В Северна Македония се възражда темата за българската "фашистка окупация"!

Милен Михов от ВМРО: Не можем да се съгласим с това!
Обновена: 15 юни 2019 17:41 | 14 юни 2019 21:12,
120


"Силно провокативна" нарече предложената от Скопие дата за съвместно честване на Гоце Делчев на 7-ми октомври (б.ред. датата, на която са преместени костите на Гоце Делчев от София към Скопие) Милен Михов от ВМРО. Той уточни, че 7-ми октомври 1946г. не е и отделна дата, тя е следствие на една политика, която е наложена на България от Съветския съюз и Югославия през лятото на 1946-та година.

Действието се развива в началото на 46-та година с участието на Георги Димитров и българска партийна делегация, извикана в Москва от Сталин. На среднощно заседание Сталин диктува буквално на Георги Димитров и нашата делегация, какво трябва да се направи. Трябва да се направи следното, цитира Милен Михов: “да се даде автономия на македонците в Пиринска Македония и има три изречения на Сталин, които са много красноречиви: "Какво от това“, казва “великият диктатор“, "че няма македонско национално съзнание? И в Беларус нямаше такова, после се оказа, че има".

След тази среща Българската работническа партия комунисти приема цяла поредица от мерки, първата от които е унищожаването на ръководството на ВМРО, на Централния комитет и на стотици активисти на ВМРО.

Следва насилствената македонизация, датата 7-ми октомври за предаване на останките на Гоце Делчев е избрана изключително уместно в ситуацията във Вардарска Македония, уточнява Милен Михов.

“Тя трябва да съвпадне с провеждането на първия конгрес на Народноосвободителния фронт на Македония и датата 13-ти октомври, която и до ден днешен се чества като начало на националноосвободителната борба на македонския народ срещу българските фашистки окупатори. С такова нещо ние не можем да се съгласим“, категоричен е Милен Михов от ВМРО.

“Направих преглед на реакциите в Скопие в последните дни. Там възраждането на старите тези за българската "фашистка" окупация, за враждебността на България през Втората световна война отново се възраждат, предупреждава той.

Повече по темата гледайте в предаването "Брюксел1", събота, 17.30 часа, по Bulgaria ON AIR!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
51
 
! Отговори
Един преди 4 години
Докога ще ни занимавате с настроенията и капризите на тия въшляци?!Всеки ден *** обидени от нещо и все ние сме им виновни.Прости са като фасул, на всички омръзна от тях.Това натъртване, че са първи брат'чеди на Александър Велики са само комплекси.Искат да внушат на себе си и света, че са много значими. А Александър хабер си няма за тия "потомци".
48
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има много снимки и чернобяло видео как са посрещани българските войски - със цветя и много радост . .То има снимки и видео и как посрещаме и червената армия освободителка, че и доста нейни паметници има изтипосани из територията, обаче в Македония паметници на ослободителите няма, а само на жертвите .
47
2
 
27
 
! Отговори
бай х преди 4 години
Дядо е бил войник там и не можеше да повярва през 1992 година че това Македония е отделна държава с различен народ от нас . Много съм го разпитвал и ми е разказвал че войниците от стара България са имали роднини по селата и когато са били отпуска са ходили на гости / да ги търсят . Даже е имало случай да служат заедно първи братовчеди от Македония и България .Тия от България са били бежанци семейства след 1918 година 1 св война .
46
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как окупирани и окупатори са заедно войници с пушки в ръка ??? Долни лъжи !!!!Лъжите идват от русофилските партии.
45
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко се командва отМосква, тя р змийското гнездо и трябва да се изгори.
44
5
 
24
 
! Отговори
бай х преди 4 години
да обесня на по простите и заблудените ...Област Македония става част от Българската държава през 1941 година .Има много снимки и чернобяло видео как са посрещани българските войски - със цветя и много радост . Младежите от Македония /като български граждани/ са войници в българската армия разположена там . Това са 80% от войската . Е как окупирани и окупатори са заедно войници с пушки в ръка ??? Долни лъжи !!!!
43
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България има две група хора. Едната имат корени от македонския край, а другата половина мечтаят да имат. Как реагират хората като чуят българска фолклорна песен от македонско.
42
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
писна ми да пишете за тая измислена държава македония!
41
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От ВСВ печелят две държави Австрия и Македония във Виена има един дворец наречен Кобург, самата тая фамилия е свързана с Орлеаните съдете сами това дали е случайност? Престъпвали ли са Кобургите Търновската констикуция с тези техни еднолични решения ?
40
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сталин също както и Хитлер, Наполион, Милошевич, Садам дори и Александър Македонски са били протежета на Световния ред.
39
2
 
24
 
! Отговори
Пак слаби преди 4 години
При слаби политици и слаба външна политика, какво искате. Ако такова обвинение има към друга държава, да са ги завряли в...
38
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много северно македонци вече открито заявявят, че са българи. Българите от България ги обичат.
37
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 25 въобще не е трудно ...Даже е много лесно освен ако не е някой комунист най вероятно със сръбски корен и фен на едно джудже
36
3
 
5
 
! Отговори
Чавдар Михов преди 4 години
Борянче, последно Михаил Миков, Милен Миков или Милен Михов?
35
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо ли сега ,,обединителят на Западните Балкани ,корифеят на международната политика ,,мълчи като пукал?
34
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-дразнещо е че се присвоява само българската част от региона Македония и се представя за северномакедонска. Защо не претендират че краля на Сърбия Стефан Душан е македонец? Управлявал е от Скопие. Там е бил коронясан. Крали Марко е роден в Македония и е управлявал от Прилеп, обаче никъде не съм чел да го обявяват за техен. Също така Вълкашин и Углеша.
33
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние - окупатори на Македония?Още малко и ще заявиш, че сме действали като окупатори и на връх Шипка!Ти в бащиния си дом окупатор ли си?.За тебе се отнася първата част от второто изречение от коментарът ми който си репликирал.
32
4
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
ЧЕСТИТО БОЙКО, КАТО ПОМАГАШ НА СОЦИАЛИСТИ ТЕ ТЕ ИЗКАРВАТ ФАШИСТ.
31
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурно е имало такива, които са се считали за българи, но е имало такива, които се считали за македонци! Факт е, че Заю и презедента им като се обръщат към народите на Македония назовават всички, само не и българите!
30
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 24Царя и свитата му като бяха самостоятелни какво свършиха, загубихме не само Македония, но и Югославия туй всичко щеше да е наше. А хубаво е да си самостоятелен ама не си ври носа в политиката особено ако си някой с македонска фамилия като Саксобургот-ски, че звучи почти, като Македон-ски, ще вземем да помислим, че гетите и готите се мислят за потомци на Ал. Македонски.