Няма съмнение: Гоце Делчев е бил българин, историята не се променя!

Ангел Джамбазки: Преди 1944 г. няма македонска нация!
Обновена: 17 юни 2019 13:25 | 17 юни 2019 13:25,
138
Няма съмнение: Гоце Делчев е бил българин, историята не се променя!
Снимка: Wikipedia

Няма съмнение какъв е бил по произход и съзнание Георги Николов Делчев. Не може да се променя историята, отсече евродепутатът Ангел Джамбазки.

Той коментира думите на македонския историк проф. Драги Георгиев. Ръководителят на македонския екип в съвместната комисия, създаден по силата на Договора за добросъседство настоя: "Ако българската страна настоява да се напише, че Гоце Делчев е български революционер, тогава няма да бъде постигнат резултат по този въпрос .

По думите на Ангел Джамбазки какъв е един човек най-добре описва самият той за себе си.

Още по темата

"Гоце Делчев пише писма на ръка, в които се нарича българин. След като е бил български офицер, български кадет, български учител, братята му са били в български чети и са загинали в български битки – кой тогава е проф. Драги Георгиев, за да променя историята", настоя Джамбазки пред bTV.

Джамбазки бе категоричен, че няма македонска нация преди 1944 г. Гоце Делчев загива 40 г. по-рано, когато по думите му не съществува понятието македонска нация.

"Историческата гледна точка е следната – до 44 г. произходът, характерът и самосъзнанието на населението във Вардарска Македония е българско. След това започва формирането на политическата македонска нация под давлението на Коминтерна и с предателството на част от функционерите в София", обясни евродепутатът.

"Към настоящия момент има хора, които се самоопределят като македонци и това не е проблем. Но към настоящия момент в Северна Македония живее огромна общност от българи по самосъзнание и техните права и интереси ще бъдат защитени от нас, докато има ВМРО и докато участваме в политическия живот", допълни Ангел Джамбазки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По добре да е мaкедонец тoя!
60
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще отидеш в Софийския и Пловдивския исторически музей и ще поискаш да ти покажат документите, печатите и лични вещи на български знатци от този период, които не са на изложение! И след това попитай управителите на музеите защо тези вещи не са на публично изложение!!!Нещо конкретно имаш ли да кажеш или ще си играем на коонспиративни теории?
59
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЩе отидеш в Софийския и Пловдивския исторически музей и ще поискаш да ти покажат документите, печатите и лични вещи на български знатци от този период, които не са на изложение! И след това попитай управителите на музеите защо тези вещи не са на публично изложение!!!
58
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почти до края на 8 век в българската бюрокрация все още се говори на турски диалект, който много бързо се измества от източно-македонския език,--------------------------Източници? :)
57
32
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почти до края на 8 век в българската бюрокрация все още се говори на турски диалект, който много бързо се измества от източно-македонския език, защото турскоезичните буллгарски аристократи са полигами и жените им са доминирани от местни македонки. В резултат турският език, който в случая е бащин език много бързо се измества от майчиния език, който е македонският.
56
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те албанците ще ви оправят вас :) ще ни търсите после.
55
5
 
10
 
! Отговори
ДЖАНБАЗ, преди 4 години
ТИ ГИ МАНИ ТИЯ ПОПУЛИЗМИ, КАЖИ КОГА ПРАВИТЕ МИН. ПЕНСИЯ 300 ЛВ И МИН ЗАПЛАТА 1500 ЛВ, ЧЕ ВИ МИНА МАНДАТА ВЕЕ, А НИЩО ОТ ОБЕЩАНОТО НЕ ИЗПЪЛНИХТЕ! И КАРГО ФИРМИТЕ НЕ ЗАЩИТИХТЕ, ДЕТО САМО МНОГО ЛАЕХТЕ ЗА ТЯХ!
54
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първоначално ми заприлича на Владо Карамазов.
53
5
 
