщат. А министър Горанов оставка няма да дава. И ВМРО не знаело че превеждат повече (да не помисли някой, че не са знаели само от БСП). Разбрахме. Още нещо?
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мдааа...А имаше и един Светльо Витков?