Македонски актьор: Живков ви хранеше 45 години с хляб и сол

Бяхме Катар за всички вас, които седяхте в скута на СССР
Обновена: 16 юни 2019 20:10 | 16 юни 2019 18:53, Нели Христова
698
Македонски актьор: Живков ви хранеше 45 години с хляб и сол

Дебатите около това, дали Гоце Делчев е бълтарин или македонец не стихват. Външният ни министър Екатерина Захариева поиска македонската делегация да признае, че Делчев е българин и че българската окупационна армия по време на Втората световна война всъщност е освободителна. Това накара актьорът Сашо Тасевски да напише гневен пост във Facebook, съобщават от агенция "Фокус".

Още по темата

"Министър Захариева е загрижена, че в продължение на 75 години лъжем децата си за Гоце, Яне и компания. Тито и Сталин откраднаха Македония от България, за да не съществува Велика България на Балканите.
Та Югославия е била два пъти по-голяма от България по население. Виждате Тито и Сталин през нощта като призраци в Кюстендил си шептят: "Е, другарю, да откраднем Македония от българите".

А бе, Захариева, когато говорим за лъжите, Тодор Живков ви държеше 45 години на хляб и вода, не знаехте какво е дъвка, събличахте ни дънките и ни ги откупувахте, а понякога ви ги давахме без пари. За вашата икономическа фаза, наречена "за две червени", да не говорим. Не ви се присмивам, с бедността човек не се подиграва. Но кой от нас, тогавашните Титолюбни македонци, искаше да бъде българин. Никой.

Бяхме Катар за всички вас, които седяхте в скута на СССР. Можехме да ви купим барабар с четката за зъби. Не сме и предполагали, че най-отчаяните от нас ще се пишат българи. По времето на Тито да кажеш на някой българин, щеше да се обиди. Дори сега, ако ме наричаш така, скъпа Захариева, ще те обидя. *** вашата сила!
Никой не ни е лъгал за Гоце и Яне, особено Тито. За други неща ни лъжеха, най-много след като Тито умря. Започнаха да ни лъжат, откакто на Тито му заболя крака . Но най-много ни лъжеха, откакто останахме сами като Република Македония.

Aуу, вие също започнахте да ни лъжете, дори министър-председателят ни поставихте през 1998 г. чрез тайните ви служби. Той трябваше някак си да ни отмъсти за всички тези десетилетия, когато бяхме на кон, сити, облечени, а вие в калта.

Като говорим за конете ... От този министър-председател, който като троянски кон ни го поставихте, започна вашата по-дълбока намеса в македонските дела. Вашето признание за новата Р. МК. (Република Македония) като първи в света, не беше толкова от огромна любов към нас, колкото беше тактически ход от по-голяма стратегия, която днес е в ход: Да се асимилира и българизира колкото е възможно по-голям дял от от Македония. Вие не сте наши приятели, само актьори, но хайде .... Докато има овце, ще има вълна. Чистa вълна. И мляко за доене бога ми! ”- пише Тасевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


698
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
482
4
 
29
 
! Отговори
КОМИЧАР преди 4 години
ПО ДЕФИНИЦИЯ Е ЛИЧНОСТ КОЯТО ЗАБАВЛЯВА ПУБЛИКАТА РАЗСМИВА Я СПРАВКА : В НЕТА САШО ТАСЕВСКИ - КОМИЧАР :-)
481
3
 
19
 
! Отговори
СЕВЕРНА преди 4 години
СЕВЕРНОмАКЕДОНСКО. ДЕВОЙЧЕ :-) ........ алб НЯМА ДА СЕ ПЛАШИШ ПАШАТА ОБИЧА СМЕЛИТЕ АМА АРТИСТИТЕ МНОГО ТОЗИ Е ЗА ОСКАР И ДА МУ ДАДАТ ОЩЕ СРЪБСКИ ДИНАРИ ИЛИ ТАМ КАКТО ИМ СЕ КАЗВАТ СТОТИНКИТЕ АМА МНОГО ЕВТИН ТОЗИ :-)
480
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато човек уж на изкуството, който би трябвало да се отличава с приоритет на духовното пред материалното, заявява, че дънките, дъвките и катарските чаршафи са по ценни от родовата памет - не го бройте изобщо за човек и не му позволявайте да се назовава - българин! Този, като му гледам муцуната е егюпец! Затова му се нрави Катар! Към неговите го тегли, естествено!
479
2
 
20
 
! Отговори
САШО ТАСЕВСКИ преди 4 години
САШО ТАСЕВСКИ: СПЕЧЕЛИХ ОСКАР ДАЙТЕ ОЩЕ ДВЕ ЧЕРВЕНИ МОГА ОЩЕ :-)
478
6
 
12
 
! Отговори
до 536 преди 4 години
Сега разбрах, защо такива като Каракачана е Думбазки са склонни да бъдат българи! Добре се препитават на ваш гръб! А вие - само на сол, че и леб няма като хората!
477
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми, прав е чоекот! Ни тоалетна книга, ни банани, ни дънки! Всички евроатлантици всеки ден с тази Истина вече 30 години са на власт! Тасев - тоже евроатлантик, нашите герберюги - тоже Тасев! Юди!
476
2
 
28
 
! Отговори
САШО МАКЕТО преди 4 години
АКО В БЪЛГАРИЯ МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА БЕШЕ 1000 ЕВРО ОТ ВАС ПО ГОЛЕМИ ВОЙВОДИ БЪЛГАРИ НЯМАШЕ ДА ИМА :-)
475
2
 
