Нова услуга: Приятел под наем пред колеги, гадже пред близки...

На час цената може да достигне 50 лв.
17 юни 2019 12:00, Петя Славова
81
Нова услуга: Приятел под наем пред колеги, гадже пред близки...
Снимка: pexels.com

Съвсем нова услуга у нас се появява на пазара. Става въпрос за "приятел под наем". Срещу заплащане може да бъде нает човек, който да изслуша проблемите ни, да ни съпроводи на кино или театър, да се представи за наш партньор пред близки, колеги или семейството.

"Идеята не е от вчера, но в България реално не е развита. Rent a friend. Toчно така звучи. Това е услуга предлагаща приятел срещу заплащане. Услугата не включва еротика”, гласи обява в социалните мрежи.

Диана Николова, която се занимава с това обяснява, че само от пускането на обявата досега има поне 5 срещи, които са едва за 2 дни. "Имаш нужда да ходиш на шопинг, нов си и не познаваш града.Решават да си наемат човек, който да те придружи”, обяснява жената пред Нова тв.

По думите й, често хората, наемащи приятели, имат нужда само от слушател. "Понякога е много по-лесно да споделиш с непознат, защото няма да те осъжда, да разкаже на останалите ти приятели и да те предаде", смята Диана.

"Много хора изграждат фалшив образ пред близките с идеята да не разочароват роднините и съответно понеже имат нужда от разкриване, те предпочитат това да е анонимно лице”, обяснява психолингвист Стела Богомилова. "Много сме критични. Това си е наша черта. Непрекъснато трябва да се дават оценки, да се отсъжда".

Според психолингвиста Стела Богомилова, която познава добре и психологията, и езика, до приятел под наем стигат хора претърпели лични кризи.

"Общо взето хора, които прибягват към такива услуги, са хора, които са претърпели криза на доверието. Имат някакъв посттравматичен синдром, отхвърляне, загуба на близък", обяснява Богомилова. 

Диана признава, че е търсена, за да бъде представена като гадже пред родители, пред бивша приятелка, пред приятели. А цената на услугата варира. "Базова цена е 10 лева на час и според активностите може да се вдигне", обяснява Диана. "Когато са бизнес срещи, когато приятел трябва да се постави пред други хора – тогава излиза по-скъпо".

Така сумата може да стигне до 50 лева на час. "Много е важно този човек под наем да бъде все пак сроден и сходен по отношение на нашите виждания – визия, темперамент, култура и т.н.", обяснява Богомилова.

А всяка среща крие своите рискове, защото не знаеш на кого ще попаднеш. Затова особено важна е предварителната преценка. И докато за приятеля под наем Диана няма проблем да застане пред камера и да разкаже за услугата, то повечето, които се възползват от нея  - го пазят в тайна.


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
5
 
! Отговори
Непознат преди 1 месец
Мойте приятели всички са под наем... Търсят ме или да им помагам или за пари! 😉
66
0
 
4
 
! Отговори
преди 1 месец
Не че нещо, ама ако работиш такава работа и се покажеш по телевизията, автоматично си режеш клона за бъдещи клиенти, които да те наемат за "гадже" пред приятелите – нали приятелите им вече са те виждали по телевизията...
65
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз мога да придружавам някой на шопинг или на танци, за друго не ме търсете. Не мога да лъжа, нито да се преструвам, нямам впечатляваща визия.
64
2
 
8
 
! Отговори
Гост преди 1 месец
Много филми е гледала тая, че чак ди повярвала. Ама щом има балъци да й плащат... може и планински въздух да им продава в бурканчета
63
1
 
7
 
! Отговори
asdf преди 1 месец
Обикновенно сигурно го ползват меки китки, за пред родителите. От там тръгва цялата идея.
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе какво ли няма в днешно време, но Диана мислила ли е, че един ден ако има сериозна връзка, как ще обяснява на гаджето си разни снимки с различни мъже от партита, срещи и прочие. Той ще си помисли, че е била яка пацавре тина.
61
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Деградацията е пълна.
60
0
 
9
 
! Отговори
Bob преди 1 месец
50 лв на час е добър надник, пожелавам на всеки такъв, пожелавам и да можем да си позволим такъв приятел.
БТВ имаше "мъж за всичко" за 50 лв на час, отпушва мивки, сменя гуми, гипсира и тн. Понеже сме в БГ, по-добре такъв да се наеме, да свърши някоя работа, пък ще му говорим докато работи :)
59
2
 
26
 
! Отговори
Не разбрал преди 1 месец
Така ли е ника на новите секс- услуги?
58
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тъпня.
57
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
така ще вървим по напред с толерастията...

То на бая народ съпругите им са под наем бе. Докато имат пари - там са, после ги нема :)
56
2
 
15
 
! Отговори
другия път преди 1 месец
Съпруг/а под наем,така ще вървим по напред с толерастията...
55
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ем супер, какво лошо има ...
54
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Са като си показа лицето всички близки на тия дето са и платили да се представи са тяхно гадже са разбрали,че и е платено поне да и платим за секс и без това всичи знаем,че и се иска
53
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
4-ти за белот и 2-ри за сегс
52
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те така стават и сериозните връзки! Пробваш уж фиктивно и стане ли реално свикваш и.....-:) После каквото такова!Някои оцеляват други се разделят
И " калъпчето е важно!
51
2
 
21
 
! Отговори
odpo преди 1 месец
Проституцията какво ли няма да измисли, само и само да се продава хахахх
50
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На тая мацка ще и дам 50 лв за пълна програма за час и после може и всеки ден и давам и да станем реална двойка приятел под наем без еротика е пълна глупост трябва си еротика и тнт
49
2
 
3
 
! Отговори
верно ли? преди 1 месец
50 лева за два дни и ползваш услугата ...
48
0
 
11
 
! Отговори
Хъммм преди 1 месец
това го даваха в един филм преди 15-20 години,