Няма съмнение: Гоце Делчев е бил българин, историята не се променя!

Ангел Джамбазки: Преди 1944 г. няма македонска нация!
Обновена: 17 юни 2019 13:25 | 17 юни 2019 13:25,
138
Няма съмнение: Гоце Делчев е бил българин, историята не се променя!
Снимка: Wikipedia

Няма съмнение какъв е бил по произход и съзнание Георги Николов Делчев. Не може да се променя историята, отсече евродепутатът Ангел Джамбазки.

Той коментира думите на македонския историк проф. Драги Георгиев. Ръководителят на македонския екип в съвместната комисия, създаден по силата на Договора за добросъседство настоя: "Ако българската страна настоява да се напише, че Гоце Делчев е български революционер, тогава няма да бъде постигнат резултат по този въпрос .

По думите на Ангел Джамбазки какъв е един човек най-добре описва самият той за себе си.

Още по темата

"Гоце Делчев пише писма на ръка, в които се нарича българин. След като е бил български офицер, български кадет, български учител, братята му са били в български чети и са загинали в български битки – кой тогава е проф. Драги Георгиев, за да променя историята", настоя Джамбазки пред bTV.

Джамбазки бе категоричен, че няма македонска нация преди 1944 г. Гоце Делчев загива 40 г. по-рано, когато по думите му не съществува понятието македонска нация.

"Историческата гледна точка е следната – до 44 г. произходът, характерът и самосъзнанието на населението във Вардарска Македония е българско. След това започва формирането на политическата македонска нация под давлението на Коминтерна и с предателството на част от функционерите в София", обясни евродепутатът.

"Към настоящия момент има хора, които се самоопределят като македонци и това не е проблем. Но към настоящия момент в Северна Македония живее огромна общност от българи по самосъзнание и техните права и интереси ще бъдат защитени от нас, докато има ВМРО и докато участваме в политическия живот", допълни Ангел Джамбазки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
16
 
! Отговори
бг преди 4 години
...то си го пише в статията, човека се е казвал Георги Николов Делчев ! Какъм Гоце, какви 5 лава... ?!? И като нашите...говорят за "Гоце"...ама много им клякат на коминтерновските макета !
40
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали българин, дали македонец - минало свършено и заминало! В момента България и Македония са взели-дали и са едно голямо НИЩО и в НЕБИТИЕТО! Споровете са адски безсмислени и банални. Нека първо си вдигнем гащите в памет на герои от миналото като Гоце Делчев отколкото да спорим до гроб дали бил маке или ***!
39
2
 
26
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Що им обръщате внимание на тия клапчовци ? Моята баба е родена през 19 век близо до Куманово и си беше чиста българка !!! Брат и също ! После на власт дойде Югославската комунистическа партия доминирана от сърбите и тогава се ,,роди,, ,,македонска нация,,....
38
2
 
36
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Въпрос, в памет на моят приятел Божо Димитров:Ако Самуил е бил македонски цар,кой през това време е бил цар на България?
37
1
 
9
 
! Отговори
1 преди 4 години
До ОруелКакво значи подписали? Декрет за създаване на нация и език ли?То едно нещо или го има, или го няма.Утре като се албанизират, за илирийска държава с ново име ли ще ги признаваме?
36
0
 
18
 
! Отговори
Д-р Исня преди 4 години
Е какъв да е - това македонец е като перничанин, пловдивчанин! Областна особеност, не национална!
35
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а какво е мнението на как К, шефката на БСП..................когато в България тази сбирщина от национални предатели, дали костите на Гоце на македоните, все още е законна, Вие какво очаквате да твърдят край вардаро ?
34
13
 
5
 
! Отговори
@ преди 4 години
До АнонименПо скоро ако Япония не беше нападнала САЩ, СССР щеше да бъде пометен от гордите прусаци и България да е победител във войната.
33
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американец ли е бил Роджър Уилямс (1603 г. - 1683 г.) или англичанин?Основател на колонията Роуд Айлънд, една от първите 13 оригинални британски колонии и същевременно роден в Лондон.Едва ли ще чуете американци да се дъpлят заради него и да твърдят, че бил американец, въпреки че е роден в Англия.Та, така и с Гоце Делчев - безсмислен спор. И ако се окаже че е бил българин какво толкова лошо ще стане за братята македонци?
32
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 31Детинските ти размишления са ... увеселителни!
31
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Най-големиотАко Хитлер не беше нападнал СССР, България щеше да си запази Тракия и цяла Македония след 1941 г.. Кой е предателя а
30
6
 
18
 
! Отговори
Оруел преди 4 години
Джамбаски ти и вашето правителство се подписахте за македонски език и нация , не се прави на лу!
29
9
 
27
 
! Отговори
Най-големиот преди 4 години
комунистите са най-големите предатели -подарявали Българщината и Българите на Москва и Скопие и Белград. Заради тяхното изменничество и антибългарска политика сме в лоши отношения и с македонците и сърбите. Тея поседните не осъзнават каква грешка са направили българските комунисти в угода на Коминтерна и продъжават да предявяват претенции към България. Георги Димитров е най-големия предател на Блгария.
28
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако искат да се пишат и марсианци, то сред тех има още хора дето се пишат "югословени", но неможе да да се бъзикат с паметта на хора дали живота си за една или друга кауза
27
0
 
35
 
! Отговори
1212 преди 4 години
До Анонимен Никой не твърди обратното, но същото важи и за българите. Щом Георги Делчев е заявявал, че е българин и го е написал собственоръчно, нито макетата нито който и да е друг трябва да променят нещата. Нали така?
26
1
 
21
 
! Отговори
до 20 преди 4 години
да,но не всеки може да променя както му е кеф историческите факти и тези истински Българи дали живота си за България да ги пишат фирумци!
25
2
 
6
 
! Отговори
1 преди 4 години
До АнонименПроблема не е в това, като какви са се възприемали, а че някой се мъчи да налага като какви са се определяли!
24
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какво ние приятелство с тия? Затваряте границата спирате им паспортите
23
2
 
28
 
! Отговори
sante_dog преди 4 години
А защо само по телевизора, Ангеле? Нали си в управлението. Защо Катето Захариева не прати една протестна нота и да им каже ако много се бъзикат че ще им трявба нов преспански договор ама този път с България? Да не си сменят пак името - този път на Северозападна Македония. Гърците не клекнаха и си получиха всичко - и името и Александъра - както си е правилно. А нашите се навеждат да цункат и к'вото им се каже от Брюксел се случва. Няма нужда от толкова слагачество...
22
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гоце Делчев е искал македонска държава колкото да я отцепи от Турция без Англия и САЩ да нападнат България. После и Георги Димитров се опитва същото. Това е истината. Преди 1941 г. Джамбаски не е имало македонска нация, но българите в Македония нямат права и се пишат насила сърби от краля на Югославия ми са посръбчвани, а в Гърция са етнически прочистени и е забранен български език. За тях Джамбаски и Захариева с Каракачанов мълчат или лъжат, защото за да не сърдят НАТО и биг брат САЩ.