Има ли в България криза? Според Сърбия – все по-голяма

Белградско издание дава оценката на база данни от НСИ
Обновена: 18 юни 2019 19:02 | 18 юни 2019 17:45, Екип на Dnes.bg
231
Има ли в България криза? Според Сърбия – все по-голяма
Снимка: "Блиц", Сърбия

„Кризата в България все по-голяма. Цените на храните и комуналните услуги растат, заплатите мизерни“. Това гласи заглавие на материал в сръбския вестник „Блиц“.

В публикацията са цитирани данни на НСИ /чрез сайта SeeNews/ за инфлацията през месец май /3,5%, по-ниска от 3,7-те процента през април/, за ръст на потребителските цени /с 0,1% на месечно ниво, при ръст от 0,5% през април/.

Пише още, че храната и безалкохолните напитки, за които отиват най-голям дял от месечните приходи, през май са поскъпнали с 5,8% в сравнение със същия месец миналата година, цените за жилище, вода, ток, газ и други горива са нараснали с 4,4%, а на транспорта с 2,5%.

Сръбското издание посочва също така, че средната заплата в България е най-ниската в ЕС /457 евро/, а на стъпало по-нагоре е Румъния с 565 евро.

Как така обаче сръбските „експерти“ веднага се досетиха, че България живее в криза и все повече затъва в нея, а никой у нас „не смее“ да каже това? Или в съседната страна проработват стари инстинкти за България, която винаги трябва да е по-зле, а Сърбия винаги е най-най-най.

 


231
Още по темата: СърбиякризаНСИ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
0
 
0
 
! Отговори
Йоанна преди 9 месеца
Така се лекуват комплексите. Ако нямяш с какво да се похвалиш и си на самото дъно ,то се лекуваш така, че очерняваш останалите. А България им е жива рана. А през време на санкциите щяха да помрат да не бе България. Пренасяха гориво , а от парите купуваха български краставици и кълбаси на метър. Но те са си те, познати на вдички какви са. Обичат да се хвалят и да живеят в илюзия, че са небесен народ . Од всяка загуба правят победа. То това са си те.
197
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
То както свят светува,Кризата не е свършвала..и за ненаядените и за оядените ..така ни отърва в Мизеристан
196
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Малко тишина и плочата ще повтори за
енти път.$Всички отиват в гръцко на почивка,значи хората имат много пари.€
Банчо.
195
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А те па сърбите са цъфнали и вързали ! - присмел се хърбел на щърбел.
194
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До До зозо

ОПАШКАТА ОТ ГЪРЦИЯ Е ОТ РУМЪНСКИ А НЕ ОТ БЪЛГАРСКИ ТУРИСТИ. Най-верен показател кои народи повече почиват в Гърция е следната - от Гърция само се хваща от комар западнонилска треска, та за миналата година в Гърция има 600 заболели, в Сърбия 380, в Румъния 420, а у нас ...само 15. В Гърция ходят малко българи сравнени със сърби и Румънци, пък и ние сме 6 милиона, сърбите 10 а румънците 23.
193
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен

Сръбкините подарих мача на нашите, за да не изпаднат от лигата на нациите, където сме предпоследни. Играха с резерви и девойки. А нашите с цялото ни великолепие на титулярния състав. Въпреки това ни взеха първия гейм и после спряха съвсем да играят. Националният ни отбор никога не е бил по-зле по волейбол. В оставащите два мача с Китай и Германия губим и ...ИЗПАДАМЕ.
192
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хубаво да бият тъпана от Сръбско, белким нашите журналисти кажат че царят е гол.
191
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Прочетете и вие сайта на НСИ и ще се убедите, че кризата в управлението на ГЕРБ е постоянна. От идването им на власт да днес. Румъния ни изпревари. Ти виждаш че заплатите там са доста по-високи в Румъния, но и цените са доста по-ниски.
Станишев 2006 - 36 стандарта, 2008 43 стандарта покупателна способност. ГЕРБ докарва за толкова години колкото Станишев за две - 49 стандарта. Румъния 2006 - 35 стандарта, преди две години 63, сега сигурно са 67. ТОВА ГОВОРИ ЗА ПЪЛЕН ПРОВАЛ НА ИКОНОМИЧЕСКАТА ПОЛИ
190
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За войните между българи и сърби има конкретни виновници - крал милан австро-немския шпионин и фердинанд лисицата и Борис Хитлериста- немец и немски шпионин. Народите си се обичат. Клали са лакеите на кралския и царски режим.
189
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Спорт
в момента Сърбия има три тенисиста в топ 100, а Джокович е лидер с двойни точки пред втория и третия. Сърбия е действащ световен шампион по волейбол, в момента. Световен шампион по футбол за младежи - действащ. От последните години имат световни и олимпийски титли-действащи по волейбол мъже и жени, баскетбол, хандбал, водна топка. След Бразилия с 860 футболиста в а групите в страните по света, Сърбия е втора с 651 футболисти. Парадокс има и сърбин играещ в бразилското първенство.
188
4
 
