Не дочака помощта: Отиде си малката и слънчева Мими

6-годишното момиченце трябваше да се лекува в Германия
19 юни 2019 09:36, Петя Славова
55
Не дочака помощта: Отиде си малката и слънчева Мими
Снимка: Facebook

Отиде си малката Мими, за която се събираха финансови средства през различни кампании. 6-годишното момиченце е родено със Синдром на Даун. През декември 2017 г. е диагностицирано и с остра лимфобластна 6-клетъчна левкемия.

Още по темата

Благодарение на лекарите в София, след три курса на химиотерапия, родителите на момиченцето получават надежда, че то ще се оправи, но радостта им е помрачена много бързо, защото малко след това болестта рецидивира.

Шанс за живот детето бе получило от медици в Университетската детска болница във Вюрцбург, Германия.

Нужните средства за химиотерапия на малката Мими бяха непосилни за семейството - 120 хиляди евро.

Хора от цяла България се обединиха в социалните мрежи, за да помогнат на слънчевото дете, но то така и не успя да дочака  помощта.

В социалните мрежи изпращат Мими с думите: "Едно вълшебство, което завинаги остана на шест. Едно слънце, което се сля със светлината. Почивай в мир, дете! Поклон пред мъките ти и добрите хора, които вярваха до последно в твоя пламък!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: МимиСиндром на Даун
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
22
 
! Отговори
Торлака преди 4 години
Като чета коментарите и направо ми настръхва косата. Питам се, как е възможно на едно място такава простотия, злоба, ненавист, корист, безочие, липса на ценностна система и етика в отношенията, господа и дами - драскачи. Когато се оплаквате колко зле живеете, когато отидете да си платите данъците и глобите, спомнете си за този коментар и се запитайте как така е възможно да изхарчим десетки милиарди долари за някакви "летящи кочини", а нямаме средства да спасим децата си, да им дадем шанс в живот
30
16
 
13
 
! Отговори
дядо от село преди 4 години
В България винаги се е обръщало внимание на болни,недъгави,бавно развиващи се деца и на двойкаджиите и тройкаджиите.А на другите,които са отличници,таланти и т.н са оставени сами да се оправят.А точно от тях ще има най-голяма нужда и полза обществото.Те са хората които могат да издърпат България и да измислят лекарство срещу рак(образно казано).И при соца беше така и в момента берем плодовете на тази стратегия.Ако тези пари се дадат на няколко кадърни деца за тяхното развитие може би ще бъдат по
29
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като чета коментарите от някои индивиди си мисля, че са израснали без обич и грижи или са просто тотални ***, без грам сърце!Абе, вие деца имате ли??? Обречено било детето, куп бонуси!?!? Скапан народ сте, ей! Такива мисли щом ви се прокрадват през ума, а още повече, че ги и пишете... ЕДИН РОДИТЕЛ, НИКОГА, АМА НИКОГА, НЕ БИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОТКАЗВА ДА СЕ БОРИ ЗА ДЕТЕТО СИ, независимо колко тежко и трудно е!
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бог да прости невинната душа.10, 14, 20, 21, 24 също имат право в някаква степен. Основният проблем е друг - Здравната каса да бъде в състояние да осигури лечение на хора, при които има надежда за оздравяване.Случаите като това детенце будят силно съчувствие.Редно е да направим всичко възможно, за да подпомогнем и такива семейства. Но още по-важно е задължително да се прави диагностика на всеки ембрион и да обмислим разумен закон - кой да решава как да се постъпи в някои деликатни случаи.
27
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХОРА СЕ ОБЕДИНИХА ВЪВ ВСИЧКИ СОЦИАЛНИ СЛУЖБИ ЗАДА ПОМОГНАТ,,,,,,,,,,,А КЪДЕ Е ПРАВИТЕЛСТВОТОООО - ДЕПУТАТИТЕ С " МИЖАВИТЕ" СИ ЗАПЛАТКИ ???? ТЕ ЗАЩО НЕ ПОМАГАТ , ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА СИ КУПЯТ НОВИ МЕРЦЕДЕСЧЕТА НАЛИ???? ЖАЛЪК НАРОД ЖАЛКА ДЪРЖАВА !
26
2
 
