Баща на служителка в ДФЗ с къща за гости, провериха я

Той не се притеснява: Дъщеря ми не е ръководен кадър!
14
Баща на служителка в ДФЗ с къща за гости, провериха я
Снимка: Dnes.bg

Експерти на Държавен фонд "Земеделие" провериха къща за гости в Априлци, чийто собственик Георги Кръстев е баща на служителка на Фонда. Обектът е изграден с пари от Програмата за развитие на селските райони - близо 300 хиляди лева.

Договорът е сключен в края на 2014 г., проектът е в мониторинг и приключва през ноември 2019 г., съобщи Калоян Костадинов, зам.-изпълнителен директор на ДФ "Земеделие".

По думите му все още е рано да се каже дали има нарушение по проекта, предаде БТА. "Къщата има обозначителни знаци, за да се стигне до нея, има реклама в сайтовете за наемане на къщи за гости, индикаторите към настоящия момент не показват, че не функционира по предназначение", добави той.

Костадинов уточни, че проверката е по сигнал, получен в Министерството на земеделието и ДФ "Земеделие", и е затова, че бенефициентът е свързано лице със служител на Фонда. Дъщерята на Кръстев работи като експерт в дирекция "Договориране по прилагане на мерките за развитие на селските райони".

Дали тя се е занимавала с проектите за къщи за гости и точно с проверявания обект, ще установи проверката на дисциплинарна комисия.

"Ако се установи това нещо, на първо място служителят ще бъде уволнен дисциплинарно и сигналът ще бъде препратен към компетентните органи за взимане на решение, свързано с наказателна отговорност", посочи Калоян Костадинов и добави, че ако има конфликт на интереси, ще трябва да се върне сто процента от субсидията.

Управителят на къщата за гости Георги Кръстев заяви, че не се притеснява от проверките. "Дъщеря ми работи там от 2005 г., назначена с конкурс. Редови изпълнител е там, не знам да е ръководен кадър", заяви Кръстев. По думите му не тя му е одобрявала проекта и отпускала парите. Според него подаденият сигнал не е политически.

По думите му в мониторинг са 288 къщи за гости в страната, за които ДФ "Земеделие" е отпуснал над 80 милиона лева. Освен тях, ще бъдат проверявани и такива, за които са постъпили сигнали - засега са около 30. До момента са проверени 118 къщи за гости, като са наложени корекции за над 10 милиона лева, но това не е окончателният размер, тъй като текат съдебни дела.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Браво на служителката, браво на баща и! Те така се работи! За ползу роду и то безгрешно! Само на такива хора да се дават пари!
13
0
 
3
 
! Отговори
Ашколсун преди 1 месец
До Изнервен
Ами кой е бил на власт тогава? Който и сега. ДФЗ си е на ДПС.
12
0
 
15
 
! Отговори
Фонд "Сапард&qu преди 1 месец
Няма по-крадливи и корумпирани хора от служителите във Фонда.
11
2
 
3
 
! Отговори
Изнервен преди 1 месец
До 1,4 и 7. А ти обърна ли внимание служителката откога е във фонд "Земеделие" или си плюеш по презумция. От 2005 - помниш ли кой беше на власт тогава?
10
1
 
18
 
! Отговори
Само питам преди 1 месец
Нали се сещате, че няма нарушения в случая? Нали се сещате, че бащата на служителката ДФЗ напълно законо е спечелил проекта за финансиране на къщата за гости?
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прилича на пирамида за източване на фонда с тяхно си знание от министерството щом след като са ги субсидирали къщите за гости също както субсидират селскостопанските производители и животновъдни стопанства навремето известни как ТКЗС,АПК,независимо че сега са под друга форма регистрирани,но ДФ Земеделие е за земеделие и от него се субсидират земеделски и животновъдни дейности или землемерни дейности свързани с тях,а тук къщи за гости,а откъде селскостопанските продукти за гостите-мол вериги.
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гостите да си отиват и къщите да се конфискуват и продадат.
7
2
 
12
 
! Отговори
??? преди 1 месец
И как няма да гласуват за Шайката? Краде се безпардонно с ясното съзнание,че няма да има проблеми с правосъдието. Нали всички са в кюпа...
6
0
 
28
 
! Отговори
и те така преди 1 месец
Държавен фонд "Земеделие" раздаде на силно свои хора европари да си построят къщи,вили,хотели.Абсолютна нагла кражба.
5
2
 
26
 
! Отговори
:) преди 1 месец
И родата на лидера на ДПС Мустафа Карадайь с 4 къщи за гости в родното му с.Борино.Ама там всичко е "наред".Зам.шефката на ДФЗ която му ги уреди,от ДПС даже я направиха за награда евродепутат.
4
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че от какво да се притеснява - нали крадливите Суджуци са на власт.
3
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Баща и на тази е 70+ гидишен, кой се занимава с къщата? Нали се сещате че всичко е абсолютна мафия.
Колко хора са почивали в къщата за гости? Нула, нали. Мафия.
И нашите се правят на нищо невиждащи, рабо било да се каже дали има нарушение, хахаха.
2
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе как така един простосмъртен неможа да се уреди да построи Къща за Гости. Как все тарикат сеяндури напипаха по 400 000 лева за строеж. Къде е братока слънце да ни каже как стават теа работи. Ние ли сме балами или тарикатите са в повече. Никъде не видях да се обяви как се получават тези стотици хиляди лева какви са условията и кои имат право да строят. Защо в нито една медия не се дадоха подробности за получаване на мангизи за строеж. За да се облажат само нашите ли сеяндурчета.
1
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоз крадлив герберизъм ни разтакова фамилията до десето поколение...ей!Такива айдути и през турско не е имало