Симеон: Дано имотите ми да не последват съдбата на "Царските конюшни"

Вижда се, че има систематично преследване, заяви той
16 юни 2019 21:45, Нели Христова
126
Симеон: Дано имотите ми да не последват съдбата на "Царските конюшни"
Снимка: Булфото

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски изрази своето притеснение, че имотите му могат да последват съдбата на "Царските конюшни".

"Вижда се, че има систематично преследване. - каза той пред bTV. - Да се върнем назад – 1946 г. правителството на Кимон Георгиев признава и ни дава списък на частни и лични имоти. 1998 г., демократична България, Конституционният съд се произнася, че е така. Според мен, каквото следва няма логично обяснение. Този мораториум не е законосъобразен, това е тормоз, начинът, по който се действа – загубихме двете дела за хижите "Ситняково” и "Саръгьол”. Опразнихме ги, защото съм коректен човек, но с голяма болка в сърцето. Виждам чиста злоба – да се отнеме, без някакъв план за действие. Предполагам, че ще стане като с т.н. "Царски конюшни”.

Сакскобургготски заяви, че се надява и вярва в правосъдието и в съда в Страсбург – като гражданин на една европейска страна, където частната собственост е гарантирана. Попитан дали ще назове имената на хората, които стоят зад тези по думите му политически-продиктувани посегателства той отговори, че няма смисъл да се назовава един, друг или трети, тъй като това не допринася с нищо на обществото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
7
 
19
 
! Отговори
Гостенин преди 4 години
Абе я си *********.Същия ба.лук като дядо си!
4
34
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дайте му имотите на човека.Няма да обеднеете,***.Човекът е предпочел да остане в България и малко уважение.Все пак е син на последния цар.
3
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тоя мирише на пръст, той за имоти бръщолеви. Всека неделя ходил на църква, па тоя водещия му се подмазва, сигурно, щото нема грехове, затва толко често ходи.
2
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти имоти нямаш, няма и да имаш. Подлагаха те комунистите, дойде партии да правиш, излъга народа, и пак остана с празни ръце. Като изключим дето изсече Рила, но това го пропиля по казина. Почивай в мир.
1
7
 
34
 
! Отговори
некой преди 4 години
"саксгобургготски" - не ми звучи много българско - за какви имоти в България претендира?