Симеон: Дано имотите ми да не последват съдбата на "Царските конюшни"

Вижда се, че има систематично преследване, заяви той
16 юни 2019 21:45, Нели Христова
126
Симеон: Дано имотите ми да не последват съдбата на "Царските конюшни"
Снимка: Булфото

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски изрази своето притеснение, че имотите му могат да последват съдбата на "Царските конюшни".

"Вижда се, че има систематично преследване. - каза той пред bTV. - Да се върнем назад – 1946 г. правителството на Кимон Георгиев признава и ни дава списък на частни и лични имоти. 1998 г., демократична България, Конституционният съд се произнася, че е така. Според мен, каквото следва няма логично обяснение. Този мораториум не е законосъобразен, това е тормоз, начинът, по който се действа – загубихме двете дела за хижите "Ситняково” и "Саръгьол”. Опразнихме ги, защото съм коректен човек, но с голяма болка в сърцето. Виждам чиста злоба – да се отнеме, без някакъв план за действие. Предполагам, че ще стане като с т.н. "Царски конюшни”.

Сакскобургготски заяви, че се надява и вярва в правосъдието и в съда в Страсбург – като гражданин на една европейска страна, където частната собственост е гарантирана. Попитан дали ще назове имената на хората, които стоят зад тези по думите му политически-продиктувани посегателства той отговори, че няма смисъл да се назовава един, друг или трети, тъй като това не допринася с нищо на обществото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоя кърлеж няма ли кой да го напръска брегърците си изгониха кърлежа и не му дават да припари в гърциясъщото е и с румънцитетия пияни руснаци що си нямаха работа да освобождават такъв народ да му правят държава и армиятой неможе да свърши нищо сам- все някой требе да го управлява
64
3
 
15
 
! Отговори
Команиз преди 4 години
Тоя да каже колко вагона злато завлече извън България, дарени му от Георги Димитров през 40-те години като обезщетение за имотите. Сега пак ламти. Е колко пъти искаш да ла.паш бе? В Ада няма да си ги отнесеш, а той идва не ти остава много защото си дърт.
63
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Величеството" беше решило да си оправи цялата рода,нагло протягайки ръка към държавните имоти/на интендантството/които са им били дадени за ползване.Какво можа,докопа.Изсерче горите в Рила и стана милионер.Но и това не му стигна.Решил е да заграби всичко,което дядо му и баща му са ползвали.Дано съда в Страсбург пресече мераците му.
62
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иска се поне малко интелигентост за да разбереш смисъла на символът цар на държава.Това не е като "тази година кой ще е председател на ТКЗС-то, от нашта род или от другите", кой ще ла'па пачката. Това е символ.Познавам холандци, англичани.Не мога да си представя да плюят срещу кралете си.Все едно да плюят срещу държавата си.Да плюят срещу себе си.
61
1
 
24
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Борис 3-ти си беше фашага ,но не и тотален безумец,хитро въртеше швабите до последно и не изпрати българи на източният фронт за което поклон и не допусна България да стане бойно поле ,поне това трябва да му се признае!А този както се вика крушата се е изтъркалила толкова далече ,че чак у дирето е отишла!
60
3
 
14
 
! Отговори
До 65 преди 4 години
Ти си царски лакей.Гнус ме е да ти чета простотиите.
59
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България по времето на Фердинанд и Борис унищожи Руската империя и обедини всички българи в една държава. Дойдоха на власт руските лакеи и разпродадоха територии и население и пратиха Българската армия да даде 30 хил жертви за победата на Московската сатрапия. Жив русофил да не остане!
58
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дедо, постига нови висини по наглост. Да му дадем Царевец не искали?
57
3
 
14
 
! Отговори
До 59 преди 4 години
Личи си кой е израснал на село(в което иначе няма нищо лошо,ако не си безкрайно ограничен).Всички били имали царе?!Алоууууу,в кой век живееш?Имали са и сега имат крале стари монархии,но ние нямаме нищо общо с тях.Ние сме си назначили един чужденец за цар,щото в древността сме имали такива и да си продължим традицията,но защо чужденец и то от улицата?Който ни донесе толкова бели.И тогава и сега е имало и има д.у.п.е.д.а.в.ц.и без капчица достойнство.
56
9
 
1
 
! Отговори
Чичо Пей преди 4 години
До Анонимен Че не сме читав народ е исторически доказано.Но причината за това е че болшинството от народа се състои от загубенаци като тебе.Прав е царя,че имаме проблеми чипа явно доказателство за това е загубенака.
55
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора, израсли на село, къпани един път на седем дена в леген, дошли да се развиват в панелката в Люлин, трудно е да разберат.Как да им обясниш че такава е историята на света.Всички държави са имали царе.Някои още имат, защото уважават себе си и истирията си.България също е имала до идването на руските агенти 1944(те също са имали цар преди).Добър или лош, царя не се подменя, той е единствен символ на държавата.Иска се поне малко интелигентност да го разбереш. Извинявайте, селяци!
54
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя ни обиди публично като нация,като каза,че имаме сбъркан чип в мозъка.За такова изказване трябваше да бъде изгонен незабавно,а не да му се подаряват имоти.И с цялото си нахалство сега ни съди в Страсбург.Ако имахме читава правосъдна система,не би му дала нищо.Ако бяхме читав народ не бихме простили такава обида.
53
2
 
28
 
! Отговори
(^-^) преди 4 години
Тоя трябва да се радва, че в България не стана както някога във Франция или Русия.. Нали сме малак, но за сметка на това изключително *** народец - позволихме на кърлеж като този да смуче, а и ненаситна гaд!
52
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наглец!
51
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Махай се *** бабо
50
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя никога няма да бъде цар,но внимавайте с подкрепата си,да не ви стане цар внука му Хасан,че тогава съвсем ще го закършите.
49
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да и аз се надявам да има истински съд в Страсбург и да ти вземат всичко което открадна....
48
2
 
15
 
! Отговори
До 47 преди 4 години
Когато са си търсили цар,тогавашните селяци едва ли са знаели думите на Левски,че на нас не ни трябва цар,а чиста и свята република.Къде в Европа има цар?Смешен си.
47
3
 
11
 
! Отговори
АНТИ до фалшив цар преди 4 години
Ти не си истински цар.Цар беше твоя баща.Комунистите на пожар,те изгониха като мигрант.Стана червен ти агент,на другари сега господа,да те върнат в указан момент,да направиш голяма беля.
46
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти, който не уважаш царя на България, макар и бивш, какво уважаваш? Пържолите от прасето на баща ти? ***!