34
 
! Отговори
Е за наденицата те у преди 4 години
Днеска Северна Македония, утре Албанска Територия. Айде нема нужда да ни плашите, комитите?
474
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че живота е дошъл от Марс в Македония, това бях чувал, ама че е била Катар го чувам за първи път. Чух още, че малките змийорки като се излюпят около Куба после си намирали пътя до Охридското езеро.(няма майтап, това твърдеше екскурзовода)
473
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То пък Катар много привлекателно! Бьх му и ценностите на тоз Тасо! За арапи е зажаднел, видно!
472
2
 
30
 
! Отговори
ЧЕСТИТО преди 4 години
МИЛИ МОИ АНТИЧКИ КАКТО ЗНАЕТЕ КОГА ВИ Е НАПИСАНА АЗБУКАТА СЕГА ЗНАЕТЕ И КАК ВИ СЕ КАЗВА НАЦИЯТА СЕВЕРНА мАКЕДОНСКА ЧЕСТИТО :-)
471
2
 
13
 
! Отговори
Гоце Делчев преди 4 години
Точките в първия коментар са п.с.е.т.а. Аман от ц.е.н.з.у.р.а! Тия хора се страхуват и от сянката си!А макетата, ке станат пак българи, когато се поогледат и разберат, че на Балканите, Сърбия чрез Русия не е фактор и няма кой да им пълни гушите, заради майцепродавството им. Все някога ще стане!Амин!
470
2
 
10
 
! Отговори
султан преди 4 години
То не е нужно много време за да си смениш етничкото самосъзнание! Зорлем гюзелик олмаз! И обратното - Когато желаеш и когато те привлича материално и духовно, като стандарт на живот и ценности, не 500, не 100, не 70 години са ти нужни, а веднага си готов да станеш евроатлантик, гей, змей! Както се случва! А Тито казваше ва по ранни години - Яжте, пийте и се веселете, иначе ще ви накарам да копате като българите! Кой му се копа! Антички цар не копа! Он - цар!
469
2
 
23
 
! Отговори
КАТАР преди 4 години
И КАК ТАКА СТЕ БИЛИ КАТАР КАТО Е ДОКАЗАНО ЧЕ СТЕ НАЙ БЕДНАТА ЮГО РЕПУБЛИКА :-)
468
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаха, най-смешното от всичко е, че някви хора в македония наистина вярват, че "български тайни служби" са поставили техния министър председател и че има някъв таен план. А през това време ние си знаем нашите какви тикви са и че не могат една открадната кола да намерят или някъв ***, дето се крие 3 седмици в гората...Къв таен план, братче :))), Накрая всички ще ви таковат шиптърите, а на тях хич не им пука Александър дали е грък и Гоце дали е българин.
467
3
 
42
 
! Отговори
ХЛЯБ И СОЛ преди 4 години
ХЛЯБ И СОЛ СИ БЕШЕ АМА НИТО ЕДИН БЪЛГАРИН НЕ СЕ ПИСА МАКЕДОНЕЦ ЗА ЮГО ОБЛАГИТЕ АМА СЕГА СЕ РЕДИТЕ ЗА БЪЛГАРСКИ ПАСОШИ :-)
466
2
 
20
 
! Отговори
Гоце Делчев преди 4 години
500 години под турско тия хора са били българи, а само за 70 под сръбско станаха македонци. Колко години ще трябва, за да станат отново българи? Много лай ще има от платените ***, отрекли се от народността си за личен интерес. За съжаление, цялата им "интелигенция" е ползвала привилегии от това, а много ползват още. А сред простия народец, със сигурност има много телета, които съвсем искрено вярват, че са македонци, както пропагандата им набива в главите толкова години.
465
1
 
20
 
! Отговори
вардар преди 4 години
Не му обръщайте внимание на заблудения актьор. На македонците и най-неутралните исторически източници да им дадат, та да научат, че са българи, пак ще си повтарят, че не е така. Моят прадядо е от Битоля, това знам със сигурност. Един народ сме, какво да правиш, това сме. Само че на тия са им измили мозъците с белина и се обръщат срещу брата си. И ако актьорчето висне за български паспорт, ще трябва да докаже български произход /какъвто несъмнено има/, да му покажат какво е писал... лелеее СМЯХ
464
1
 
13
 
! Отговори
ДВЕ ЧЕРВЕНИ преди 4 години
ЕЛА СЕГА В СОФИЯ ДА ВИДИШ КАК СИ ЖИВЕЯТ СЕВЕРНОмАКЕДОНСКИТЕ СТУДЕНТКИ АМА СЕ БЪРКАШ АКО МИСЛИШ НИЕ ОТ ТОВА ДА НАПРАВИМ НОВИНА :-)
463
2
 
23
 
! Отговори
жалко преди 4 години
Ако помните Миленко с кирката, дето разби паметника на български войници в Македония, а сега и този актьор... Какво невежество, промити мозъци, отричат се от собствения си народ, защото са били и са под сръбско робство. Потърсете независими източници и научете кои сте, бе хора. Жертва сте на пропаганда, на жестоки политически игри, както и на собственото си нежелание да научите най-после истината. Ослепели сте от ярост, насаждана от сърбите години наред, ярост срещу собствения народ и Родина.