33
 
! Отговори
До Мая преди 4 години
Точно това си помислих... Поне пред Светлата Памет на невинно мъниче, което се е мъчило толкова за краткия си живот, поне сега да млъкнат :/ представяш ли, ако семейството чете глупостите им :/ понякога се срамувам от народа ни :/
25
1
 
21
 
! Отговори
Мая преди 4 години
Леле колко прости хора има на този свят и какви коментари пишат.
24
9
 
14
 
! Отговори
Обичаме парите преди 4 години
Обичаме парите под всякаква форма, защото не миришат и не натъжават а само радват.Всичко ще обещаем и безнадежното дори, само и само някой да ни се довери.Хиляди евра и десетки хиляди дори, събирайте ги и започваме веднага-опитни зайчета ни трябват, въпреки че им знаем предварително съдбата.После ще ви кажем с тъга голяма, че все пак Господ последен решава а драскачите медийки разни, те да са живи и здрави, защото без тях сме за никъде или по-точно и ние за там при пациентите наши...
23
44
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбирам, защо въобще се опитват да ги спасяват такива... Детето е било с даун и още куп бонуси, очевидно не му е било писано да живее... с какво може да допринесе едно такова болно и бавно дете в днешното общество... освен да предизвиква усмивки и съжаление ... Само мъки цял живот за него и родителите му... Така е по-добре, естествения подбор си е свършил работата
22
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като чета комантарите ми става напълно ясно защо тоя ноарод ще изчезне. А и да си го кажем в прав текст - напълно си го заслужава.
21
10
 
6
 
! Отговори
рускиня До Darwin преди 4 години
Мъдростта още отсега заобиколила те отдалече - така че ....Падение на Спарта в значителна степен произошло от това че убивали болни и стари Национал-социалисти през 2-ра световна убивали психически болни, туберкулозни, геойве и други патологии.Та драги, Дарвин, до къде си стигна със свои идеи .....
20
14
 
35
 
! Отговори
Отчетохте се преди 4 години
Вие наистина ли смятате, че с 120 000 при тази диагноза това дете е имало какъвто и да е шанс? Някой просто лъжеше родителите, които са отчаяни, а медиите си направиха малко ПР колко са благородни да пускат безплатно призив за събиране на средства за лечение. Събирате пари за тези, за които има смисъл. Това беше безсмислена кампания
19
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само да не се окаже, както при друг подобен случай, че още при бременността са ги предопредили че има голяма вероятнос за поражения и те смело и безотговорно са продължили на пред. Иначе такива неща се случват- преди няколко години един комшия му откриха рак на кръвта и за няколко месеца си отиде, хем деца и жена остави.
18
9
 
31
 
! Отговори
Edna преди 4 години
До House M.D.Ако ставаше въпрос за твоето дете? Все такъв философ ли щеше да си, или да правиш и да се надяваш на невъзможното!?
17
5
 
20
 
! Отговори
Българка преди 4 години
До Darwin 17В България знаеш ли каква е възрастта за пенсиониране!? Все Путин и Русия лоши, а пък у нас откога е вдигната възрастта???
16
18
 
26
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Хората умират, приемете го!
15
14
 
13
 
! Отговори
Darwin преди 4 години
До рускиня До Darwinтой Путин хубаво ви подреди като ви вдигна възрастта за пенсиониране и намали минималната пенсия. И не обобщавай! В природата изоставят нелечимо болните. А старите, ако са мъдри, ще бъдат ценени и обгрижвани.
14
10
 
29
 
! Отговори
рускиня преди 4 години
за тези с минусите - внимавайте, никой не е застрахован от болестта. И когато ви сполети ще се сетите ,че сме човешко общество , а не животински прайд
13
13
 
37
 
! Отговори
Сократис преди 4 години
Преди години, хората, уж по-необразовани, уж по-неинформирани, уж далече от съвременните модерни технологии, но знаещи много повече от сегашните интернетни "философи", приемаха живота си спокойно, нормално, и когато имаха неизлечимо болен в семейството си, не обвиняваха никого.Допустимо е родителите на такива деца да търсят начини и очакват чудеса, но недопустимо е медиите, да им вменяват неоправдани надежди.За колко хора четохме възторжени заглавия, че са "преборили рака", но тях вече ги няма..
12
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво, няма да купим изтребители, примерно.Само дето все си мисля, че вие от тези пари няма да видите и стотинка. Ще потънат неясно къде, а вие пак ще си плащате като попове за здраве.