Симеон: Дано имотите ми да не последват съдбата на "Царските конюшни"

Вижда се, че има систематично преследване, заяви той
16 юни 2019 21:45, Нели Христова
126
Симеон: Дано имотите ми да не последват съдбата на "Царските конюшни"
Снимка: Булфото

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски изрази своето притеснение, че имотите му могат да последват съдбата на "Царските конюшни".

"Вижда се, че има систематично преследване. - каза той пред bTV. - Да се върнем назад – 1946 г. правителството на Кимон Георгиев признава и ни дава списък на частни и лични имоти. 1998 г., демократична България, Конституционният съд се произнася, че е така. Според мен, каквото следва няма логично обяснение. Този мораториум не е законосъобразен, това е тормоз, начинът, по който се действа – загубихме двете дела за хижите "Ситняково” и "Саръгьол”. Опразнихме ги, защото съм коректен човек, но с голяма болка в сърцето. Виждам чиста злоба – да се отнеме, без някакъв план за действие. Предполагам, че ще стане като с т.н. "Царски конюшни”.

Сакскобургготски заяви, че се надява и вярва в правосъдието и в съда в Страсбург – като гражданин на една европейска страна, където частната собственост е гарантирана. Попитан дали ще назове имената на хората, които стоят зад тези по думите му политически-продиктувани посегателства той отговори, че няма смисъл да се назовава един, друг или трети, тъй като това не допринася с нищо на обществото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
18
 
! Отговори
До 45 преди 4 години
Ако си много кадърен,на запад за 40 години можеш да станеш милионер,а не да дойдеш гол като църковна мишка.
44
4
 
16
 
! Отговори
дедко преди 4 години
До ха хаМ.... ако попрочетете малко, не са го изгонили, всичко е било на интендантството (което е държавата), казано по модерно му - държавна собственост. Пък и... по произход те не са българи, а обедняли немски принцове :) , не знам това старче за какво спори!
43
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изживяващия се като цар бивш м-р председател съди страната,която го направи богат.Такова безочие трябва да се накаже като му се отнемат всички имоти,които му бяха подарени от някакви сантиментални чувства,нищо,че баща му ни доведе до трета национална катастрофа,от която загубихме територии и се озовахме пак на грешната страна.Да освободи двореца,в който се шири незаконно и да си заминава за Мадрид.
42
11
 
4
 
! Отговори
ха ха преди 4 години
До АнонименАко те изгонят от дома ти в Банки при смяна на режима и избегаш в Барцелона,след 40 г и ти ще дойдеш гол кат църковна мишка.
41
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, пича се оправи за 800 дни. С него се оправиха и всички царедворци. Е за мен не е цар. Бългрия е Република.
40
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нахален,безскрупулен,алчен.Човек,чиято единствена цел е да заграби колкото може повече имоти,които не са негови.Неговият дядо е намерен по кръчмите в Австрия/да се чуди човек с кой акъл тогавашните политици са постъпили така/,самият Симеон дойде гол като канцеларска мишка,а сега е милионер и драпа за още.
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПОСЛЕДНИТЕ 10г ГЕРБЕРОКРАЦИЯ НАПРАВО НИ СЪСИПАХА.То последните 30 пак може да минат в главата комункзъм. Боци и той има партийна книжка, не е случаен.
38
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Долно жалко комарджийче!
37
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Из Уикипедия: "В официалната му биография на сайта на Министерския съвет, докато го оглавява, липсва информация с какво се е занимавал от 1962 г., когато се жени, до 1996 г., когато идва за пръв път в България след 1946 г." И този като Станишев, първата му професия - министър председател.
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато Симеончо е тичал със сестра си в градинката във Врана,бай е бил още в утробата на деда си от Хераково.Комунистите гонят майката с двете и деца веднага щом идват на власт.След идването на демонокрацията-същата работа..
35
5
 
13
 
! Отговори
продължение преди 4 години
До АнонименА ПОСЛЕДНИТЕ 10г ГЕРБЕРОКРАЦИЯ НАПРАВО НИ СЪСИПАХА.
34
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
500 години турско робство и 45 години комунизъм са се отразили пагубно на нас като нация. Най-лошото е, че не виждам никакви проблясъци.
33
4
 
21
 
! Отговори
Дельо Хайдутин преди 4 години
,,Цар,, Симо Мадридски, кога е бил официално цар! Та сервилното журналистче му вика ваше величество!??
32
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Това е последният български цар..." Ти приятелю си жалък! Последният български цар е Иван Шишман. След освобождението ни донасят една немска ***, намерена в бардак, но с дълго име и от "знатен" род. Ние нали сме си били *** народ (за съжаление и продължаваме да сме, визирам точно теб) и сме започнали да му целуваме краката. И внукът на тази немска *** сега иска още да взима.
31
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Симеон беше премиер при главния секретар Бойко Борисов. И магаре да беше сложил, и то щеше да стане премиер и цар.
30
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крадлив мЪдридски дедо.
29
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Остави имотите, ами кажи кой ще е следващият български цар? Ще се скарат останалите четирима князе за престола.
28
5
 
26
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Какви имоти ,бе Монка ?!!! Дядо ти Ферди е пристигнал в България гол като пушка-с една пътна чанта и един изтъркан на *** брич..
27
6
 
24
 
! Отговори
Дарт Сидиус преди 4 години
Тоя ако е цар, аз съм Император
26
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помня когато той беше Премиер имаше голяма свобода по медиите. Нямаше цензура и милиционерщина. За казуса с имотите не знам. Може и да е прав но има едно предаване с Кеворкян където казва, че не желае нищо. Явно е послъгал.