Работят ли къщите за гости с туристи? Проверяват към 300

Танева нареди да се проверят обекти, финансирани по ПРСР
17
Работят ли къщите за гости с туристи? Проверяват към 300
Десислава Танева. Снимка: архив, БулФото

Започват проверки на всички къщи за гости, финансирани по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.

Още по темата
Заповедта за това е на земеделския министър Десислава Танева. Ще се проверяват обекти, за които 5-годишният мониторингов период не е изтекъл, съобщиха от ДФ "Земеделие".

От всички платени 746 проекта, в период на наблюдение са 288 туристически обекта. Общата изплатена субсидия за тях от Европейския фонд за развитие на селските райони (ЕФРСР) е близо 82 млн. лева.

Проверките целят да се установи дали обектите, които са в период на наблюдение, работят по предназначение и развиват туристически дейности. Ще бъдат извършени ревизии на място на всички документи, доказващи реалното функциониране на съответния обект, като място за настаняване на гости.

Проверките ще бъдат извършени от експерти на ДФ „Земеделие“ и на МЗХГ. Изпълнителният директор на фонда Живко Живков е създал организация за провеждане на инспекциите, които трябва да приключат до 30 юни.

Доклад с резултатите ще бъде предаден в едноседмичен срок след приключването им на министър Десислава Танева.

Проверките в такива обекти нашумяха след скандала с вече бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев, когото разследват за построена къща, която се ползвала само от семейството му. Заради скандала с такива обекти с поста си на земеделски министър се раздели и Румен Порожанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
0
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 4 години
То и на тези дето ходят там пак държавата им плаща масрафа.Така програмата е пълна.
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грешна е политиката на държвата за тези къщи за гости. Трябваше държавата да ги построи, а после да продаде на търг. Който желае да развива бизнес, който желае да си я купи да си живее в нея.
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре,че ги предупредиха,да пуснат някой и друг турист.
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Гледна точка 5По документи Милиончева е стара мома - никога не се е омъжвала, следователно няма как да има "свекър", нито пък три къщи за гости - чиста работа, нали? Както винаги - чиста като момина сълза!
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички къщи за гости да се конфискуват и след това продадат на търг. Така в бюджета ще дойдат свежи пари, а и ще има справедливост. Обикновеният човек не може да се добере до тези проекти, а и никой не го е питал дали иска да подари на някои тарикати такива къщи. На всеки ще му е добре да му се дадат даром пари да си направи ремонт на къщата.
10
1
 
0
 
! Отговори
Dostoevski преди 4 години
ZdraveiteKade moga da podam jalba. Imam informaciq za nqkolko tarikata koito sa pridobili pari i nqma nikakvi turisti v imotite. Molq nqkli ako ima informaciq Kade moga da GI priqva da napishe kommentar.
9
1
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
кметът на котел има ли къщи за гости или ги разхвърлял на родата
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора богати и с възможности се облажиха с къщите,човешкото око е ненаситно. Нищо няма да им направят-ТОВА СА ВСЕ НАШИ ХОРА. Случайни т.е бедни-няма...
7
2
 
1
 
! Отговори
Иван Митев преди 4 години
Сега фаталният обществен проблем са възникващите щети от работата на централната банка. Заради държавната грешка колкото повече работи правителството за икономически растеж, толкова повече са възникналите щети. При създадената обстановка щетите се увеличават. Правителството е с подсигуряван провал.Фаталната държавна грешка за възникващи щети от работата на централната банка създава щети, които са много по-големи от разходите за партийни субсидии.Абсолютизирането на проблема за партийните субсидии ангажира общественото внимание със сравнително малко важна тема и подпомага за нови щети от
6
2
 
9
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Поредната пунта мара както рече Слънцето да се свети името му.
5
3
 
12
 
! Отговори
... преди 4 години
хе хе! прах в очите на хората! Докато цветан цветанов си купува апартаменти за по 50-100евро квадрата! И срещу тая цена му слагат и частен асансьор в хола! а разни земеделски министри си строят за по 5-10-15 милиона евро къщичка за гости я басейнче летище и още и още, то трети като Иванчева ги осъждат без каквито и да било доказателства! Еми когато набутате Цветан Цветанв за 20г в затвора и когато осъдите гербаджиискиа министър на земеделието на30 г затвор тогава ми говорете! Сега само ме ЛЪЖЕТЕ
4
7
 
6
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Милиончева да връща заграбеното, барабар с къщите за гости в които единствените гости са червени активисти.
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайно противна тетка.
2
3
 
19
 
! Отговори
ЛОШО преди 4 години
До сега бяха проверени 288 къщи за Гости - НЯМА НИТО ЕДНО НАРУШЕНИЕ .Проверката ще покаже че няма нарушения във Всичките Къщи .Какво толкова Завиждате - Хората са Партийци и се финансират от Властта .Станете и вие членове на някоя Партия , и ще имате Къща за 1 милион лева .
1
3
 
20
 
! Отговори
Любопитен преди 4 години
А Танева ще провери ли къщите за гости собственост на депесари?Щото много добре знаем чие протеже е.Иначе да живей дружбата ГЕРБ-ДПС.....