Започва първият по рода си "Месец на родителите" у нас

Акцентът пада върху родителите на деца с увреждания
14 юни 2019 12:30,
6

Още по темата

У нас се провежда първият по рода си "Месец на родителите", организиран от УНИЦЕФ.

"1 юни е международният ден на родителите, провъзгласен от ООН. Стартирахме месеца с различни истории на родители. Акцентът тази година е върху родителите на деца с увреждания", обясни директорът на "Програми за ранно детско развитие" - УНИЦЕФ България Вера Рангелова.

Едно от лицата на кампанията "Месец на родителите" на УНИЦЕФ е актрисата и майка Елена Петрова. Тя подчерта, че добрите родители са щастливите родители.

"Ранните мигове, когато си с децата си, са от огромно значение. Родителите имат нужда от подкрепа, не могат винаги да бъдат 100% сигурни, че постъпват по правилния начин. Никой не ти дава инструкции как да си отглеждаш детето", сподели тя пред Bulgaria ON AIR.

Петрова е категорична, че семейството трябва да оцелее и да не губи от своята пълноценност, за да може да обгрижва децата.

Политики, към които трябва да обърнем внимание, са подкрепата на обществото и гъвкавото работно време, което работодателите трябва да се опитат да реализират, защото родителите нямат време за децата си, а ги е страх да напуснат или да си позволят отпуски, обясни тя.

Родители на протест: Долу ръцете от нашите деца!

Родители на протест: Долу ръцете от нашите деца!

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2019/06/02/roditeli-na-protest-dolu-rycete-ot-nashite-deca.412217
 

Може да се помисли и за увеличаване на бащинството, за да може цялото семейство да е заедно, каза още Рангелова. Според нея и детските градини трябва да станат по-гъвкави, за да отговарят на различните потребности на родителите. Особено на случаи при деца с увреждания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оф страшни глупости!!!
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добрите кокошки са щастливите.
2
0
 
11
 
! Отговори
помни като слон преди 4 години
"Едно от лицата на кампанията "Месец на родителите" на УНИЦЕФ е актрисата и майка Елена Петрова. Тя подчерта, че добрите родители са щастливите родители." Елена Петрова?!?! Това не е ли една госпожа, която преди няколко години бяха хванали да шофира след употреба на алкохол. В колата бяха и децата й или едното от тях?!?Внимателно подбирайте "лицата", защото понякога ни показват други части на човешкото тяло.
1
0
 
10
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
Е добре де - какъв "месец на родители" и давате тази.......жена?Дето се беше оженила за некакъв гръцки бизнесмен,роди му близнаци и после,според упорити слухове,му изневерила,многократно!Натирена от него,овърше половин "випове" в България и до там!Родителят ТРЯБВА ДА Е ЗА ПРИМЕР на децата си,с действия да ги насочва и учи на морални ценности - тази дали е?По тази логика можехте всяка трета ромка с 3 деца,да я поканите!Те да не са по-малко майки?Отдавна отумяла актриса..Питам,*** не щем отговор!