26
 
! Отговори
Joko преди 4 години
С нискостеблените македонци веднъж завинги трябва да се спре се разговаря и обяснява кой, от къде и защо ! Затваря им яко се вратата и да го духат ! За съжаление от 1944 г. до днен днешен нашите 'политици" и "дипломати" са раснали по лозята и нивите . .. .
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А спрямо Сан Стефанския договор от 1878 год. и Търновската конституция веднага след туй те са в Българската държава определена с границите й след което следват геодезическите работи по въвеждането им в изпълнение и установяването им как след договор от споразумения в резултат на завършване на война и изисквания капитулационен договор на проигравшата страна пред победителя/ите как изискване в международното право,от което следва кои и какви са тия където ще променят правилата и границите ни.
51
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и сега няма македонска нация има македонска държава населена с българи Джамбазки да си гледа гей-парадите.
50
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки е такъв за какъвто се възприема, след като се възприемат за македонци никой нищо не може и не трябва да прави !----------------------------------------------Е именно де. Като се е самоопределил човека като българин какво има да спорим?
49
0
 
38
 
! Отговори
-- преди 4 години
В османските данъчни регистри и административни документи ясно се говори за гърци, българи, сърби и албанци. Никакви македонци няма и е лесно да се провери... Да не говорим за авторитетните имена на западната преса от времето на Гоце. Глупаво е да продължават така още повече, че това признание за Гоце Делчев пак не им пречи да го ползват за митологията им щото често се случва човек от една националност да е герой на друга държава.
48
29
 
4
 
! Отговори
бг преди 4 години
Историческата истина е, че Георги/Гоце е бил повече разбойник, отколкото револиционер. И се дърлиме с макетата ..на кой да се пише ?!?
47
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Джамбазки,но аз смятам,че всеки малко уважаващ се българин,би трябвало да има същата позиция...Историята не може да се променя,...променят е само безбожниците комунисти и капиталисти...
46
1
 
34
 
! Отговори
от Горна Джумая преди 4 години
Пишете го ескимос! И Вапцаров също. Особено Вапцаров си пише стиховете на кости от моржове... Абе, макета, вашата държавица е най-добрата комедия някога правена! Тия ще почнат да слагат пред всичко "маке" - макелеб, макесандвич *макдоналдс е правен от мико доналадски*, макецедес. И BMW всъчност е баварише маке веркен... Това е най-доброто риалити-шоу. Какво ли ще измислят утре? Тия са толкова завистливи, че на луната ще напишат МАКЕ, ама китайците ще добавят IN CHINA след седмица.
45
0
 
32
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: Елемаг (номер 38)И то далеч не е само този въпрос.Например, ако Самуил е бил македонски цар, тогава защо византийският император Василий II се е сдобил с прякора "***"?Не би ли следвало да му викат "Македоноубиец", ако беше така както твърдят бракята македонци?И за да си бетонирам логиката, проверих - в гръцката версия на Уикипедия го има записано: "Вулгароктон", както е на гръцки. Въпреки че е с тяхната азбука, достатъчно я познавам. Докато в македонския вариант това липсва!
44
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НаблюдателДоста от "македонците" не са българи сега. Има албанци, сърби, турци, власи. Българите са малцинство, защото сърби и гърци са ги избили или са бежанци в България. Но никой не им иска държавата. Важното е да не крадат историята и паметта на българите загинали във войните. За езика също и там трябва да има отделна комисия, която ще реши дали става за македонски диалект на българския език или за отделен "македонски" език. Това е още една грешка на антибългарите ГЕРБ и ОП
43
0
 
13
 
! Отговори
турчин преди 4 години
До НаблюдателНе е Гоце, Георги е ! Анадъмму !
42
1
 
34
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Макетата са допуснали голяма грешка с Гоце Делчев и обявяването му за северномакедонец, защото на всички е ясно че това е лъжа. И става много смешно, че македонизма започва с българи и вече не могат да избегнат този факт. Омотаха се като пате в калчища. Да си кажат честно, бяхме българи, ама вече не искаме да сме такива и да правят каквото искат. Но от истината явно много ги боли.