3
 
! Отговори
Спорт преди 9 месеца
Ква спортна нация е била Сърбия, Югославия беше, но на основата на хървати, словенци и черногорци. Припомнете си имената на националите. Сърбите са носили кърпите и водата.
187
4
 
14
 
! Отговори
Тито преди 9 месеца
Сърбите са наши братя и в случая са прави с критиката ! В миналото - каквото било-било ! И те са ни клали , но и ние не сме им оставали длъжни ! В момента повечето от тях са доброжелателно настроени към нас , за разлика от наште уж ,,братя" - македонците !
186
3
 
16
 
! Отговори
Fil преди 9 месеца
И двете заключения на автора са верни и не са взаимоизключващи. Хем сърбите имат стар инстинкт да са най-най и да си мерят п* шките с нас, хем кризата у нас е все по-голяма, както и мизерията.
185
0
 
11
 
! Отговори
Ранърса преди 9 месеца
Тук някой пише, че не бил виждл отдавна сръбски туристи. Ами миналата година, в хотела, в който работех, недалеч от Варна, пристигна така не малка група туристи от Сърбия. Верно хотела не беше висока категория, беше средата на Август. Много добре се държаха хората, е имаше малко проблеми с музиката нощно време, ама като цяло добре се държаха. И бакшиш оставиха някои на рецепцията, и ракия даже черпиха. Нищо общо нямат с поляците или пък с УкраИнИ за Ивропу и Гитлер Визволител.
184
2
 
16
 
! Отговори
До зозо преди 9 месеца
"А в Неделя на границата с Гърция 4-5 км. опашка от прибиращи се почиващи"

Много си прост зозо! Това че заминават да почиват в Гърция не означава че страната ти върви добре! Означава че туризма и е пълна трагедия и тези 4 километрови опашки от коли можеха да не си оставят малкото пари които имат на гърците а да ги харчат в България. Само че в България всичко върви с гза на горе, и това че заминават в тъжно а не мотив за радост!
183
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тя България не е излизала от кризи в последните 40 год. Сега е най зле в цялата си история! Демографска катастрофа, нулева икономика, производство, образование. Деградирала култура, мизерни заплати, последни в Европа по всичко добро, първи по всичко лошо, най голяма смъртност в СВЕТА!! корупция, мафия/държава...... итн. Списъка е безкраен! Е какво сега? Като деца ще се сърдим на сърбите че писали това ли? Болезнено прави са!
182
11
 
11
 
! Отговори
Ганчев преди 9 месеца
България си е добре но като се освободи от пипалата на Русия тогава ще дойде новия Златен век. Трябва да се създадат условия за истинска работа и истински заплати в България.
181
14
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 9 месеца
Поредния сръбско-руски фейк в стил Решетников. Вижте колко е зле в ЕС и подобни глупости. Нещо си било поскъпнало с 0.1 %
Я се вижте вие бря, с ватираните главички ..
Много е смешно да си прост комуняга!!!
А в Неделя на границата с Гърция 4-5 км. опашка от прибиращи се почиващи :))))))))))))
180
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нали средната ни заплата уж мина 1000 лв. (500 евро) още миналата година? Върви разбери кой лъже.
179
2
 
22
 
! Отговори
Rave Party преди 9 месеца
Не са излъгали в интерес на истината. А тези 300 хиляди, които постоянно ходят на почивки са обикновено от София и са си едни същи хора кажи-речи.